16 Aralık 2020 Çarşamba

Yine anlamsız bir "Belhanda" savaşı türedi


Yine anlamsız bir "Belhanda" savaşı türedi. Bir taraf ilk kötü anı fırsat bilip, haftalardır görünmedikleri noktada "kötülemeye" başladı. Diğer taraf da "korumacılığı" anlamsız noktaya götürdü. Şu çatışma her fırsatta ortaya çıkıyor. Futbolcu iyi oynadığında da, kötü oynadığında da değişmiyor. Bu çatışmaya ben de dahilim, kendimi de katıyorum. Bu maç özelinde, konuyla alakalı yorumum şu. Kazanan takım bir süre, hatta iyi oynadığı sürece bozulmaz, bozulmamalı da.

Emre Akbaba'nın pozisyonunda Belhanda olabilir mi diye düşünürken, orada da Emre Akbaba'yla devam ederim. Mevzu frikik kısmı değil. Orada da Belhanda hatalı ve bunu Selçuk İnan'a dahi yaptı. Oysa ben 1 tane bile frikik golünü hatırlamıyorum. İnatlaşmaya gerek yok, Emre Akbaba vursun ne olacak. Saha içiyle alakalı yazıyorum, sol tarafta Emre Akbaba da iyi kötü bir ezber yakaladı. Başka adaylar da var. İyi olan oynayacak ama bir süre kazanan takım bozulmayacak.

Orta sahada ise bu işin zaten tartışması yok. Belki de takımın en güçlü tarafı ve asla bozulmamalı. Taylan Antalyalı / Emre Kılınç / Feghouli üçlüsü gidebildiği yere kadar bir arada oynamalı. Uyum da, pas hızı da, hücum aksiyonu da çok daha iyi. Feghouli'nin hücum aksiyonu içinde daha etkili olduğunu ve yerini bulduğunu da düşünüyorum. Bozmaya gerek yok yani, iyi olan oynamaya devam edecek. Bu konuda tartışmam bile.

Yoğun bir trafik içine gireceğiz. Her alternatif çok önemli. Covid dönüşünü yaşayan futbolcular iyi dönmese de, alternatif olarak faydalı olacaklar. Hafta içi / hafta sonu maçlar başlıyor, bir sürü sıkıntılı durumun doğma ihtimali olacak. Herkesi kazanalım işte, kimseyi 1 maçtan silmeye gerek yok. İyi olan da bozulmasın, kenardan gelme ihtimali olan isimler de 1 maçtan "tekrardan" silinmesin.

12 yorum:

  1. Mevcut tabloda Feghouli 10 numarada Belhanda'dan daha iyi iş çıkarıyor. O yüzden Feghouli formdan düşene kadar ilk 11'de Belhanda'nın yerine sahada olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Taraftarı bu kadar polarize eden bir oyuncu ne kadar iyi oynarsa oynasın takıma zararı dokunur. Feghouli o pozisyonda iyi oynayınca Belhanda'sızlığa da çözüm bulmuş olduk. Sözleşmesinin sonuna kadar alacağımız katkıyı alıp yolları ayırmak en iyisi olacak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar kendi kendine polarize oluyor bence, sarmak için yer arıyor.

      Sil
  3. Aşırı değişken bir ruh hali var behandanın. tartışıldığı vakit daha dikkatini vererek mücadele ediyor ama biraz form bulup güzel işler yaptığında bir rehavet hali midir nedir duygusallaşıyor garip durumlara düşürüyor kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takıldı şu duran top mevzusuna da. İlk kez yaşanmıyor, son da olmaz.

      Sil
  4. Diagne'nin elinden bi top alsın bakalım alabiliyor mu ? :)

    YanıtlaSil
  5. İlk yarı nispeten iyiydi. Arda'ya attığı ara pası inanılmazdı mesela. Futbol zekasını ortaya koyan bir pas.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oynamadı da, insanlar takılıyor işte. Fırsat bekliyor.

      Sil
  6. takımı da taraftarı da böylesine bölen biri olmadı. sırf huzur adına sözleşmesi uzatılmamalı. yoksa iyi futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler. Bölünen, neden bölünüyorum diye düşünsün bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir