3 Aralık 2020 Perşembe

Linnes'i iyi gösteren de Oğulcan Çağlayan


Row-Z Report'un paylaşmış olduğu en sevdiğim grafik olan "saha içi yerleşimler". Kayserispor, Galatasaray karşısında biraz daha birbirinden uzak ve dağınıktı. Rizespor ise birbirine olabildiğince yakın. Daha dişli bir rakip ve oynanan futbol bu anlamda ölçüdür. Konuşulması gereken 2 nokta olduğunu düşünüyorum. Oğulcan Çağlayan / Linnes tarafı ile, 3 Emre diyeceğimiz sol kanat. Diagne de oyun içinde daha fazla var olunca, hücum açısından güçlü bir yapı oluşuyor. 

Linnes'in son 2 maçtaki performansını beğeniyorum. Onu iyi gösteren de Oğulcan Çağlayan. Savunma yardımı var çünkü, Linnes'i destekliyor. Linnes de bu sayede olabildiğince hücuma odaklandı ve etkili oldu. Omar devreye girdiğince çok daha fazlasını vaat etmiş olacak. Oğulcan Çağlayan'ın o pozisyonda değeri oldukça yükseldi diyebiliriz. Pres gücü, fizikli oluşu, savunma yardımı derken, oyun içi katkısı tarafında etkili.

3 Emre olayı da şu. Emre Akbaba yine en ileri uçta görünüyor. Zaten özelliği de o. 1 asistinin yanında, rakip ceza sahası içinde hazırladığı başka pozisyonlar da var. Bunu hep yapıyor da, bu sefer farkı rakibini kovalaması ve pres tarafıydı. Emre Kılınç desek zaten pres ve mücadele tarafında hep var, özellikle topsuz oyunu iyi oynuyor. Emre Taşdemir de kendisine bu kadar yardımcı sol ayakların arasında, hücum tarafına daha net odaklı ve ciddi bir alternatif oldu.

Donk da orta sahaya olabildiğince yakın. Marcao ise onun arkasını süpürüyor. Luyindama oynadığında da, Marcao biraz daha fazla öne çıkıyordu. Donk'un topla ilişkisi iyi ve dikine çıkmayı seviyor, güzel oyun kuruyor. Bu da pas oyunundaki en önemli etmenlerden biri. Taylan Antalyalı zaten sık sık stoperlerin arasında, bir de Feghouli'nin oyun rolünü ekleyince pas oyunu çok daha yükseldi. Feghouli'nin orta sahanın merkezindeki rolü bence bundan sonra da olması gereken.

6 yorum:

  1. bu oyun herkesi mutlu ediyor ama bitiricilik kalitesi düşük oyuncularla oynuyoruz ve 2 maçta da kiliti açmakta zorlanıyoruz-2 maçtada goller penaltıdan ve diagneden geldi.her maç bu olmaz.
    Bu oyunda emre akbaba ve oğulcanında gole katkı sağlaması lazım,emre akbaba büyük ihtimal hiçbir zaman taraftarın istediği fiziksel güce ulaşamayacak,en azından ilk geldiği zaman ki gibi olması, yani iyi bir bitirici ve pozisyona girme sezileri yüksek profile ulaşması,bizi skora götürmede önemli bir katkısı olacaktır.Son maçta ortasahaya gelerek top alması ve sağladığı hareketlilik bile çok değerli,kısacası bu oyunun fatih hocamın kazana oyun söylemine ulaşabilmesi için,oğulcan,emre akbaba,feghouli'den kilit açan gol katkısı almak mecburiyetindeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, İyi oyun skoru da getirir bir şekilde. Getiriyor da.

      Sil
  2. oğulcan bazı açılardan yetersiz olabilir ama çok koşan hareket eden isimler de bu sistemde gerekiyor. taraftar hunu anlasın artık. 2 pas hatasında hemen homurdanma var sosyal medyada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Presi ve savunma yardımı çok önemli. Bunları görmek lazım. Oyun içi katkı yüksek.

      Sil
  3. Bütün oyuncuları her an maça girecek ve sahada hiç siritmayacak şekilde yetiştirmek çok önemli. Oğulcan Linnes Emre Akbaba gibi isimler de bir şekilde rotasyona dahil oldular. Uzun maratonda bu çok değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriden kazanım diyorum buna. Bu işi belki de en iyi yapan isim Fatih Terim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir