2 Aralık 2020 Çarşamba

Henry Onyekuru & Galatasaray, Ocak ayına yönelik korkum


Biraz eleştirisel yaklaşacağım. Nedeni de Onyekuru'yu sevmediğimden değil, mevcut takımın yapısıyla alakalı. Hızlı kanat muhabbetleri geçerken, bu işe en başından bu yana sıcak bakmadığımı yazmıştım. Galatasaray'ın oyun yapısında, Onyekuru tarzı bir kanat ihtiyacı bence yok. Kenardan getirmek için de, Onyekuru ayarında bir kanat lüks kalır. Bu tarz bir ismi içerden kazanma yanlısıyım. Son 15 - 20 dakikalarda oyuna alıp, açık alanı değerlendirebilecek isimlerimiz var. 

Onyekuru gelirse oynar, olay o. Oynarsa da, şu an oynadığın oyuna devam edemezsin. Onyekuru, topsuz oyunda iyi, rakip savunma arkasına sarkar ve gol sezgisi yüksektir. Şu pas oyununda ise katkı vermesi çok zor. Onyekuru geldiği an ona odaklı oynamak zorundasınız. Onyekuru'ya pres de yaptırmak güç, geçen sezon gördüğümüz gibi. Saracchi'nin kötü görünmesindeki en önemli etmenlerden biriydi.

Bundan 2 yıl önce ihtiyaç var diyorduk. Çünkü sol kanadımızda bu tarz bir isim ezber olmuştu. Garry Rodrigues de, Onyekuru da yükseldi. Bugün ise daha farklı bir pas oyunu var. Tempolu, herkesin işin içinde olduğu bir pres takımı da diyebiliriz. Solda düşünülen isimler de daha oyun kurucu rolünde. Arda Turan, Babel ve Emre Akbaba örnekleri gibi. Sağda Oğulcan Çağlayan diyoruz mesela, o da hızlı bir isim ama rolü belli.

Pres oyununda var, fizikli, savunma yardımı yapan bir kanat. Yine Onyekuru gibi değil ki. Onyekuru, topsuz oyunda, rakip savunma arkasına sarkmayı planlar ve rakip beki yıpratır. Değerli, elimizde gelişen, genç bir kanat. Oyun tarzımız yine öyle olsa bu transferi isterdim. Bugün başka. Garry Rodrigues daha az yeteneklidir ama kulübeye ikna olur, son 15 - 20 dakikalarda oynar. O da gerekli değil, yanlış anlaşılmasın. Şu an elde olan hızlı kanatların rolünü belirtmek istiyorum.

Onyekuru açısından korkum var. Monaco'yla yürümeyecekler gibi, oradaki misyon başlamadan bitti. Eylül ayından bu yana kadroya dahi alınmıyor. Fatih Hoca da Onyekuru'yu sever, imkan doğarsa ister, şaşırmam. Gelirse de mevcut oyun değişir, bambaşka bir şey izlemeye başlayabiliriz. Ocak ayına yönelik korkum bu. 2-3 yerli alıp, yabancı işine dahi girmeden transferi kapatırdım. Alternatif lazım, ilk 11 önceliği artık yok.

18 yorum:

  1. Yine yanlış yollarda gidiyoruz, yav transfer için transfer yapıyoruz al sadece Taylan a bir yedek, Belhanda marcao ile falan sözleşme uzat tamamdır, neden bir transfer sapıklığı ne eksiğimiz var bizim Allah için, yok mandzukic yok bilmem ne, al elindekini geliştir bırak artık, azıcık evde yap yemeği hep dışardan dışardan yetmedi mi yav

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine kanat al da, kulübeye al. Şu 11 yapısında o kadar gerekmiyor ki.

      Sil
  2. Marcao tarzı transfer olursa buyursun gelsin. Tutmasa da destekleriz.Ben Seri'ye de karşıyım. Falcao'ya Miami'ye yollayıp,maaşını bonservis gibi gösterip 2-3 milyona Coulibaly tarzı adamlar alalım. Yeterince ismi büyük,kariyerinin son dönemini yaşayan oyuncumuz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'ye daha da karşıyım, şu oyun düzeni bütünüyle bozulur, sıfırlarız.

      Sil
  3. (Emre)
    Marcao, Belhanda, Luyindama vs isimlerin søzlesmelerini uzatmalarina øncelik verilmeli.

    Transfer 2 isim alinarak kapatilabilir. 1) Taylan'a alternatif.
    2) Andone yada Andone tarzi forvet.

    Ha belki 3) orta sahaya alternatif bir isim daha. Belki Etebo giderse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone tarzı forvet dahi almam, eğer Diagne kalacaksa. Diagne / Babel seni orada taşır.

      Sil
  4. Onyekuru'dan ziyade şu an oynadığımız oyuna Garry daha yatkın bence. Dar alan becerisi daha yüksek daha pasör. Maliyeti de onyekuruya oranla daha düşük olacaktır. Ayrıca tekrar kendini ispat etmesi için guzel ortam var yedek kaldığında sorun da etmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i kulübede bekletirsin, son 30 dakikada kullanırsın ve sorun çıkarmaz. Onyekuru ise geldiği gibi 11'e geçer, bu da mevcut oyunu bozacaktır.

      Sil
  5. kesinlikle istemiyorum. her şeyden önce ocak ayında al yazın geri gönder artık kabak tadı verdi. yoksa henry i sevmeyen yoktur. taktiksel anlamda soru işaretleri de var söylediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı isimlere dönmenin mantığı şu. Ocak ayında trafik yoğun, uyum sorunu yaşamamak istiyoruz.

      Sil
  6. Hiç gerek yok bence de. Oyun planına uymamasını geçtim, Kerem, Sekidika, Ali Yavuz ve Oğulcan'ın maaşlarını toplasan Onyekuru'nun maaşının yarısı etmiyor. Hem gençlerin önü kapanacak, hem de boşu boşuna maaş yükü olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriden kazanabilmek zaten en büyük öncelik olmalı.

      Sil
  7. aynı fikirdeyim. FFP bitene kadar transfer sarmalından kurtulalım. Taylan'a yedek, belki bir stoper bir de bulursa golcü. Son ikisi olmasa da olabilir. kalan 24 maçı cagne, babel ve diğer gençlerle götürürsün.
    Seri, henry gibi kısa vadeli kiralıklardan gına geldi.
    Bu sezonu tamamlayalım kimler gidecek kalacak ona göre yeni yönetim de mayısta geleceğine göre, FFP'nin kalkması ile birlikte akılcı uzun vadeli işler yapılsın.
    günü kurtarmaya yönelik bir sürü para saçılan işler yapılmasın.
    Bu oynadığımız oyun modern bir oyun.Bunu daha fazla nasıl ilerletiriz ve geliştiririz ona odaklanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan'a alternatif üretir, belki bir orta saha merkezi daha alırım ( Salih Uçan gibi). Yerli olur bu isimler, yabancıya bakmam bile.

      Sil
  8. Kadıköy deplasmanı oynadığın oyun başka, Anadolu'da başka. Aynı Onyekuru diğer maçlarda neden kayıptı?

    YanıtlaSil
  9. 2. dönemi olmadan oldum havasına girdiği için, kendini yıldız kanat olarak gördü ve etliye sütlüye karışmadı. Mevzu bu. Oyun kurgusu da ona yöneldi biraz. Bugün böyle bir ihtiyacın da yok.

    YanıtlaSil
  10. Onyekuru'dan tamamen bağımsız olarak kiralık olması sebebiyle hiçbir faydası olmayan bir transfer olur. Eldeki genç oyuncuları geriye götürür. Şanslarını azaltır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık işine, ucunda kim olursa olsun karşıyım :( Eskiden değildim, bugün öyleyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir