2 Ocak 2021 Cumartesi

Çocuklarıyla olan ilişkisi mesela, içinde öyle hüzün ve güzellikler barındırıyor ki


Üzülüyor insan. İnanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Bir de Omar'ın aile yaşantısıyla alakalı sürekli yeni şeyler öğreniyoruz ve üzüntüm daha da katlanıyor. İtiraf edeyim, Omar'ı tanımıyormuşum. Saha içini biliyoruz da, işin bir de aile boyutu var. Çocuklarıyla olan ilişkisi mesela, içinde öyle hüzün ve güzellikler barındırıyor ki. Şu an, Omar'la alakalı işin futbol boyutunu düşünemiyorum bile. Umarım iyileşir ve en azından gündelik hayatını zorlamayacak şekilde yaşantısına devam eder. Futbola devam eder mi, etmez mi gibi konuları sonra konuşuruz. Önce sağlık ve aile.

Böyle bir ortamda Antalyaspor maçına çıkıyoruz. Kafalar ister istemez Omar'da ve moralimiz bir hayli bozuk. 2020 çok kötü bir yıldı ve bizler adına en kötü şekilde bitti. Son sürprizi de Omar'ın yaşadığı üzücü olay. Fatih Hoca'nın yüzünün aldığı hali gördünüz, futbolcular da aynı durumda. Bir yanda akan oyun ve içinde bulunduğumuz şampiyonluk yarışı. Artık biraz da Omar için oynayacağız. Herkesin çok sevdiği bir karakter, yazılan mesajları okuyorsunuz.

Antalyaspor maçına dönelim. Hatayspor'dan kendi sahalarında 6 gol yediler ve bu tarz mağlubiyetlerin ardından oynanan büyük maçlarda, bu tarz takımlar sürpriz yapmaya yakındır. Kaybedecekleri bir şey yok ama olası iyi sonuçta da o 6-0'ı unuttururlar. Eksikleri de çok ama temkinli olmalıyız. Her şeye rağmen, özellikle hücum tarafında kaliteli ayakları var. Bizde de Taylan, Feghouli ve maalesef Omar gibi eksikler olacak.

Taylan Antalyalı'nın alternatifinin olmaması en büyük problem. Orada da Donk dışında oynatabileceğimiz bir isim yok gibi. Böylelikle, Luyindama / Marcao tandemine de dönmüş olacağız. Belhanda'yı 6 numaraya çekmek gibi işlere umarım girişmeyiz. O pozisyonda yapılacak pas hatalarının problemi çok büyük olur, savruk olmamak lazım. Donk yani, 2. bir isim aklıma gelmiyor. Transfer döneminde de önceliğimiz o pozisyona hamle yapmak olacak.

Kocuk
Linnes Luyindama Marcao Saracchi
Donk Belhanda Ömer
Kılınç Oğulcan Arda

Benim aklımdaki 11 bu. Ömer Bayram'ı Trabzonspor karşısında beğenmiştim, bu maçta da oynamasını bekliyorum. Forvette Oğulcan Çağlayan iyi izlenim verdi, bu maçta da devam etmesini isterim. Falcao ya da Diagne'ye dönüp, Oğulcan Çağlayan'ı sağ kanada çekmek de bir tercih ama Trabzonspor karşısındaki düzeni pek bozmazdım. Emre Kılınç'ı da sağ kanatta çok tutmasam da, bu maçta da orada devam eder. İyi bir 11, kazanması gerekiyor. Antalyaspor reaksiyon göstermek istese de kırılgan bir yapıda.

4 yorum:

  1. Umarım en kısa zamanda ailesine sağlıkla kavuşur. Maça gelecek olursak, Trabzonspor maçının hareketli takımının mümkün oldukça bozulmaması gerekiyor. Bizim için dinamik merkez ve hareketli hücum çok değerli. Akıl kısmı Arda'ya yüklenecek, Taylan'ın yokluğunda Donk'un orta sahaya geleceğini düşünüyorum ben de, tabi bu dinamizmi azaltırken, ileri üçlüyü boşa çıkaracak ara paslara da hazırlıklı olmamızı gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un önündeki ikili onu bozdu maalesef.

      Sil
  2. (Emre)
    Omar'a søzlerin icin tessekur ederim. Transfer oldugunda bahsetmistim, ailesine yakinim. Babanesi, teyzesi 15 yildir bizimle ayni binada oturuyorlar Oslo'da. Kendisinin de evi var birkac cadde øtede. kuzeni benim en yakin arkadasimdir, yilbasi beraberdik. Onun haberi yoktu mesela, turk haberlerinde ben gørmustum. Omar cok duzgun ve iyi bir insan diye anlatirlar. Bundesliga da oynamis Mohammed Abdellaoue bunlarin kuzeni. Ama o kadar øvmezler onu. Omar sorumluluk sahibi diyorlar. Ailesine de cok duskun.
    Cogu kisi bilmez belki ama 16-17 yasinda tek basina Manchester City'ye gitti, Tevez'le, Mancini'yle antrenmanlara cikiyordu. Simdiki cocuklar burda Haaland'i,birkac yil ønce Ødegaard'i ørnek alirdi ama onlarin babalarinin futbol icinde tanidiklari vardi hep, biz norvec'te yasayan yabanci gencler icin Omar var ørnek olarak tek basina futbolda bir yerlere gelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin güzel bilgiler için ben teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir