7 Aralık 2020 Pazartesi

Olası büyük bir satış sonrası da transfer stratejisi çok fazla değişmemeli


Haluk Yürekli'nin Luyindama istihbaratı üzerine konuşalım. Premier Lig'den büyük bir kulübün, Luyindama için iyi bir teklif yaptığının dedikodusunun dolaştığını yazmış. Böyle bir şeyin gerçek olması da, Ocak ayı stratejisini bütünüyle değiştirir. Transfer için elinizde ciddi bir mali güç oluşur ve yapmak istediğiniz hamleler adına daha sağlam adımlar atarsınız. Bu sağlam adımlar da, genç ve gelecekte ciddi rakamlar kazanabileceğiniz isimler adına olur.

Şu iş yazın olsa, bahsi geçen Moder, Jozwiak, Coulibaly gibi isimleri Galatasaray forması altında izlerdik. Ocak için ise durum biraz daha farklı. Lige verilecek bir ara yok, direkt olarak mücadele ateşinin içindeyiz. Uyum sorunu yaşamamak, şampiyonluk yarışı için önemli etmenlerden biri. Yabancı kuralı da unutulmamalı. Gelecek sezonlarda ilk 11'deki yabancı sayısı düşeceği gibi, yerliler adına da yaş ve altyapı kriterleri gelişecek. Biraz da buna uyum sağlamalıyız.

Son haftalarda sahaya çıkan kadrolarda 5-6 yerliyi banko olarak 11'de görüyoruz. O denkleme Belhanda eklenir diye düşünüyorum. Kadro ağırlığı bu şekilde devam eder. Luyindama'nın boşluğunu doldurmak temel hedeflerden biri olur. Onun dışında da yine alternatifleri konuşuruz. O alternatifler de ağırlıklı olarak yerli isimlerden oluşacaktır. Bir de Saracchi durumu var, takımdan ayrılması benim için sürpriz olmaz. O da giderse, sol bek adına da transfer beklentisi oluşur.

Seri tarzı isimleri beklemeyin derim. Bu saatten sonra, Taylan Antalyalı'yı yerinden edecek hiçbir hamle gerçekleşmez, gerçekleşmemelidir. Hocanın Onyekuru aşkı yeniden doğar desem, Hatayspor maçının ardından "Jesse'nin süreleri artacağa benziyor" açıklaması gelmezdi. Kerem Aktürkoğlu da yükselirken, hızlı kanat transferi yapılmaz. O iş de içeriden çözüldü ve hızlı kanat alınsa dahi, ilk 11'in bu yönde bir ihtiyacı yoktu.

Falcao da gider diye bekliyoruz. Onun yerine gelecek forvetin de yabancı olacağını düşünmüyorum. Ali Akman öncelik olur mesela, Ocak ayından bu işi bitirmek için uğraşırız. Zaten elde Diagne, Babel ve Ali Yavuz Kol olacak. Acil bir forvet ihtiyacı olacağını da düşünmüyorum. Kenan Karaman da bir ihtimal düşünülür desem de, Oğulcan Çağlayan'ın bu çıkışının ardından anlamsız. Unutulmamalı, ffp'de son dönem ve gün sonunda denk bütçe istiyorlar. Transferden gelen tüm paranın transfere harcanacağını beklemeyin. Kasada da kalacaktır.

Sol bek dedik, orada beklentim Umut Meraş olur. Yabancı, scout işi bir sol bek de olabilir tabii. Emre Taşdemir iyi gidiyor. Oraya Umut Meraş'ı da alıp, yerli rekabette iyi olanın oynamasını isterdim. Stoperde Donk'un durumu böyle gidecekse, Marcao'ya alternatif bir sol stoper gelebilir. Ya da direkt sağ stoper alınır. Mert Çetin kiralanmamış olsa, ilk düşüncem o olurdu. Orta sahada Taylan Antalyalı için bir yerli alternatif gerekiyor, beklentim de Aytaç Kara. 

Yerli ağırlıklı düşünüyorum, nedeni yabancı sayısının düşecek olması ve malum döviz kuru. Scout işlerine her zaman kapı açık yoksa, bu yönde işler izlemek güzel olur. Düşünüyorum, başka bir transfer de aklıma gelmiyor. İhtiyaç yok çünkü, biz o kazanımları kendi içimizden yaptık. Olası bir büyük satış, bazı arkadaşlarımızın içindeki "etiket" sevdasını ortaya çıkarmasın. Oradan sıyrıldık artık, kurtuluşu da son 3 maçtır izliyoruz.

16 yorum:

  1. Taraftara göre hareket eden bir yönetim olması berbat bir şey, umarım hocanın dediği gibi geçmişine değil geleceğine yatırım yapılır

    YanıtlaSil
  2. Ben bu yönetimin yapacağı şeylerden korkuyorum ya, devre arasında hiç kimse oyuncusunu kolaay kolay satmaz satarsa da normal fiyatın çok çok üzerine satar luyindama da böyle olmalı eğer stoper istiyen varsa ndiaye de olduğu gibi büyük paralar koparmak zorundayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın sezon içi mesajı malum, o mesaj yerine ulaştı.

      Sil
  3. Etiket işi bizde bitti de Burak'cım, yönetimlerde bitti mi? Bu iş onlar için şov, reklam demek ayrıca bir gelir kapısı. Tabi ki bu son dediğimi ispatlama ihtimalim yok ama bu tarz etiket isimlerin nasıl ve hangi koşullarda geldiği unutulmamalı. Verilen maaşlar, primler, imza paraları, menecer paraları çok da masum değil.
    Neyse sen şahane özetlemişsin bence ihtiyaçları. Sadece burada tek takılan konu, yabancı kısıtlaması? Şimdi bu federasyona güvenip de kural değişecek şekilde bir yapı kurmak ne kadar mantıklı? Sözde bu yazda değişecekti ertelediler? Ben yabancı kuralının değişmeyeceğini ama yine de bizim yerli politikası anlamında ''NİTELİKLİ'' yerli bulmamız gerektiğine inanıyorum. Sırf almış olmak için almayalım.
    Önce bakalım içeriden veya altyapıdan çözmemiz mümkün mü? Değilse dışarıdan genç gelecek vadeden bir yerli ile çözebilir miyiz? ondan sonra yabancı veya tecrübeli yerliye gidelim imkan varsa!
    Son olarak, ben Lyundama gitmese dahi eldeki stoper envanterinin 2. yarıdaki yüksek ve sık maç trafiğini kaldıramayacağını düşünüyorum. Örnek: geçen sezon. Bir ahmet ve emin stoper oynadı. Sakatlık bu iki arkadaş için de her an olasılık dahilinde. Marcao özellikle cezaya karta çok yakın oynuyor. Covid var. Dolayısıyla 2. yarıda 30 maç yapılacak 4 ay içinde. acayip yoğun bir fikstür.
    Ben olsam her halükarda stoper alırdım. Ya da Emin'i daha net bir şekilde kullanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmek zorunda, başka yolları yok. Sen yerli ağırlığı kur, o iş hiç değişmez :) Yabancı sayıları dalgalanır. Yerli yasaklanmaz yani. Zaten mevcut döviz kurunda yerliye yönelmek zorundasın. İstersen 20 tane yabancı alma hakkın olsun.

      Sil
  4. Luyindamanın yüksek bedelli satışı 20 ve üzeri bir beklenti oluşturdu bende. Biz bu stoper işinde belli bir seviyeye ulaştık ve buradan devam etmemiz gerwktiğini düşünüyorum. Luyindamadan gelen para ile yine luyindama marcao tarzı bir stoper almak bence en mantıklısı. Bu döngüyü devam ettirebilirsek maddi olarak zaman zaman elinizi rahatlatacak oyuncumuz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 zor bence, gelen teklif o yönde olmadığı gibi, bu yönetim de o rakamları göremez. Ama bahsettiğin döngü doğru, bizi bu kurtarır.

      Sil
  5. arsenal olsam luyindama ve marcao için 35 verip paket halinde alırım. takım çağ atlar. ciddiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlar tabii, uyumlu ikili. Genç de sayılırlar :)

      Sil
  6. Ben para gelse bile yönetimin hamle yapacağını sanmıyorum. Fatih Hoca da yaptığı açıklamalarla çok hareketli olmayacağını transfer döneminin açıkladı zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim hamle yapmak zorunda da, ciddi para harcayışları görmemeliyiz.

      Sil
  7. (Emrah) neden Luyindama'yı aldığımız gibi satmayı düşünmüyoruz? katılıyorum, çok transfere ihtiyaç yok. o yüzden atıyorum 3 milyona yarım dönem kiralama + yıl sonu 12 milyon zorunlu satın alma opsiyonlu satabiliriz. hem parayı yaza aktarırız, hem de yazın 12 garanti olacağı için scoutlar haziran için rahat rahat adam bakar, belirlenen 2-3 isimle de 1 haziranda hemen imzalarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek yok çünkü. Kasanda para olsun, niye öyle satasın ki. Yaza para aktarmana gerek yok artık, ffp anlaşman bitecek. Ffp yine denetimde ama biraz daha rahat hareket edeceksin. Şu anlaşma koşullarını atlatmak lazım. Denk bütçe diyorlar. CL geliri elde edemedik, ciddi bir para girişi lazım.

      Sil
  8. Hoca maç öncesi sağlık ekibiyle beraber scout ekibinin de çalıştığını söyledi. Maç sonu ise yine scout ekibini yine teleffuz etti. Buradan hareketle scout transferleri gerceklesebilir yorumu ortaya çıkıyor. Maç sonu stratejik dedi ve hatta açtı da satıp alma durumu olacak. Gidecek oyuncu olabilir. Bir diğer ayrıntı ise transferle ilgili. "Farklı bir oyun için" dedi. Farklı oyun diyince sağlam bir transferle oynarsın. Hem scout hem de farklı oyun oynatacak oyuncu aynı transferler için soyleniyorsa bomba olur. Burada hocanın farklı oyun oynama isteği nedir? İhtiyaç duyulan oyunu oynamaya yetrsiz kalan bölgemiz neresidir? Düşüncelerini merak ediyorum. Benim aklıma ilk gelen gezen top alıp top veren pas trafiğinin içinde mücadele eden bir forvet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış işaret ediyorlar sanki, başka türlü zor. Taylan Antalyalı'ya alternatif bir 6 gerekiyor, başka acil ihtiyaç görmüyorum. Hele ki forvet :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir