31 Aralık 2020 Perşembe

Geçen sezon etiketin dibini görmüş ve ciddi maliyetler içinde kaybolmuştuk


Etiket işine çok taktığımı düşünenleriniz mutlaka vardır. Geçen sezon etiketin dibini görmüş ve ciddi maliyetler içinde kaybolmuştuk. Tabii bu durum biraz da sattığın kadar al kaynaklı. Gelen isimler ağırlıklı olarak kiralık ya da bonservisi elinde olsa da, yıllık ücretler de önemli maliyetler. Elde bonservis girdisi olsa eminim ki transfer tarzı değişirdi. Bu da olmayınca olabildiğince etikete yöneldik ama hata ettik.

Geçen yıla bakın, yine fayda - maliyet anlamında iş yapan isimler yerliler oldu. Adem Büyük bir örnek diyelim. Gittik Ömer Bayram'ı orta sahalaştırdık. Oysa Nzonzi, Seri ve Lemina gibi transferler vardı. Bu yıla bakınca da, etiketten uzak, son derece akıllı hamlelerle süreci tamamladık. Belki yine eksik kaldık ama tüm sorunları içeriden çözmeyi başardık. Yine futbolcu satamadık, sattığın kadar al da devam etti. Yapılabiliyor yani.

Ağırlıklı olarak bonservisi elinde yerli isimler takıma katıldı ve 2011 - 2012 sezonundan sonraki en iyi futbolu oynadığımızı düşünüyorum. Trabzonspor deplasmanındaki kadroya bakın. Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan ve Arda Turan gibi isimler bedelsiz geldi. Taylan Antalyalı da geçen sezon bedelsiz gelmişti. Diğer maçları da hesaba katınca, bu liste uzar yani. Ocak ayında adı geçen isimlere bakınca da bu yoldan yürümeye devam.

Yerli ağırlığı kötü bir şey değil. Yeter ki kısıtlamalara tabii tutulmasın. İlk 11'lerde garanti olarak 3-4 yerli kullanmaya başladık. Yeri geliyor 5-6 oluyor bu sayı. Hoca da bu isimlere net şekilde dokunuyor. Fatih Hocanın efekti bu sezon çok daha yüksek. Seri, Onyekuru gibi isimleri düşünürken maliyetleri unutmayın ya da takımın mevcut oyununu, ahengini. Ben de geçmişin etiketli isimlerini övdüm, arşivden neler neler çıkar. Hata işte, bugüne bakıp, bu yolu bozmamak gerekiyor.

7 yorum:

  1. Hoca sanki UEFA kupası kadrosu gibi yerli ağırlıklı kadro yapmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
  2. Biz 11 yabancı ile oynuyor olsaydık herkes yabancı sınırı diye bağırırdı. Şimdi kimseden ses yok aksine 14 dışında kalanları da kullanalım diyor bazı başkanlar. Transfer konusunu tamamen hocaya bırakmak lazım bence yönetimin bu ili beceremediği belli. Hocanın da bu iki sezonda doğru olanı gördüğüne inanıyorum. Bitik Ardadan taylandan neler çıkardı. İsteyen azmeden oyuncudan verimi alır Fatih hoca

    YanıtlaSil
  3. Satış gelirse, o dediğini uygulayabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Dönemin ruhu neyi gerektiriyorsa onu yapıyor Fatih Hoca. Ülkenin en efektif futbol oynayan takımlarından birisiyiz. Düşüşler yükselmeler elbet olacaktır. 40 maç az değil. Önemli olan sene sonunda zirvede olmak ve son şampiyonlar ligi macerasında yer alabilmek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir