13 Ocak 2021 Çarşamba

Babel'in sol, Emre Kılınç'ın da sağ kanatta olmayacağı artık bir gerçek


Babel'in sol, Emre Kılınç'ın da sağ kanatta olmayacağı artık bir gerçek. Biraz da alternatifsizlik nedeniyle bu gibi durumları zorlasak da, olmuyor maalesef. Babel, sol kanatta oynayabilmek adına çok ağır kalıyor ve geriye yardımı yok. Emre Kılınç da bu seviyede sağ kanatta oldukça sıradan kalıyor. Asıl potansiyelinin orta sahada olduğunu gördük. Galatasaray'da tutunabileceği pozisyon da bu. Maalesef, alternatifsizlik gibi şeyler yüzünden bazı zamanlar sağ kanada çekmek durumundayız.

Feghouli sakat, Oğulcan Çağlayan için de rotasyon yapıldı. Mecburiyetten Emre Kılınç'ı sağ kanada yazıyoruz. Sağ tarafa başka kimi yazabilirsin ki? Sekidika yazılıyor, o da yetersiz. Transfer de yok, haliyle Emre Kılınç kayıyor. Orada sıradan kaldı. Kat eden bir kanat olmayacak. Aksine orta sahadaki hareketliliği ve dikine oyunuyla birlikte farkını ortaya koyuyor. Umarım Feghouli bir an önce döner de, Emre Kılınç'ı da ortaya çekeriz.

Sol kanatta hiç denemedik bu arada. Sivasspor'daki iyi döneminde çokça kez sol kanatta oynamışlığı var. Çizgi üzerinde de iyi bir isimdi, sol ayağı kıymetli. Solda belki değişir de, sağda olmuyor. Hız unsuru da önemli mesela, solda bunu da hatırlardı. Transferde de nedense sürekli sol kanadı düşünüyoruz. Oysa hızlı kanat dediğimiz ismin sağ kanat oynayabilmesi önceliğim olurdu. Solda Arda Turan gibi bir isim var, Feghouli'yi merkeze çektiğimizde, sağda hızlı kanadı görmek isterdim.

Babel'i ise kanatlarda düşünmeye bile gerek yok. Geçen sezon oynadığında da orada "el freni" vazifesi gördü. Ağır kalıyor, geriye yardımı yok ve kanatta "oyun kurucu" rolünde de rahat değil. Kaleye uzak kalması onun değerini düşürür. Fiziği, oyun aklı ve tekniği kıymetli. İyi bir şut özelliği var, onu da kaleye yakın oynadıkça kullanabilir. Forvet oynaması tek tercih yani, 2. bir ihtimali yok. Şu aşamada Diagne ile forvet rotasyonunu oluşturacaklar.

12 yorum:

  1. Hocam görüyorsun yönetimi neyi alabiliyorsak ona göre plan yapıyor hoca yoksa o da sağ kanat tercih eder Arda'yi kesmektense. 6 ay oynamamış oyuncuyu bile hala getiremediler. Skandal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, farklı bir şey düşünmüyorum.

      Sil
  2. kerem boş topçu değil arkadaşlar. topla al ver yapışını biraz izleyin anlıyorsunuz. korkmadan vermeliyiz formayı. yaşı da gelmiş artık.

    onyekuru'yu severim ama kerem'in önünü açmak da cazip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii, gayet ciddi bir potansiyel. Oynaya oynaya alışacak.

      Sil
  3. babel bu saatten sonra banko yedek santrfordur.
    feghouli sağ içtir. sağ öne temposu yetmez.
    emre kılınç sol iç ve sol öndür. sağ ön asla.

    YanıtlaSil
  4. Oğulcan oynar sağ da feg anca iç oynar artık, oğulcan olmayınca maçta gördük ki koşu yapan hızlı bir isim olmayınca top çeviriyon sadece, o girince hareketlendik mesela dün akşam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli bence de merkezde daha kıymetli ama şu yapıda yine sağ tarafta olacaktır.

      Sil
  5. Babel çok hareketsiz kalıyor. Top ayağında değilse oyuna hiçbir katkısı yok. Topu almak için koşu yapmıyor veya boşa filan çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette olduğunda bu özelliklerini yansıtabiliyor.

      Sil
  6. Daha öncede söylemiştim kerem aktürkoğlu sağda onyekuru solda 10 numarada onları koordine eden bir arda Turan önlerinde hızlı press gücü olan Pivot santrfor mükemmel olmazmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum 2 hızlı kanatla birden oynayacağımıza.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir