6 Ocak 2021 Çarşamba

Babel de umarım iyice toparlar, kendisine ihtiyaç olacak


Covid sürecini en ağır atlatan futbolcumuz Babel oldu. Herkes bir şekilde dönse de, Babel'in hastalık süreci belli ki zor geçti. Çok kilo ve kondisyon kaybetmiş. Yaş da olunca, toparlaması zor oluyor. Haftalar sonra ancak kadroya dahil olabildi. O da kendi aldığı sorumluluk. Normalde kadroda olmayacakmış ama takımda olmak istediğini belirtmiş. Kimi 5 dakika daha sahada durmayarak, soyunma odasına gidiyor. Kimi de hazır olmadığı halde, katkı verme peşinde. 

O isim de geçmişinde gamsızlığıyla ön plana çıkardığımız bir futbolcu. Bu sezonki performansıyla da takım içinde yeri var. Yokluğunda eksikliğini "alternatif" noktasında hissettik. Geri dönüşünün önemini de Konyaspor karşısındaki o 5-6 dakikada gördük. Hücum anlamında hiçbir şey yapmıyorken, tek şut gol demek işte. Topu sağına müthiş çekti ve harika bir şut çıkardı. Seken topu da Oğulcan Çağlayan tamamladı. 

Hazır olmayabilir de, sahada zaten mücadele gücü yüksek bir oyun yoktu ki. Galatasaray'daki bazı isimler ruh halinde, yürüyordu. Emre Akbaba yürüyeceğine, Babel yürüseydi. 90. dakikalarda değil, 70'de soksaydık mesela. Şut çıkarır ve gol olur, fizik koyar, top tutar. Yapar bunları. Mücadele dahi etmesin, hadi sadece şut atsın. Emre Akbaba ve Belhanda vuracağına o vursun topa. Galatasaray'ın hücumdaki sorunu maalesef kalite ve sorumluluk alacak isimlerin yokluğu.

Feghouli'nin yokluğunda yaşanan sorun gibi. Bir de Arda Turan'ı ekleyince, hücum tarafında akıl kalmadı. Babel'i biraz daha erken oyuna alıp, hücum aklını yükseltebilirdik. Sadece bu hamle değil tabii, hatalı birçok hamle var. Kalite noksanlığı bizi aşağı çekiyor. Biri dönse, başkası eksiliyor. Alternatif sorununu da aşmak ve kaliteyi yükseltmemiz lazım. Babel de umarım iyice toparlar, kendisine ihtiyaç olacak.

5 yorum:

  1. Bu adamın hakkı yendi taraftar nezninde. Tüm yanlış kurgunun faturası ona çıktı. Birkaç hesap el freni vs yazinca ihale adama kaldi. Halbuki ciddi silah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da buna çanak tuttu yalnız.

      Sil
    2. yazıldı evet solda net el freni çünkü. santrfor olarak farklı oynuyor ama.

      Sil
  2. Babel'e uzun degaj atmak gibi ilginç bir taktigimiz vardı o dönem. Babel de baya cabalayip yoruluyordu. Bu maaşla takimda kalacaksa faydalanmak zorundayiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir