9 Aralık 2020 Çarşamba

Biz bu takımı çok sevdik demiştim


Biz bu takımı çok sevdik demiştim. Anlatmak istediğim de bu fotoğraftı. Kerem Aktürkoğlu'nun golünün ardından "var kararının" bekleyişi. Gol iptal olsa üzülecektim. Hem müthiş bir gol, hem de atan Kerem Aktürkoğlu olunca ekstra sevindik. Son maçlarda birkaç dakika da olsa kendini gösterme fırsatı yakalıyordu. Sahaya adım attığı ilk andan itibaren "kumaşı" da belli etti. Lezzet akıyor bu çocuktan söylemim, futbolcunun topa değdiği ilk andan itibaren geçerli.

Takım olarak, şu birlik beraberlik güzel. Sezon başından bu yana olan bir şey. Son haftalarda oynanan oyun da keyif verince, bu işi 2-3 haftaya sıkıştırmamak gerekiyor. Yaz döneminden bu yana, takım içindeki birlik beraberlik duygusunu seviyorum. Bunda mutlaka Arda Turan'ın da payı vardır. Lider gerekiyordu ve o rolü iyi üstlendi. Saha dışındaki paylaşımlara bakınca da, birlik beraberliğin nasıl oluştuğu ortaya çıkıyor. Belhanda'sından Taylan Antalyalı'sına kadar, herkese değiyor.

Son 3 haftadaki takımın da önemi başka. Çok fazla eksiğimiz oluşmuştu ve karalar bağlamıştık. Bu da alternatif olarak görülen isimlere güvenmememizden. Galatasaray kadrosu dar derken, aslında olabildiğince geniş olduğunu görmek mutlu etti. Şimdi o eksikler de dönünce, elimiz hamle noktasında çok güçlenecek. Bu futbolun devam edeceğini ve her geçen hafta üzerine koyacağımızı düşünüyorum. Herkes oynadığı oyundan keyif alıyor, bu önemli.

Gençler de doğal olarak böyle bir yapı içinde daha mutlu. Şans da bulmaya başladılar. Takım da onlara sahip çıkıyor. Yeni "liderler" ortaya çıkardık. Etiketten sıyrılıp, doğru isimlere yönelince tablo bu. Yerli ağırlığı da mühim. Çok konuşulmasa da son haftalarda ilk 11'de 5-6 yerliyle oynar olduk. Yabancı sayısı hep bizim üzerimizde okunur ya, iyi olan oynuyor işte. Belki de en çok yerliye biz şans verir olduk.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Abi herkes Kerem'i konusuyor da o guzel asisti yapan da bir baska gencimiz Ali Yavuz'du. Onun da konusulmasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram yaptı asisti Ali Yavuz o sırada sol çizgiden ceza sahası yayına doğru koşuyordu.

      Sil
    2. Ömer Bayram yaptı asisti ama Ali Yavuz Kol da hareketlilik katıyor. O da gol atacaktır.

      Sil
    3. (Emre)
      Dogru søyluyorsunuz, simdi bir daha baktim. Ben yanlis gørmusum.

      Sil
  2. O değil de Galatasaray 2020 yılında neredeyse tüm zor deplasmanlardan galip ayrıldı. FB, Başakşehir, Sivas, Erzurum, Rize vs. FB hariç diğerlerinin seyircisiz olması da illa ki etki etmiştir ama bence seyircili olsa da biz o maçları alırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman fobisi diye bir şey kalmadı zaten, hoca bunu kırdı attı.

      Sil
  3. Taylan'in kendine güveni o kadar gelmiş ki liderlik bile yapmaya başlamış.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir