9 Aralık 2020 Çarşamba

Daha atlet, genç, hareketli ve pres gücü yüksek isimlerle oynuyoruz


Daha önce de üzerinden geçmiştik. As diye gördüğümüz futbolcular geri döndüğünde, şu an oynadığımız oyunu oynamak mümkün olacak mı? Daha atlet, genç, hareketli ve pres gücü yüksek isimlerle oynuyoruz. Babel - Arda Turan gibi isimleri bu denkleme eklesek, aynı pres gücünü görmek zor. Sivasspor deplasmanında oynanan oyun doğruydu, son 3 haftada oynanan oyun ise olabildiğince etkili. Bundan sonraki tercih de "etkili" tarafında olacaktır. Oyun keyif veriyor ve ligimizde durdurulması da kolay değil.

Emre Taşdemir / Saracchi - Linnes / Omar değişiminde oyun daha da güçlenir. Çünkü bu tarzın bekleri. Burada mutlu eden, Emre Taşdemir ve Linnes'in gösterdiği istikrar. Doğru plan onları da yükseltti. Saracchi ve Omar'la daha fazlasını yaparsın. Omar dönecek de, Saracchi işi kafamda soru işareti. Sık sakatlık yaşıyor ve olası ayrılık haberleri konuşuluyor. Daha istikrarlı bir isim alınsa şaşırmayacağım. Emre Taşdemir de sakatlık tarafında çok güven vermeyen bir isim.

Emre Akbaba / Belhanda değişikliği de bizi daha da güçlendirir. Emre Akbaba'nın öz verisi iyi, istikrarı ise sallanıyor. Rizespor maçında iyiydi, Hatayspor maçında düştü. Burada kilit nokta, Feghouli'nin yerini değiştirmemek. Orta sahanın merkezinde %150 ile oynuyor. Onu sağa atıp, Belhanda'yı merkeze çekmek bu oyunu düşürür. Sağda Oğulcan Çağlayan'ın varlığı hız ve pres noktasında mühim. Feghouli de merkezde oyun aklını arttırdı.

Belhanda da sol tarafta zaten oynamış bir isim. Galatasaray'da 8 numara gibi oynamaya başladı. Galatasaray öncesi ise kariyerinde en çok forma giydiği 2. pozisyon sol taraftı. Tabela da yapar, bence futbolu da o özgürlükle artacak. Mücadeleci, hareketli, pres gücü yüksek. Pas oyununu da yükseltir, mesela Emre Akbaba orada topa giremiyordu. İdeal yeri olacak diye düşünüyorum. Maksadım biraz da takım içinde oturan taşların yerini oynatmamak. 

Donk da mühim mesela. Luyindama elbette daha iyi stoper ama, Donk'un pas oyununu çok daha iyi oynayabilmesi sizi yükseltiyor. Geçmiş haftaların sıkıntısı biraz da Marcao'nun yediği baskıydı. Topu kullanmak için ona yöneldiğimizde baskı yiyordu ve Luyindama'yı özgür bırakıyorlardı. O da hem risk almayı seviyor, hem de Marcao kadar iyi top kullanamıyor. Donk ise hem topla çıkıp, hem de geriden iyi oyun kuruyor. Marcao da rahatladı haliyle, nefes aldı. Son haftalardaki toparlayışı biraz da bundan.

Şimdi Luyindama'nın satılma ihtimalinden bahsederken, bu durumu göz önünde bulundurmak lazım. İnşallah iyi bir teklif gelir de, satış gerçekleşir. Transferde elinin daha güçlü olması bir yana, stoperde de daha pasör, geriden oyunu iyi kuracak isimlere yönelirsin ve oynadığın futbol devam eder. Babel ve Arda Turan gibi isimler ise hamle gücün olur, kenardan gelip oyuna akıl ve sakinlik katarlar. Elimiz alternatif olarak güçleniyor.

6 yorum:

  1. Modern futbol başlıkta yazdığın şeyi gerektiriyor zaten. Yani hızlı ve tempolu oyun. Fatih Terim'in diğer eski hocalardan en önemli farkı değişen futbol dünyası ile birlikte kendini güncellemesi. Öyle olmasa 2000 sonrası hiç şampiyonluk yaşayamazdı.

    YanıtlaSil
  2. Yazdıklarına katılıyorum. Çağdaş futbola yakın bir oyun oynamaya başladık. Özellikle Feghouli göbekte kalmalı. Akbaba-Belhanda değişimi olabilir. Geri kalan abiler Babel, Arda, Falcao kenardan gelsin. Çünkü sadece kazanmıyoruz net olarak rakibe üstünlük kuruyoruz. macera aramaya gerek yok. Bu futbolu nasıl istikrarlı, 90 dakikaya yayarız ona odaklanalım. Transferi de ona göre planlayalım.

    YanıtlaSil
  3. zor rakiplere ya da dişli forvetlere karşı diyeyim ne donk ne de marcao; luyindama kadar savunma katkısı veremez. şu an top bizde diye luyindama'nin eksikliğini pek hissetmiyoruz. yarin öbür gün büyük maçlarda ya da ucl'de filan Boss olmadan olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama mutlaka daha iyi, sert. Ama bu ligde herkese karşı kendi oyunumuzu oynuyoruz. O da "pas" yapmaktan geçiyor. Takıldığım yer bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir