19 Aralık 2020 Cumartesi

Emre Akbaba'yı 63. dakikaya kadar sahada tutmayı eleştirmek gerekiyor


Emre Akbaba tercihini eleştirmiyorum, kazanan 11'le devam etmek bana göre doğruydu. Emre Akbaba'yı 63. dakikaya kadar sahada tutmayı eleştirmek gerekiyor. 45. dakikada kendisini oyundan alıp, 0-0'lık oyuna "hücum tarafında" iyi bir hamle yapmalıydın. 45'de yediğin golle, 2. yarıya 1-0 geriden başlayabilirsin. Yapacağın bu değişiklik yediğin gole elbette etki etmeyecekti. 63'e kadar bekleme işte, mevcut 11 ne oynadı ki, ne değiştirecekti?

Şu iyi oynadı diye kimseyi ayıramam, herkes kötüydü. Birçok kötü isim var, takım halinde felaket bir görüntü. Emre Akbaba ise bana göre en kötüleriydi. Kazanan 11 dediğimiz kadroda, özellikle de Rize deplasmanında presi ve hareketliliğiyle beğenmiştim. Karagümrük karşısında ise ne pas oyununda var, ne preste, ne savunma yardımında, ne de bitirme noktasında. 2 metreye pas atamayacak, top kontrol edemeyecek haldesin ve 63 dakikada sahada kalıyorsun. Büyük olay.

Saracchi sakatlıktan döndü diye hadi idare edelim. Emre Taşdemir'i aradık, Saracchi o kanadı, çok da boşluk oluşmasına rağmen hücum tarafında kullanamadı. Ama sakatlık dönüşü işte, bir şey diyemem. Yalnız da kaldı. Saracchi'nin iyi oynadığı oyunlarda, Arda Turan'ın onu oyun içine katışını görürsünüz. Emre Akbaba ise Saracchi'den uzak ve yardım etmez halde. Orada bir etkileşim yok. Emre Akbaba kat etmeye çalışıyor da, pas oyununda ve rakip ceza sahası çevresinde etkisi yok ki.

Zaten formayı kaybetmesini bekliyordum, şu oyun neden olacaktır. Ben o pozisyonda Belhanda'yı bekliyordum. İşin pres ve hücum kalitesi tarafında daha fazlasını vaat ediyor. Arda Turan da olabilir, o da akıl demek. Ya da o bahsedilen hızlı kanat gelecek ama bu sefer de tüm hücum sadece ona odaklanır diye korkuyorum. Kapalı savunmalara karşı oynuyoruz. Alan açıldığında, kenardan getirip, açık alanı kullanacak kanatlarımız var zaten.

Onyekuru konusuna burada takılıyorum. 11'de sahaya çıktığında, kapalı savunmalar karşısında hangi alanı kullanacak? Hücum da ona odaklanıyor ister istemez. Topa sahibiz, pas oyunu oynuyoruz. Her maç geçen sezonki Fenerbahçe deplasmanı gibi değil. Ayrıca, ligin ilk yarısını neredeyse hiç oynamamış bir Onyekuru gelecek. 11 için bu tarz bir isim düşünmem. Kenan Karaman gibi, daha oyun içi katkılı ve alternatif olabilecek isimler düşünürüm. Hem forvet, hem de kanatta yapabilecek.

8 yorum:

  1. Skora göre yorum bence bu. Covidden fizik olarak hic iyi donulmedigi ortada. 3 gun once 90 oynatti hoca belhandayi bir an önce toparlasin diye. 45te zaten 0-0 girdik gerekli uyarilari yaptik bi 15 daha gorelim epey mantikli. 30 dk olarak ongoruldu belki kondisyonu bunu bilemeyiz. Baska da hamle gücümüz yoktu zaten

    YanıtlaSil
  2. Onyekuru yorumunuza katılmıyorum. Onyekuru'nun varlığı bile bir tehdit. Onu kontrol eden bek rahat çıkamaz. Press oyununda kullanilabilir. Ayrıca rakibin sana ön alanda baskısı yapamaz ki yaparsa iki topta pozisyona girme ihtimalin hiç az değil. Kapalı savunmalara karsı da ikinci forvet gibi konumlanacak mecburen. Seri-Onyekuru ikilisi Galatasaray için elzem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'nun varlığı tehdit de, o tarzda başka bir ismin de varlığı tehdit. Bence hiç elzem değil, aksine etiket sevdasının bitmediğini gösterir ki bizim için en büyük tehlike.

      Sil
  3. Onyekuru demeye hiç gerek yok. Elde bir sürü oyuncu orada oynayabilecek. Hoca bir şekilde oraya uygun ismi bulacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de var, ben orayı içeriden kazanabilirim.

      Sil
  4. Şoyle diyeyim Karamgumruk macinda onyekuru olsa ramazan macin en cok dribling yaoan ve faule maruz kalan oyuncusu olmazdi. Onyekuru pas futbolundada kotu degil. Yeter ki siz sagi solu duzgun takim kurun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru değil Kerem olsa bu dediğin yine olurdu. Hızlı bir isim bence de lazımdı ama elde var zaten bu tarz isimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir