27 Aralık 2020 Pazar

Feghouli çıkarken düşünürken, Ömer Bayram oyunun hakkını verdi


Feghouli ve Belhanda'yı merkezde görmek istiyorum derken, Emre Kılınç'ın sağ değil de, sol kanata kaymasını bekliyordum. Trabzonspor maçında sağ kanat oynadı ve bence genele bakınca orta sahadaki görüntüsüne yakın değildi. O pozisyonda sıradanlaştığına inanıyorum. Feghouli oyundan çıkarken, kanada biraz daha hızlı bir isim girer diye düşünüp, Emre Kılınç'ın orta sahaya geçmesini bekledim. İlk yarıda gelen Ömer Bayram hamlesi beni düşündürmüştü. Hakkını bu noktada verelim, çok iyi bir maç çıkardı..

Geçen sezonun yükselen ismi o da. Orta sahaya geçmesinin ardından büyüyen bir isimdi. Bu sezon ise o istikrarda hiç olmadı. Haliyle de beklenti her geçen hafta azaldı. Trabzonspor maçını çok iyi oynamasından ötürü mutluyum. Onu da ciddi bir alternatif olarak "tekrardan" yazabilirsek elimiz çok güçlenecek. Feghouli'nin çıkışı oyun aklı noktasında eksi yazsa da, Ömer Bayram'la birlikte orta sahadaki enerjiyi yükselttik ve Emre Kılınç'ın kanada geçmesinden kaynaklı "sol iç orta sahada topla dikine çıkış" olayını onunla tekrar hatırladık.

Rakibi bozan, takıma hareketlilik katan ve topla çıkışlarıyla da ciddi denge bozan bir görüntüdeydi. İyi de top sakladı, yer yer seni hücumda tuttu. Basit ama etkili oyun diyelim. İlk yarıda skoru da bulunca, bu enerji ve hareketlilik daha çok işine yarıyor. Alan da açılıyor çünkü. O dakikalarda önemli nokta hücumda kalabilmek. Ömer Bayram'ın bunu da sağlamış olmasını önemsiyorum. Beklenmedik, iyi bir performans.

Belhanda sallandı mesela, bazı pas hataları var. Dakikalar ilerledikçe de biraz daha düştü. Tabii bu işin hücum tarafı. Savunmada ise orta sahadaki o enerji çok kıymetli. Taylan Antalyalı / Ömer Bayram / Belhanda hattında orayı iyi tutup, zaten hücum noktasında zorlanan, hatta yetenek eşiği düşük rakibe karşı geri dönüş imkanı vermedik. Oraya sağlayabileceğimiz 1-2 alternatifle daha çok daha sağlam bir görüntü oluşur.

6 yorum:

  1. Ömer kesinlikle x faktör etkisi yarattı katılıyorum.
    11 e de göz kırptı hatta da denilebilir.
    Hocam gelsin bir lider yazısı be en yakıştığımız yerdeyiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 zor da, kenardan geldiğinde şu görüntüsü devam etse başka bir şey istemem. Yazarım elbette.

      Sil
  2. şimdi aklıma geldi de bu etebo ne alemde ya ? maçtaki değişiklik senaryolarinda da hiç aklıma gelmedi, şu yazdığın son cümleni okuyunca hatırladim onun varlığını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakat. Bence yollar da ayrılacak. Olmadı maalesef.

      Sil
  3. Beklentiyi çok büyük tutmadan iyi bir alternatif olarak elde sürekli tutmak gerekli. Bu tarz oyunculara da ihtiyaç var. Ayrıca çok yönlü de bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Kenardan geldiğinde şu etkiyi istikrarlı şekilde gösterirse daha da kıymet kazanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir