10 Ocak 2021 Pazar

Edin Visca & Galatasaray, garanti katkı ve istikrara herkesin ihtiyacı var


Yine yazayım. Yem mi, gerçekten isteniyor mi, Başakşehir'den gelen bir talep mi bilmiyorum. Başakşehir için konuşurken, bazı yüzlerin eskidiğini ve misyonlarının kalmadığını söylemiştim. Şampiyonluk geldi, Şampiyonlar Ligi oynandı ve o formayla daha ötesi yok. Camia olmak başka bir şey. Bu yüzden de herkes büyüklerde oynamak ister. İrfan Can Kahveci'nin Galatasaray'ı istemesinden daha doğal bir şey yok. Visca için de bu geçerli. 

Visca, Başakşehir'e 2011 yılında transfer oldu ve hala orada. Ülke futbolunun gördüğü en istikrarlı ve iyi isimlerden. Sakatlandığını, maç kaçırdığını dahi pek hatırlamam. Garanti bir performansı vardır ve 10 gol 10 asist bandının aşağısına pek düşmez. Ligin "bugu" demem de bundan. Garanti katkılar ve istikrarları en büyük kozunuz oluyor. Galatasaray için de böyle bir istikrara hayır diyemem. Elde birçok yıldız olsa da, hangisi istikrarlı şekilde hareket ediyor?

Zor hamle tabii. Gerçi İrfan Can Kahveci de hala zor hamle. Galatasaray yönetimine maalesef güvenemiyorum, sorun da bu. Yoksa Fatih Hoca bizzat görüşmüş ve anlaşma zeminini hazırlamıştır. Müthiş bir asist bu, geriye gol atması kaldı. Ocak transferinde, bu tarz transferleri yapabilmek "kırılma" yaşatır. Kimileri nasıl panik oldu, açıklamalarında belli zaten. Sattığın kadar al sarmalının da bittiği söyleniyor. Bu da enteresan detay.

Visca'da tek şüphem var, acaba bu performansı büyük takımlara taşıyabilir mi? Önlem alındığında da durdurulabildiğini biliyoruz. Nagatomo'nun Başakşehir maçlarındaki performansını hatırlayın. İşleyen, ona uygun bir hücum düzeninde büyüyor. Gol sezgisi, bitiriciliği çok yüksek. Fırsatçı, sezgileri yukarıda, çok da seri. Bahsi geçen isimlere bakınca, o organizasyonu kurabiliriz diye düşünüyorum. İhtimal varsa çok isterim. Garanti katkılara, istikrara ihtiyacımız var.

22 yorum:

  1. Visca eski visca değil

    YanıtlaSil
  2. 300 400 bine oynayan 24 yaşında oğulcan ile oynamayı tercih ederim,31 yaşında minimum 2.5 3 olacak oyuncu ile değil..

    YanıtlaSil
  3. Bence yem
    Visça hız ve güç ile oynayan bir oyuncu, e yaşıda 31 oluyor artık bu şekilde oynayan oyuncuların büyük kısmı 30'dan sonra performans olarak düşer, sana küçük maçlarda çok iş görür ama büyük maçlar ve Avrupa maçlarında sıkıntı yaşatır.
    İrfancan'a gelirsek 1-2 yıl içerisinde (27-28 yaşları genelde futbolcuların olgunluk yaşıdır) prime dönemine girecek, ama unutulmamalı ki savunması zayıf bir oyuncu, k burda Terim hoca ile bunu aşabilir mi ????

    YanıtlaSil
  4. İrfanın bir mantığı var en iyi yerli oyuncu falan seneye sınırda geliyor ama viscayı anlamadım, tamam ligin en iyi 3 oyuncusundan biri ama yaşı malum, maaşı malum, orada zaten oynayacak birçok oyuncumuz var oğulcan çok formda yükselerek devam ediyor,forvetin arkasındaki dörtlü de oynayacak 10 tane falan adam var bide, onyekuru, Taylan a bir yedek belki bir sağ bek, stoper almamız gerekirken niye bu tarz bolluğun olduğu yere transfer yapmaya çalışıyoruz gerçekten hayret edici

    YanıtlaSil
  5. bence de yem. hiçbir mantığı yok. oğulcan var, feghouli var, zaman zaman emre kılınç o bölgede. yaş 31. düşüşe geçti. çok mantıksız. acaba esas crivelli isteniyor da dikkat çekmesin diye mi bu isim öne atıldı. gerçekten ihtiyacımız yok.

    aslında kadro zaten yeterli transfere gerek bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence onyekuru ve Taylan a bir yedek yeterli tabiki stoper yedeği iyi bir sag bek olsa iyi olurdu ama onyekuru ve aytaç falan bile yeterli

      Sil
  6. Hocam peki irfan geldi diyelim onbiriniz nasıl olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Belhanda İrfan olur işte orta saha. Gerisi aynı.

      Sil
  7. Bekleyeceğiz işte, yazın neler olacak. İrfan adına beklentim var benim.

    YanıtlaSil
  8. Ben hocanın basında irfan için abuk subuk luyindama+diagne vs gibi takas haberlerine karşı visca ismini bilinçli attığını düşünüyorum, onyekuru gelicekse eğer visca kesinlikle gereksiz olur çünkü eğer ciddi düşünülüyor ise bizde bu futbolcular karşılığında boncuk vermiycez heralde luyindama diagne emre akbaba ismi geçenler bunlar emre dışında kimsenin verilmemesi lazım diagne bile hatta çünkü verirsek forvet almamız lazım luyindama şuan kötü olabilir ama bu adamın kapasitesini hepimiz biliyoruz fiziğiyle oynayan oyuncu ve illaki heri dönecek irfancan transferini emre üzeri bir miktar paraya falan bitirebilirsek harika olur ama bunuda kabul etmezler ikincisi irfancan olmadan onyekuru ve taylan alternatifi belki sağbek transferi ile bence gayet yeterli ve şampiyonluk için çok güçlü bir kadro olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum o kısmı. Yem de olabilir, gerçekten istiyor da olabilir.

      Sil
  9. Bana göre Fatih Hoca hem ortaligi karistirmak hem de hedef sasirtmak icin boyle bir hamle yapti, iki oyuncunun da gelmesi cok zor Irfan arkadaslari ve hoca durumundan belki bir ihtimal olabilir olsa da Visca'yi Fener de istiyor 2 seneden beri neden bize versinler ara dönemde, sezon sonu daha cok para alabilecekken satarlar diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  10. Yusuf ve Irfan gelirse orta saha rotasyonumuzu tamamlamış olacağız; Eteboyu sag bek deneyebilecegimize iliskin görüşlerini paylasiliyor, Sekidika Buyuk bir ihtimalle kiralık gideceğim icin buraya kadar yabancı kontenjanımizi asmamış olacağız.
    Mustafa Mohammed ve Visca'nin gelmesi icin 2 yabancı oyuncunun gitmesi gerekir, bunlardan birisi Babel olabilir. Diger oyuncu Luyindama olacaksa Turk stoper bulmamız lazım, Mert Cetin ismi konuşuluyor. Onyekurunun da gelmesiyle Diagne ile de yolların ayrılması gerekecek. Basaksehir yeni bir stoper transferi acikladigina gore Luyindama takas olarak gitmeyecektir. Diagne ve Babel ile de Irfan ve Visca icin başabaş takas teklifi sunulamaz diye düşünüyorum. Belki Diagne ve Babel'e karsilik Viscayi alıp, Irfan can icin satin alma opsiyonlu kiralık formulu kullanilabilir. Mohammed ve Yusufun maliyeti ise Luyindamanin satısıyla karsilanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo sağ bekte yapabilir bence de, görmek lazım. Orta saha konusundaki görüşüne de katılıyorum.

      Sil
  11. (emrah) diagneler luyindamalar havada uçuşuyor. başakşehir irfan için 8 istiyor. takas olacaksa tek başına luyindama veya diagne+3 fln mantıklı olur ancak. irfan, luyindama+diagne edecek kadar pahalı olmamalı. viscaya ise hiç girmemeliyiz bence. onyekuru geliyor zaten. diğer kanat feg veya arda gibi top yapabilen adam olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli varken Visca gereksiz zaten. Gidiyorsa böyle bir ihtimal oluşabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir