29 Aralık 2020 Salı

Diego Costa & Galatasaray, Falcao'nun neden gidişini bekliyoruz?


Falcao'nun neden gidişini bekliyoruz. Sakatlık sıkıntıları yaşıyor, oynamadığı maç sayısı oynadığı maç sayısını geçti. Kaliten ne olursa olsun, sahada değilsin ki? Ülke ve takım ekonomisinin durumu da ortada. Döviz kurundan girelim, başka yerlerden çıkalım işte. Bir takımın, bu tarz transferler yapmaya devam etme lüksü kalmadı diye düşünüyorum. En azından düşünmek istiyorum. İçeride yapılanlarla da doğru tarzı göstermişken, yeni etiket arayışları neden?

Gündemdedir diye yazmıyorum. Belki de hiç gündeme bile gelmedi. Medya üzerinden bu yorumları yapıyorum. Falcao'dan daha sakat bir isim arıyorsunuz, cevabı Diego Costa'da bulursunuz. Fiziğiyle oynayan bir forvet olduğunu da belirtelim. Yaş haddi, sakatlıklar derken daha da geriye geliyorsunuz. Kalitesine lafım yok yoksa. Tarzı itibarıyla da tam bu ligin forveti, bunu kim inkar eder? Durum yok, lüks kalacak, anlatmak istediğim bu.

Atletico Madrid'le olan sözleşmesini fesih edecek gibi görünüyor ve Ocak ayında boşa çıkacak. O da Avrupa'da kalmak istiyor gibi. Hem Avrupa'da kalıp, hem de ciddi paralar kazanabileceğiniz yegane adreslerden biriyiz. Yaptıklarımızla birlikte böyle bir algı oluştu. Menajeri de bunu bildiği için, Atletico Madrid'de kazandığının yarısına dahi oynamaya hazır diyor. Dahi dediği rakam da yıllık 4 milyon avro, yanlış anlaşılmasın.

Aklı selim herkesin böyle bir transfere karşı olacağını düşünüyorum. Bonservissiz olması bir şey değiştirmez, ciddi yıllık ücretlerden bahsedeceğiz ve futbolcunun sakatlık eşiğinin ne denli düşük olduğuna da çeşitli adreslerden bakabilirsiniz. Tonla kronik sorun var. Tarzının sana daha uyuyor olması da bir şey değiştirmez. Oğulcan Çağlayan'la da iyi oynayabildiğin bir oyun için, neden bu ciddi maliyetler?

18 yorum:

  1. Sorlothu yarim yillik kira diyorlar, ayni saracchi gibi iyi iliskiler var diyorlar sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün kurtarırsın da, şimdi bırakmazlar kiralık olarak.

      Sil
  2. (Emre)
    Katiliyorum. Ogulcan'la rekabete, yeri geldiginde Feghouli'yi ortaya cekip Sag kanat oynayacak Bonservisiz Ahmed Musa benim icin 1 numara. Olasi bir Yunus Malli hamlesine de varim.

    Sevdigim ama cok guvenmedigim bonservisiz Pato da olabilir. Garanti ucreti dusuk olup mac basi gibi bir søzlesme Aboubakar'daki gibi olabilir. 6 ay + 1 yil opisyonlu søzlesme mesela?

    Kiralik yada cok dusuk bonservisle yine performansa dayali bir søzlesme ile Andone'ye de olumluyum. Kronik "sakat" olan Aboubakar ve artik bitti dedigimiz Demba Ba ørnekleri var. Andone'ye bir sans daha verirdim. 600 000-700 000 euro gibi performansa dayali 6 aylik søzlesme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Musa'da da ciddi yıllık ücretler var sanırım. Sorun o olur. Pato da bize uyacak forvet tarzı olsa da, düşünülmez sanırım. Yaş haddi var.

      Sil
  3. Biz bunları hakediyoruz ya, hani battık bittik diye ağlıyoruz ya sonuna kadar hakediyoruz bunu,devam edelim veteran yıldızları almaya istemeye, hiçbir umudum yok bu kulüpten üzgünüm

    YanıtlaSil
  4. Falcao da bari bitiricilik falan vardı gelirken Costa hiçbir zaman iyi bitirici olamadı hep fizik kaliteye ile farklılık yarattı ee şimdi yaşlandı ve o fzik kalmadı haliyle, hala isteniyorsa geçmiş olsun hepimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diego Costa da net bitiricidir, o kadar da değil :)

      Sil
  5. Diagne ve Falcao ikisi de gitmeyecekse forvete transfer yapmak mantıklı değil. Daha Babel de var çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olur belki, daha genç isimler.

      Sil
    2. hoca da oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapıcaz diyordu lütfen hoca da dediğini yapsın böyle tip transferler yapılmasın artık yav falcao örneği var yetmedi mi bize bu

      Sil
    3. Böyle bir isim gelirse bil ki hocaya rağmen gelmiştir.

      Sil
  6. Maaşı yıllık 2 m olsa bile yanlış transfer..
    Maalesef akıllanmıyoruz ahı gitmiş futbolcuyu ismi var diye transfer edilmesini isteyen taraftarları anlamak güç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış kere yanlış hem de. Bu etiket sevdası bitmez.

      Sil
  7. Falcao ve CAgne kalacaksa devre arasında yerli yabancı kimseyi almanın manası yok. Ben bu haberleri açıkçası ciddiye almak istemiyorum.
    gerçi geçen seneki skandal işleri hatırlıyorum: lemina, seri, nzonzi, falcao, babel... veteran ve sakatlar kadrosu kurmuştuk. elimizde bir şekilde kurtulmak zorunda olduğumuz astronomik maaşlı 5 tane adam varken yetmezmiş gibi bir tane daha mı?
    Bence devrede hiç ama hiç kimseyi almasınlar. Bu kadro yeterlidir. 20 maç ne takımın ahengini bozmaya ne de tonla para harcamaya gerek yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Akman gibi isim gündeme gelse alırım, onun dışı ben de almam tabii.

      Sil
  8. Hayırlı olsun diyelim. Geliyor demek ki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir