6 Aralık 2020 Pazar

Feghouli'nin kazanılması, sezonun kırılma anı olacak


Feghouli de yerini buldu. Yarın öbür gün, 11'e dönmesini beklediğimiz isimlerin geri dönüşüyle de değişmemeli. Belhanda / Emre Akbaba değişir, Belhanda da Nice günlerinde olduğu gibi sol kanada yakın oynar. Oynayabildiği ve iyi olduğu pozisyonlardan biri. Feghouli'nin de merkezdeki rolü değişmemiş olur. Sağ kanada kaydırılmamalı. Orada yapamayacağından değil, merkezde asıl yerini bulduğundan. Yaş ilerledikçe hız ister istemez düşüyor. Feghouli tarzında, kanatta da oyun kurucu gibi oynayan bir ismin de merkeze geçişi kariyer uzatacak cinsten.

Son 3 maçtaki iyi oyunun temel parçalarından biri. Oyunu yönlendiren isim o ve bu hücum kalitesinde rolü büyük. Fizik de toparlıyor, işin savunma tarafında katkılı. Top kazanıyor, sahipsiz topları topluyor. Top ayağında olduğunda ise oyunu oldukça iyi yönlendirip, hücumu besliyor diyelim. Hatayspor maçında Diagne'ye yaptığı asist bunun örneği. Zlatan tarzı gol olunca asisti atlasak da, pas da müthiş değil miydi?

Diagne'nin kaçırdığı ilk golde de usta işi bir pas var. Topla çok hareketli ve 360 derece dönebiliyor. Sadece öne düşünmeyin, sahanın her açısını iyi görüyor. Belhanda biraz daha farklı, net bir 8 numara diyelim. Feghouli ise biraz daha 10 numara tarzında bir 8 oldu diyebiliriz. Fatih Hoca'nın Galatasaray dönemlerinin en çok gol atan 2. yabancısı olmuş. Bu da atladığım, pek tahmin etmediğim bir detaydı. Feghouli'yi kazanmak, belki de sezonu kurtaracak hareket olacak.

Opta'nın istatistiğini paylaşalım;

Galatasaray'ın Hatayspor karşısında çektiği şutların yarısında Sofiane Feghouli'nin payı vardı (6/12) Süre (dk): 79 
Pas %: 92 
Asist: 1 
Şut: 0/3 
Şut pası: 3
RCS topla buluşma: 3

3 şut pasının 1'i asist, biri de al da at tarzı bir pas. Çok şut deniyor, rakip ceza sahası içinde topla buluşuyor ve hücum daha akılcı akmaya başladı. Silmekle olmuyor işte, böyle bir lüksün yok. Transfer de yapamıyorken, elindeki ismi kazanmak zorundasın. 2. şampiyonlukta kazandık ve şampiyonluk gelmedi mi? Bugün de aynı şey. Feghouli'nin kazanılması (üstelik yeni pozisyonu), sezonun kırılma anı olacak.

4 yorum:

  1. bu ritmimizi korursak, önceki yılların aksine çok rahat bi şampiyonluk elde edebiliriz. çünkü ben açıkçası çok dişli bi rakip görmüyorum; bilmiyorum sen düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şu rakip diyemiyorum, herkesin ya kadro kalitesi sorun ya da kendi içinde kaos yaşıyor.

      Sil
  2. Fatih hocayı tebrik etmek lazım büyük hoca... Bu adamlardan verim almanın yolunu buldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir