11 Ocak 2021 Pazartesi

Emre Taşdemir'in bu görüntüsündeki ana etmen Arda Turan


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu istatistik grafikleri üzerine de konuşalım. Sol kanat etkisi önemli burada. Vitrinde Arda Turan olsa da, Emre Taşdemir faktörünü kimse es geçemez. Tabii Emre Taşdemir'in bu görüntüsündeki ana etmen Arda Turan. Emre Taşdemir de bunu söyledi. Arda Turan, arkasındaki beki iyi yönlendiriyor ve ona müthiş alan açıyor. En doğru noktada topla buluşturuyor da diyebiliriz.

Emre Taşdemir bu yıl özelinde Saracci'den iyi durumda. Saracchi, son sakatlıkların etkisiyle hücumda çekingen hareket ediyor. Emre Taşdemir ise hücumdan asla ödün vermeyip, sürekli orayı zorluyor. Arda Turan da böyle bir hücumcu beki iyi besler ve beki o kanadı bütünüyle kullanırsa, daha serbest bir rolde rahatlıkla hareket eder. Grafikte de görüyoruz zaten. Emre Taşdemir neredeyse kanat forvet gibi konumlanmış. Arda Turan da sola yakın olmasa da, sol / merkez diyeceğimiz noktada.

Diagne, Arda Turan, Emre Akbaba da sol merkezde üst üste binmişler. Çünkü atak yoğunluğu oradan geldi. Emre Akbaba'yı da bu denli derinde ilk kez iyi buldum. Marcao'nun dönüşü de oyun kurulumunda büyük etken tabii. Haliyle de o sol kanatta iyi bir oyuncu grubu oluştu ve sol odaklı oynayarak bu maçı rahat kazandık. Arda Turan, o noktada tüm isimleri yönlendiriyor. Sahadaki varlığı olmazsa olmaz.

Oğulcan Çağlayan'ın Şener Özbayraklı'ya yardımı da değerli. Sağ bekine çok yardımcı ve sürekli geriye geliyor, rakibini kovalıyor. Gol etkisini de arttırmaya başladı. Çok değerli bir alternatif kazandık. Belhanda da yalnızları oynadı gibi görünse de, hücuma her desteği golle sonuçlandı. Estetik bir futbolu vardı. Sağ kanat ya da merkezden, sol kanatta olduğu kadar çok gelmesek de, dengeyi iyi kurduk. Sahada kötü isim yoktu.

7 yorum:

  1. Sözleşmesi uzatılmalı mı sence ? Performansı iyi ama sakatlık yönünden pek güven olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada emre taşdemirin de sözleşmesi bitiyor neden imzalanmandı anlamıyorum aslında birçok oyuncunun bitiyor ama imza yok, bu çocuğa sürpriz bir teklif gelse yurt dışı falan imzalamak zor olacak üstüne sağlam zam yapmak gerekecek, tabiki bu yönetimin bu konuda bile bu kadar rezalet olmalarına şaşırmıyorum ama bir an önce imza şart seneye sınır gelecekse daha da değerli hale gelecek taşdemir, inşallah kaptırmayız kimseyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaptırmayız, mutlaka uzatır. Yine de beklememek gerekiyor tabii, başka isimler gündem, Emre Taşdemir'i konuşan yok.

      Sil
  3. Arda Turan, arkasındaki beki (özellikle de hücum karakterli ise) öyle doğru yerlerde topla buluşturuyor ki.

    YanıtlaSil
  4. Burak katılıyorum, ardanın içi dönük oyunu emreye uzun bir koridor alanı açıyor ama emrede bunu çok iyi kullanıyor sezon başından beri ama bu maç nirvanaya ulaştı sadece koridor kullanmıyor al-ver de yaptı nazar değmesin. Emre akbabayı da bencede derinde orta sahaya bu kadar yakın halde kötü değildi, şöyle sağlam güçlense oralarda olur mu ki izlenimi uyandı bende. Bu arada taylan, oğulcan ve emre taşdemiri eğer şenol güneş almazsa toplanıp eylem yapsak yeridir hepsi hakediyor maşallah. Zaman var ama bu konu hakkındada bir yazı yazabilirsen keyifle okuruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından alternatif olsa diye bakıyorum ben :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir