16 Ocak 2021 Cumartesi

Emmanuel Toku & Galatasaray, yabancı sayısı 16'ya çıkmışken


Dış basında konuşulan isimlerden biri de Emmanuel Toku. Danimarka 2. Ligi'nde Fremad Amager forması giyiyor. 20 yaşında, potansiyel diyebileceğimiz, daha doğrusu scout ekibinin işaretine güvenmemiz gereken bir futbolcu. Konuşulmasındaki önemli etmenlerden biri maliyetinin düşük olması. Dış basında, 500 bin avro önerdiğimiz yazılıyordu. Oynadığı kulüp kaynaklı da yüksek bedeller konuşulmayacaktır. 

Transferi halinde, direkt 11'e yerleşir diyebileceğim isimlerden değil. Onun için biraz daha sabır ve beklemek gerekecek. Bence hala ham bir isim, işlenmesi, gelişim sağlaması lazım. Patlayıcı özelliği yüksek, çok hareketli ve hızlı bir 10 numara. Bu özelliklerini de düzen içinde kullanmasını bekleyeceğiz. Galatasaray'ın kulübesinde de bu tarz bir isim yok. Kenardan geldiğinde hücuma hareketlilik getirecek, çabukluğunu kullanacak ve ceza sahası çevresinde gol etkisi oluşturacak.

Samsunspor'dan İlyas Kubilay Yavuz örneğini vereyim. Ben tarzını ona benzettim. İlyas Kubilay Yavuz da ciddi bir yetenekti. Hala da öyle ama 11'e yerleştiğinde istikrarsız. Kenardan geldiğinde ise, patlayıcı özelliği ve hareketliliği sayesinde iyi iş çıkarıyor. Toku'dan olabilir tabii, yaşı henüz 20. İlk etapta ona verilecek rol anlamında yazıyorum. Bakarsınız daha farklı bir dokunuş olur ve 8 numaraya evrilir. O da teknik direktör dokunuşu.

Bu tarz isimlere daima yatırım yapılmalı. Zararı olmayacak çünkü, en kötü ihtimalde dahi elden zararsız şekilde çıkartırsın. Tutması halinde ise kazanımın büyük olur. Böylesine hareketli, gole yakın, hızlı ve çalışkan bir 10 numaraya da ihtiyacımız olabilir. Hücumdaki derinliği arttırmak gerekiyor. İyi isimlere sahip olsak da, an geliyor ve rotasyon çok daralıyor. Bazı isimlerden de istikrarlı katkı alamıyoruz. Yabancı sayısı 16'ya çıkmışken bunu değerlendirelim.

8 yorum:

  1. Feghoulinin alternatifi olur, soso zaten 70. dakikadan itibaren dusmeye basliyor. Jesper Lindstromu konusuyorduk ama mali durum buna izin vermiyorsa Toku gibi isimlere yonelmemiz gerekiyor. Maas yuku olarak dusunuldugunde de, Irfancani alacaksak Belhandayi elden cikartmak gerekir, Tokunun bonservis ve yillik ucretinin toplami Belhandanin yarim sezonluk ucretine yakin olacak gibi gozukuyor. Henry, Mohammed ve Irfan icin gereken bonservis ucreti 20 milyon Euro civarinda, sampiyonlar ligi gelirleri dusunuldugunde bunun buyuk bir yatirim olmadigi da ortada. Diagne ve Falcao uzerinden FFP limiti yaratilip Mohammed alinabilirse, Henry kiralik gelip Tokunun bonservisi alinirsa, belki bu 6 aylik donemi Irfancan yerine Seri ile cozmemiz de mumkun olabilir. Irfancan da yeni yonetimin ilk icraati olarak takima kazandirilir. Simdilik zor gozukse de, Ali Akman'in transferi icin de hamle yapmak zorundayiz, Galatasaray oldugumuzu hatirlatmamiz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, bence eksik var o konuda. Orta sahada yaratıcı ve hareketlilik getirecek bir hücumcu da gerekli. Salih Uçan hızlı değildir ama adı geçiyorken bu yüzden istiyordum.

      Sil
  2. Toku gibi bi benzerini Taylanı yedeklemek için bulmak lazım malatyadaki yusufa o kadar para verene kadar. Ama bunları yurtdışından anlaşıp getirecek bi yönetim olmadığına o kadar eminim ki. Bunlar yurt içinden oyunculara milyonlar bayılmayı bilir yada davillaya milyon bayılmayı maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak'ta zor olsa da imkansız değil. Haklısın.

      Sil
  3. Dış basın konuşur, biz alamayız.

    YanıtlaSil
  4. Son günlerde bir iki isim gelirse gelir. Akşam pazarı misali yoksa planlanmış hiçbir şey yok galiba. Bu tarz geleceğe yönelik hamleler ise çok zor gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir