2 Ocak 2021 Cumartesi

Abdülkadir Parmak & Galatasaray, sorun yaşadığı ve ayrılmak istediği yazılıyor


Trabzonspor'la sorun yaşadığı ve ayrılmak istediği yazılıyor. Sorunun kaynağı da taraftar baskısı gibi görünüyor. Trabzonspor'da işler iyi gitmedikçe, taraftarın tepkisi genellikle bu tarz isimlere yönelir. Gelen tepkinin takımın kötü gidişatı ve performans kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Hatta tepki konusunda da ipin ucu biraz kaçmış. Futbolcunun da bu yüzden ayrılmak istediği konuşuluyor ve hemen hemen herkese de yazmaya başladılar.

Galatasaray'ın da onlardan biri olduğu konuşuluyor. Orta saha için yerli alternatifler aranırken, gündeme gelir mi bilmiyorum. Sonuçta bonservisi olan bir isim ve mutlaka Trabzonspor'un da beklentileri olacak. Galatasaray ise biraz daha maliyeti düşük isimlerin peşinde. Hem maliyetin düşük olması, hem de yerli olması elzem. Orta saha için 2 hamle beklentim var ve Abdülkadir Parmak pek aklıma gelmemişti. Şu andan itibaren ise olabilir mi diye düşünmekteyim.

Ünal Karaman döneminin kazanımlarından biri. Trabzonspor çıkışlı olsa da, 24 yaşına kadar pek adını duymuyorduk. Onazi'nin uzun sakatlığı sonrasında forma ona geldi ve orayı iyi doldurdu. Ünal Karaman'ın farkı da bu tarz isimlere gözü kapalı formayı verip, ciddi katkı alması. O dönemde ağırlıklı olarak altyapı temelli gitti ve önemli kazanımlar elde etti. Abdülkadir Parmak da o kazanımlardan biriydi.

Ünal Karaman dönemi sonrası ise eleştiriliyor. Orta sahada çok koşan, mücadele özelliği yüksek ve oyunun 2 yönünü oynayan bir isimdi. Topla da dikine çıkışları iyi yapan, dinamik bir orta saha. Tarz olarak tutuyorum. Mental sorunları olduğu söyleniyor tabii, düşünün temeli içinde bu da var. Bir anda saldı ve şu anki görüntüsü son 2 sezonunun gerisinde. Engin Baytar da Trabzonspor formasıyla bu sorunları yaşıyordu. Bir de Galatasaray dönemine bakın. Fatih Terim farkı da o noktada ortaya çıkıyor.

Abdülkadir Parmak için de bu dokunuşu yapabilir, çünkü yetenekli bir futbolcu. Yaşı da henüz 26, tekrar ayağa kalkmamak için sebep yok. Transferi gündeme gelse şaşırmam, gerçekleşirse de mutlu olurum. Hiç gündem olmazsa da konuşmam bile, sonuçta bonservisi var. Trabzonspor ne ister, ne yapar, nasıl aksiyon alır bilmiyoruz. Aytaç Kara / Salih Uçan ikilisini beklerken, araya başka sürpriz girebilir mi bilmiyorum.

10 yorum:

  1. İşte Emre Akbaba bu günler için var. 😉😀

    YanıtlaSil
  2. Geçen sene mi neydi Abdülkadir bir maç sonrası çok fazla küfür yiyoruz falan diyordu, bu çocuk formdayken bile küfür yiyordu ts taraftarından sebebi yerli ve isimsiz olması tabi, ülkemizde isimsiz oyuncuların işi çok zor maalesef Falcao gibi isimli olursanız ama maça bile çıkmasanız her türlü savunacak kitle var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor böyle, çok zor o baskıda devam etmek. Tarifi ve örneği olmayan bir yapı :(

      Sil
  3. abdülkadir, salih, aytaç hepsini alalım orta saha manyağı olalım :) gerçekten yedek üçlü bunlar olur. ana üçlü de taylan fegh kılınç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli, iyi alternatiflere her zaman kapım açık :)

      Sil
  4. Birçok maçta iyi performanslari vardı. Sadece enerjisi ile iş yapmaya çalışan bir oyuncu da değil bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla çıkışları da değerli, iyi bir orta saha.

      Sil
  5. Ben çok koşan mücadele eden ama top kullanma ve pozisyon alma becerisi bu kadar düşük futbolcunun gs seviyesinde olmadığını düşünüyorum, ts çoğu maçlarını izleyen birisi olarak her maç mücadelesi dışında öne çıktığı 1 tane maç yok 6 numara için oyun görüşü ve top kullanma becerisi çok yetersiz, 8 numara içünde skor katkısı yok. Tabiki fatih terim etkisi olur ama fatih terim etkisi var diye yetersiz futbolcularıda dolduracak değiliz kendisi yerine kesinlikle mehmet özcan tercih edilmeli yıllık ücreti daha düşük tutularak verilecek bonservisle abdülladirin toplam maliyetinden daha aşağıda biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yetersiz olduğunu düşünmüyorum, gayet iş görür bir orta saha.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir