27 Aralık 2020 Pazar

Taylan Antalyalı adına zirve anlarından biri ve bu rekorlar kırılmaya devam edecek


73 pas girişiminde 70 isabetle, Süper Lig kariyerinde ilk 11 başladığı maçlarda en yüksek pas yüzdesi rekorunu kırmış oldu. Sanırım Taylan Antalyalı adına zirve anlarından biri ve bu rekorlar peşi sıra kırılmaya devam edecek. Yalan söylemeyeyim, bir ara Nwakaeme oldukça zorluyordu ve peşi sıra Taylan Antalyalı ile Omar'a sarı kart gördürttü. Hızlı ve boş alanda dikine iyi çıkan bir rakip. Kovalarken de ister istemez kart görmeye oldukça müsaitsiniz.

Maçın da başları sayılır bir de. 90 dakika böyle nasıl geçer diye düşünüyordum ama Taylan Antalyalı hiç hata yapmadı. Savunmadan da kaçmayarak bunu yapıyor. Korkak oynamıyor, yine en kritik anda müdahalesi var ve sürekli mücadele halinde. Bunun yanında bir de işin hücum tarafını kurguluyor. Donk / Marcao ikilisiyle geriden iyi çıkarken, Taylan Antalyalı da bu isimlerin önünde oldukça rahat hareket edebiliyor.

Oraya Luyindama'yı yazınca, baskı Marcao üzerinden olup, sağ taraftan çıkmakta zorlanıyoruz. Taylan Antalyalı da ister istemez daha fazla geri geliyordu. Donk olunca, hücum için biraz daha özgür ve öne gidebiliyor. Rakip de baskıyı dağıtıyor ve oyuncular üzerindeki yük azalıyor. Taylan Antalyalı'nın oyunun 2 yönündeki bu etkisi belki de sezon adına en önemli kazanımımız. O pozisyona transfer yapsak, gelen isimden şu performansı alır mıydık inanın emin değilim.

Alternatifinin olmaması problem, o ayrı konu. Yine de en doğru zamanda sarı kart cezasını silmiş olacak. 3 Ocak'ta Antalyaspor maçı var, 5 Ocak'ta da transfer başlıyor. Aytaç Kara'yı bekliyorum artık, 5 Ocak'ta direkt imzayı atmalı, çünkü bekleyecek zaman yok. Orayı alternatif altına almak, bu transferde yapacağımız en önemli hareket. Antalyaspor karşısında ise büyük ihtimalle Donk'u oraya çeker, Luyindama'yı stoper oynatırız.

15 yorum:

  1. Reis bizden giden cekdar orhan-ı ve kiraliklaru degerlidiren bir yszi brkliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraliklari zaten yazıyorum da Cekdar Orhan artık bizim futbolcumuz değil :)

      Sil
  2. Taylan geri geldiğinde, hoca stoper ikilisi olarak Luyindama-Marcao'yu bozmayacaktır ya da elbet bu ikiliye dönecektir diye düşünüyorum. Bu durumda geriden sadece Marcao ile çıkıp, bazı problemlerle yüzleşme ihtimalini hoca nasıl bertaraf edebilir merak ediyorum. Donk-Marcao ile Taylan da rahatlarken, asıl ikili Luyindama-Marcao ile bu eski problem hortlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama satılmış da olabilir. Ben hiç şaşırmam.

      Sil
  3. Değişim, hoca dokunuşu böyle bir şey işte.

    YanıtlaSil
  4. Ve adam yalnız oynadığı halde bu performansı veriyor. Yanına bir Melo bulsak ne iyi olacak.

    YanıtlaSil
  5. Taylan'la birlikte pas oyununda başka bir yere evrilme şansımız var artık.Oynadıkça mevkisinin adamı oluyor. Önüne eğer Seri gelir ARDA TURAN ile birlike oynarlarsa pas oyunu ve topun doğru oynanması konusunda çok ileri gideriz..
    Kalede MUSLERA gibi bir fenomen var ,stoperler Marcao ve Donk. Beklerimiz kanatta öne çıkabilen ayakları iyi bekler (bence sol bekte kesinlile Emre Taşdemir olmalı) onların arasında defansın tüm pas trafiğini yüklenen , kademesini yapan Taylan ANTALYALI.Onunda önünde ve yanında da futbolu iyi bilen oyuncu SERİ ve takımı yöneten büyük futbolcu ARDA TURAN...
    Müthiş olur..
    Burdan sonrası bana göre mühim ..
    Bireysel yetenekleri iyi dayanıklı ve takım oyununda olabilen oyuncular bulunabilirse 2 tane forvet gerekiyor . Tahminimce Kerem AKTÜRK bunlardan birine aday .. Dikine gidebiliyor , genç , dinamik ve takım savunması için mücadele edebilecek bir oyuncu gibi başladı önünde ki büyük fırsatı tepeceğini düşünmüyorum muhtemelen sol önde o oynar. Sağ önde ise ben Emre KILNÇ'ı oynatırım oda takım savunması ,dinamizmi oyun bilgisi ,şut özelliği ,karambolleri kovalama sezgisi ve pas oyunundaki beceri ile öne çıkıyor.Ve finalde Falcao olması gerekir ama oda oynamıyor sakat , istemiyor v.s sonuçta sahada değil ve güvenemeyiz.
    İyi bir santrafor gerekiyor ben onu bizim takımda henüz bulamadım.
    Oğulcan için ümitlenmiştim sevimli ,sporcu fiziği ,teknik özellikleri ile ama attığı golden sonraki oyundaki davranışları maçtan sonraki aşırı özgüvenli konuşması beni tedirgin etti.. Yanılabilirim ki yanılayım.Netice de çok heyecanlıydı .
    Devre arasında as kadro için Seri ve bu oyuna uygun gol atan araya kaçabilen bir santrafor yakalarsak bence çok keyifli bir takımımız olur . Bu takımda bana göre olmazsa olmazı da ARDA TURAN olur . (tabii fizik olarak ayakta olan bir ARDA)
    BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM VE TAKIMIN GELECEĞİNİ ÇOK PARLAK GÖRÜYORUM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri falan, hala bu isimler. İnanamıyorum cidden :(

      Sil
  6. Taylan ın zam alması lazım komik bir paraya oynuyor yarın obür gün sorun olur bu konu, en azından 700 bin euro ya falan çıkarmalıyız parasını ve bence 2 3 yıl daha uzatılmalı sözleşmesi,2023 e kadar sözleşmesi var, teklifler falan gelmeden uzatmamız lazım çünkü sonra daha yüksek maaş vermek zorunda kalabilirsin ha hakediyor mu tabiki hakediyor ama denge bozulur takımda

    YanıtlaSil
  7. Donk oynarsa komik durumlara düşebilir orada donk, bence Ömer Belhanda ikili orta saha olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk neden komik duruma düşsün. Adam orada oynarken 1 yıl şampiyon oldun :)

      Sil
  8. Yokluğunda Belhanda orda oynasa çok güzel olur. Belhanda isterse çok da iyi oynar ama olacağını pek de sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numarada Belhanda'yı bilemedim. Savruk kalabilir, pas hataları o zaman daha çok sırıtır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir