15 Aralık 2020 Salı

Galatasaray 1-0 Darıca Gençlerbirliği, kazandık ama keyifsiz


Beklediğime değmedi diyeyim. Kazandık ama olabildiğince keyifsiz şekilde. Covid dönüşü yapan isimler iyi dönmedi ve tüm ezber bozuldu. Kapanan rakip, rotasyon, çoğu isim bir arada ilk kez oynadı gibi faktörleri de ekliyorum elbette. Yine de daha iyi bir oyun oynanabilirdi. Topu alan bırakmıyor, topu birkaç kez dürtüyor ve bu da bizi ağır kalıyor. Rakip de 11 kişi kapanınca, bu kadar ağır oyunla kilidi nasıl açabilirdin ki?

İlk yarıda tek bir pozisyonun var. O da Belhanda'nın müthiş asistinde, Arda Turan'ın kaçırdığı gol. Bir de Ali Yavuz Kol'un vuruşları. Ali Yavuz Kol, çok yırtıcı ve istekliydi. Sürekli aksiyonun içinde olması da güzeldi. Beni ilk yarıda en mutlu eden Galatasaraylı oldu. Onun ön alandaki hareketliliği sayesinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Tümüyle hücumu düşündük, Luyindama'sına kadar hücumu zorladı ama bu pas ağırlığında üretim imkansız.

Bek dengesi de yoktu. Şener Özbayraklı kötü durumda, Omar da solda olmadı. Haliyle kenarlardan da gelemedin. Açık alan yok, haliyle Jesse de aldığı penaltı dışında istediklerini pek yapamadı. Neyse ki penaltı geldi, yoksa gol atmamız çok zor olurdu. Gol gelmedikçe de panik büyüyecek, Galatasaray'ın alacağı riskler kötü sonuçlar doğurabilirdi. 2. yarıda biraz olsun alan açılır, etkili oluruz diye düşünürken, rakip önde basmaya başladı ve bizi çok bozdu.

80. dakika sonrası da etkili gelmeye çalıştıkları anlar var. Çok sindik ve o dakikalar hücumu da unuttuk. Kenardan Emre Kılınç, Emre Akbaba ve Oğulcan Çağlayan gibi isimler gelse de bir şey değişmedi. Çünkü merkez iyi değildi, orada oyun hızlanmıyor. Belhanda'yı beğenmedim, Feghouli'siz de zor olacak gibi. Etebo / Ömer Bayram gibi isimlerle de zaten iyi pas oyunu oynayamıyorsunuz. Etebo da apayrı bir hayal kırıklığı.

Kazanan takım bozulmamalı ve bir süre daha devam etmeli. Bu takımı sevdik diyorduk, öyle devam ederiz. Covidden dönen isimler bir süre kenardan gelmek durumunda. Bu sayede alternatif olarak güçlenmiş olacağız. Kazandık bir şekilde, önümüze bakıyorum. Yoğun bir trafiğe giriyoruz, Cuma günü lig başlıyor ve hafta içi / hasta sonu şeklinde gideceğiz. Geniş rotasyon önemli, herkese ihtiyaç olacak. 

6 yorum:

  1. Şener'i niye oynattık, Etebo'yu D'Avila bize nasıl iteledi, Omar niye solda oynadı, Belhanda'nın tribi ve hareketleri kime? Onlarca soru var bunun gibi. Tek kazanç Ali Yavuz. Gördük ki, hocanın kazanan takımı bozmamamasının bir sebebi varmış. Sözleşmesi biteceklerin kontratını yenileme işi bence bir daha gözden geçirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatıyoruz, çünkü görmek için. Linnes mi oynasın? Cuma da maç avr.

      Sil
  2. taylan a yedek yok. bence en iyi yedek mehmet özcan neden almıyoruz anlamıyorum.

    belhanda da çok gereksiz gerdi. penaltıyı attın işte daha ne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Özcan orayı tam anlamıyla doldurmaz çünkü.

      Sil
    2. iyi de taylan ı kesecek biri olmamalı zaten. yedeklikte sorun yaratmayacak biri olmalı.

      Sil
    3. Ben de aynı şeyleri yazıyorum ama orayı, o tarzda biri ile doldurursun. Mehmet Özcan ağır bir isim, Taylan Antalyalı ise o kadar farklı ki. Hız ve tempoyu ne yapacaksın? Biz 6 numarada ölümüne pasör bir isim aramıyoruz ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir