28 Aralık 2020 Pazartesi

Liderliğini, oynadığı futbolla pekiştiriyor


Liderliğini, oynadığı futbolla pekiştiriyor. Transferi gerçekleştiğindeki düşüncem daha çok "jübilesini yapmaya geldi, camiasız kalmak istemediği" şeklindeydi. Hatalarından ders alacağını düşünsem de, işin saha içi ve dışı noktasında beklentim yoktu. Hatta Ocak ayında bu transfer için çok daha ağır yorumlar da yapmışımdır. Kesinlikle karşıyım noktasından, zaman içinde "gerçekleşsin o zaman" tarafına geldik. Şu an geldiğin yer neresi dersen, belki de sezonun transferini konuşuyoruz.

Saha dışındaki katkısını sürekli konuşuyoruz. Belhanda'sından, en genç futbolcusuna kadar herkese değiyor ve takım içindeki şu havanın en büyük mimarlarından. Liderliği bu anlamda çok kıymetli. Fatih Hoca'nın kenarda olmadığı maçlarda zorlanırken, şu an süreci iyi geçiyoruz. Yine saha içindeki Arda Turan faktörünün önemi olduğunu düşünüyorum. Şu liderlik unsuru, belki de son sezonlardaki en büyük zaafımız. Muslera'yı, Selçuk İnan'ı çok severim ama maalesef liderlik özellikleri bu seviyede değildi. Bu da karakter, özellik meselesi. Herkeste olamaz.

Asıl konuşulması gereken noktanın ise saha içi olduğunu düşünüyorum. Son 10 - 15 dakikalarda, maçı tutar, top saklar derken, 11 başlayıp, maçı sürükleyen isim oldu. Yaşı gereği temposunu 90 dakikaya yayamasa da, Atletico Madrid günlerinden esintiler değil mi bunlar. Hücumda büyük bir akıl, bence sol tarafı sürükleyen isim ve o kayarak kaptığı toplar da imzasıydı. Bunlardan da vazgeçmiş değil. 3 de kritik golü var. Gole yakın oynuyor, çoğu maçı alan isim oldu.

Bu tarz yanılmalardan da inanın herkes mutlu olur. Yeter ki Galatasaray yürüsün. Arda Turan transferinden ötürü mutluyum, beklentimi fazlasıyla aştı, aşmaya da devam edecek gibi duruyor. Saha içi performansı, liderliği derken, sezonun en önemli kozlarından biri. Bunu da kimse tahmin edemezdi. Şu oyunu, daha doğrusu Arda Turan'ın performans olarak Galatasaray'ı sürükleme ihtimalini düşünemezdik. Son yıllar bize başka şeyler söylüyordu. Demek ki çalışmış, söylemler ve Galatasaray'a gelme isteğinin altı doluymuş. Futbol oynamaya gelmiş.

10 yorum:

  1. Euro 2016 ile tepetaklak olan kariyerini Euro 2020 ile final yapacak gibi. Etkileyici olur gerçekten

    YanıtlaSil
  2. Daha fit bir hale gelse kariyerini uzatabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 yıl daha koyabilir bence de. Ama bundan daha fiti de zor.

      Sil
  3. Belki konusmak icin cok erken ama bu liderligi, zekasi,futbol bilgisi,saha disi iliskileri ve hocayla calisacagi surede ogrenecegi her seyle beraber hocadan sonrasi icin umut veren bir profil. Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemem ne hayal ettiğini. Onu zaman gösterir.

      Sil
  4. Hocanın bu arda adamın kalbine de girer gönlüne de
    İfadesi geldi aklıma be tüyler diken.
    Büyük saygı ve destek hak eden bir hocamız var o karakter adeta kilometre taşı gibi ardında yetişenlere dinleyip çalışıp gönüllerini verenler bu duruma ulaşabilir işte ardaya da tekrar tekrar helal olsun hiç kırılmadı bağını hep korudu ve ilan etti.
    Bende soru işareti yaşıyordum özellikle de fiziği anlamında ama şu hali çalışmakla beraber sevda içeriyor tekrar teşekkür ederim takım adına bravo sana kaptan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya saygı duyup, istediğini yapmak lazım bu noktalarda.

      Sil
  5. Gelecek takımı karıştıracak diye düşünürken o ise takımı birleştirdi. Belki yaşımızın verdiği heyecanla karar verip, "Gelmesin, Fatih Terim nasıl affediyor" gibi söylemlerde bulunsakta İmparator bizden çok görmüş geçirmiş biri olarak, bir Baba figürüyle affetti kendisini. Şimdi bakınca da yine yanılmamış Fatih hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralarındaki meseleye karışmamıştım. Galatasaray'la olan durumu kafamda soru işaretiydi ki, o da kalkmış oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir