29 Ocak 2021 Cuma

DeAndre Yedlin Galatasaray'da


Sağ bek transferi elzemdi. Linnes / Şener Özbayraklı'yla yola devam edilir diye söylendiğinde de yazdım. Hoca o an ne düşündü bilmiyorum da, diğer bahsettiği hamlelerin ağırlığından kaynaklı, sağ bekten ödün verebiliriz diye de bakmış olabilir. Linnes iyi alternatiftir, 1. sağ bek sen ol denildiğinde ise çok sırıtır. Şener Özbayraklı'ya ise güvenmek imkansız, sürekli sakat. Bakarsınız x transfer adına takas olarak da gidebilir.

Şartların da belli. Bonservis harcayamazsın, sağ bek için scout hamlesi adına zaman yok. Şener Özbayraklı'nın sakatlığının ardından "bu iş böyle gitmez" düşüncesi doğdu gibi. Yedlin de fırsat işi. Newcastle United pek düşünmüyor, çalışma izni sorunu da doğmuş ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Gönül daha iyisini almak ister de, şu an imkanın yok. Bir yandan sağ bek de lazım. Bu açıdan bakınca transfere olumlu gözle bakıyorum.

İşin maddi şartlarını sonra konuşuruz. Bu tarz yazıları "transferin resmi açıklaması" öncesinde yazıyorum. 6 ay kiralanıp, sezon sonunda imza atılmış olabilir ya da ufak bir bonservis ödemesi yapılmıştır. İlk etapta bedelsiz çıkışı konuşuluyordu ki belki de öyledir. Hangi şartta olursa olsun, benim için iyi bir hamle. Sezon sonunda Linnes'in sözleşmesi bitiyor, bence yollar ayrılacak. Omar ne zaman döner, ya da dönebilir mi bilmesem de, Yedlin / Omar rotasyonunu görmek isterdim.

Yedlin biraz da Nagatomo işine benzer. Ondan daha genç geliyor tabii, avantajı bu. Yedlin'in muazzam bir hızı var ve oyunu da bunun üstüne kurulu. Yüksek bir temposu var, sürekli bindirir ve bu da hocanın oyun düzeninde önemli. Savunma tarafı da bence hücum yönüne göre 1 tık önde. Saracchi'yi hücumda düşünüp, Yedlin dengeleyici unsur da olabilir. Temposu, hızı, geriye dönüşlerde artısı olacak. Ön alanda oynuyoruz, bekleri de mümkün olduğunca kanat gibi kullanıyoruz. Yedlin, bu anlamda iyi bir parça.

7 yorum:

  1. Kesinlikle lazım olan bir transferdi. Şener'e güvenmek çok zor. Çok sakatlaniyor. Linnes de istikrarsız. Elimizi saglamlastiran bir transfer olur. Çok da para harcamayız. Maaş kısmı asıl önemli olan bence.

    YanıtlaSil
  2. (M.T.A) Maalesef fb İRFANCAN'ı almış.Yetmemiş visca+enzo crivelli+fredrik gulbrandsen+demba ba'yı da alacaklarmış.Takasta deniz+serdar+sadık+tolga+mert hakan+cisse+ademi+dirar+yiğit+ismail+eyüp+uğur kaan hepsi birden bonservisiyle başağa gidecekmiş ve de belli bir miktar €+$ karışımı verilecekmiş.(tff+nihat özdemir+medya+acun+rıdvan+fb+ali koç+göksel)<HENRY ONYEKURU HEPİNİZE BEDELDİR(NOKTA)Burak lütfen yayınlar mısın?

    YanıtlaSil
  3. Linnesden daha az para alacagi da söyleniyor, stratejik olarak da dogru transfer söyle ki bu yaptigimiz hamlelerle yaz dönemi birkac nokta atisi isimle isi bitirecegiz, Hoca insallah devam eder istedigi kadroyu sonunda kuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten doğal olan o. Omar da daha az para alıyor neredeyse. Linnes maaşı neye göre verildi bilmiyorum.

      Sil
  4. hızı ve atletikliği var ama çok kaliteli bi isim değil. tarzı benzetilen Rosier'in kalite eşiği daha yüksek bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rosier'in teknik tarafı artı, Yedlin'in hızı, temposu ve savunması. Farklı özellikleri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir