10 Ocak 2021 Pazar

Fatih Hoca'nın basın toplantısını iple çekiyordum da, böylesini kim bekliyordu?


Maç sonu, Fatih Hoca'nın basın toplantısını iple çekiyordum da, böylesini kim bekleyebilirdi ki? Hoca tüm gündemi kırdı attı ve röntgeni çekti. İrfan Can Kahveci'yi beklerken, bir anda Visca'yı da konuşmaya başladık. Hocanın, Göksel Gümüşdağ ile arası çok iyiydi. Belli ki bizzat ilgilendiği ve bitirdiği iş. Daha doğrusu zemini hazırladı diyelim. Galatasaray yönetimine asisti yaptı ve bu efsane bir asist. Galatasaray yönetimine güvenmesem de, şu golü atsınlar artık.

Yıllardır Galatasaray yönetiminin transferdeki beceriksizliklerini ya da hocanın aksine hareket edişini konuşuyoruz. Geçen yıllardan alınan dersler var artık. Fatih Hoca da mesajını yönetime net şekilde verdi. İsim isim, gündemde kim varsa. Söylediği isimler de gayet iddialı. İrfan Can Kahvecı olur mu olmaz mı derken, bir de Visca kanadı oluştu. Onyekuru gibi isimleri konuşmuyorum bile. Belli bir zemin oluştu belli ki. Hoca işini şansa ve bu yönetime bırakmak istemiyor.

İrfan Can Kahveci'nin kırılma noktası olacağını ısrarla yazıyorum. Visca işi de olursa, bazı ayrılıklara işaret ederim bu işi ve işaret ettiğim isim de Feghouli olur. Onun ikamesi çünkü, sağ kanat dışında başka bir yer kalmadı. Yem olarak mı söylendi, gerçekten listede mi yoksa Başakşehir'in yaşaması gerektiği değişim üzerine bir hareket mi bilemedim. Bu ligin "bugu" diyeceğimiz isimlerden işte. Onyekuru da öyle, yeter ki bu isimlere odaklı oynayın.

Mısırlı Mostafa Mohamed'in ismini de söyledi. Bizim scout edip, bir şekilde sızan isimle birlikte, rakipler bu futbolculara teklif yapıyor. Hatta biri de son dönemde birçok eski Galatasaraylıyı takımına transfer etti. Mostafa Mohamed için ciddi bonservis bedelleri konuşuluyordu, nasıl olur bilmem. O işi biraz daha araştırmak gerekiyor. Forvet isteği olduğu açık, oraya da bir hamle bekliyorum. Üstelik Diagne de satılmayacaktır.

Hocanın söylediği önemli bir şey var. Kimse gelmeden, kimseden vazgeçmem diyor. Gomis'i satalım, 2 forvet birden alacağız deyip, kimseyi alamayan yönetimini tanıyor artık. Yarın birini satarlar, sonra o pozisyon boş kalır. Transfer yapalım, sonrasında satış gelir. Dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan olmaktan bıktık artık. Hoca, bu basın toplantısında mesajını çok net şekilde iletti. Adrese ulaştığını düşünüyorum.

19 yorum:

  1. Fatih hocanın yönetime bir ayar vermesi gerekiyordu bu noktada doğru yaptı ancak FB ye gitmek istediği bilinen Viscanın ismini neden verdi fb nin eli her türlü daha kuvvetli para konusunu bir şekilde el altından çözüyorlar. Şimdi Ali Koç daha ısrarlı saldıracak. Bir de Uğur Karakullukçunun da bahsettiği diğer takımın sözleşmeli oyuncusunu ayartma mevzusu var bu konuda kafam karışık aynısı Marcaoya yapılsa ve marcao gitmek istiyorum dese ben de çok küfür ederdim. Ne yazık ki pandemi nedeniyle seçim yapamıyoruz yoksa yönetimin 1 dk bile kalabileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hoca bildiğin saatli bomba bıraktı yönetimin kucağına alın siz uğraşın diye. Bence çok iyide yaptı. Kaç yıldır her transfer döneminde resmen aldatildik. Seninde çok defa savunduğun üzere gelen ve giden oyunculardan fatih terim sorumlu değildi ama hep o suçlanıyordu bir kesim tarafından çünkü terim hiç kimseye açıklamıyordu transfer isteklerini şimdi iş değişti birde 3 ocakta ffp bitti dedi. Yonetimin kaçacak yeri yok yalan söyleyemeyecekler artik. Bakalim görelim neler olacak irfan ve onyekuru bence bizim şampiyonluk anahtarımız keşke beşiktaş maçından önce gelebilseler. Birde basın toplantisinda hakemle ilgili söylediklerinde de vardı. Dün yine hakem faciası oldu hakem dua etsin bu skorla bitti. Herşey bir yana arda ya atılan kafa ve verilmeyen gol çok kötü kararlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca doğrusunu yaptı. Bugüne kadar yaşananlar ortada :(

      Sil
  3. Orta saha için hiçbir isim söylenmedi. Visca olursa Feghouli orta sahaya mı geçecek sürekli acaba?

    YanıtlaSil
  4. Burak bey, fatih hoca yönetimin altına odunu attı ateşini yaktı.,artık yönetimin kendine yakın olan görsel yazılı basındaki ama hocada liste vermemişki silahını ellerinden aldı ..artık adı konmuş bir maç var, hoca ile yönetim arasında hoca maç başlar başlamaz golünü attı, şimdi esas bundan sonraki gelişmeler önemli bu adları geçen oyuncularla büyük bir ilerleme olmadan bu açıklamalar yapıldı ise nur topu gibi yeni bir gündem olacak, gerçekleşmez ise bizi yine birbirini alttan alta suçlayıcı kısır bir döngü bekleyecek bu sportif olarak pekte iyi kesinlikle olmayacak..dileyelimki bu bizi oyun olarak biraz daha yukarı taşıyacak oyuncu transferleri gerçekleşsin bu talepler bu koşullarda biraz zor gözüküyor . Evet bu ülke niye profesyonel'ce bir işi yürütemiyor taraflar niye trübünlere oynama üzerinden birbiri ile hesaplaşıyor bu durumdan pek başarı, mutluluk çıkmadığını bildiğimiz halde. Umalım aklı selim davranılır ortak akıl ,ortak çıkarlar ile doğru planlama ile doğru oyuncular katılır takıma mayıslar bizimdir diyebilmek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de yaptı diye düşünüyorum. Yaşananlar ortada çünkü.

      Sil
  5. Hoca böyle konuşuyorsa boşa konuşmaz, illa ki arkasında bir şeyler vardır. Yönetimi harekete geçirmek için de yapıyor. Bütün herkese, başta Fenerbahçe'ye mesaj olsun diye de söylemiştir! Ama öte yandan İrfan'ın olabilirliği nasıl olur ben bilemiyorum. Ederi 10 milyon € kesin üstünde olan bir oyuncuyu, üstelik FFP devam ederken kimseyi satmadan neyle ve nasıl alacağız?
    Visca bence yem olarak söylendi. Muhammed'i bilmiyorum. Ama İrfan'ın gelmesi takımın çehresini baştan aşağı değiştirir orası kesin. Bir de gönlünden yatan kendi sevdiği tipte savaşçı ve golcü, komple forvet isteği de haklı olarak 3 yıldır var. Gomis varken de vardı bu arada. Bence o zaman Gomis + 1 kişi daha istiyordu.
    Hala olmasına çok ihtimal vermesem de umarım olur diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir temel oluşmuştur diye düşündüm ben de.

      Sil
  6. feghouli ile ilgili tahminine pek katılmıyorum. merkezde oynamaya devam eder. taylan, irfan, belhanda, feghouli, e.kılınç. bu 5'li oradaki rotasyonu oluşturur. önümüzde uzun bi maraton var. hepsine ihtiyaç olacak. visca transferi feghouli'den bağımsızdır. oğulcan-visca sağ kanat rotasyonu olur. yani feghouli ile devam. hatta iş feghouli ya da belhanda'nin ayrılığına kadar gidecekse irfan gelmesin. daha iyi katkı sunması zor. sezon sonu ancak o ayrılıklar olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da var, Feghouli de kalırsa biri maliyet olarak lüks.

      Sil
  7. hoca büyük hata yaptı. yönetimi sıkıştırması güzel oldu. ama bu şekilde isim vermesi işi inada bindirecektir. başakşehir anında tweet attı. diğer yanda fb tüm imkanlarıyla bu işin olmaması için çaba harcayacak. rıdvan gerekirse en üst makamları telefonla bile arar. hatta aramıştır bu sabah.

    kesinlikle alamayacağız. umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca son yılların en doğru hareketini yaptı.

      Sil
  8. visca ismi çok büyük sürpriz. kesinlikle ihtiyacımız yok. yaşı da 31 gereksiz. bence visca hedef şaşırtma. ben crivelli demesini bekliyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Crivelli'yi ben de düşünüyorum ama Visca için olumsuz bakmam.

      Sil
  9. Hoca saçma bahanelerin ardına sığınmalarına izin vermeme adına önlemi aldı. Muslera hariç takımdaki her yabancının satışına izin verecek hoca. Donk'u stopere yerleştirdi. Luyindamayı satmayı becerin. Kaynağı yaratın. Yönetim ısrarla istifa etmiyor, çok eminim yaza aday da olurlar. Madem bu kadar koltuk merakları var, sahne sizin dedi hoca. İcraatınız konuşsun. Hocayı bu cesur hamlesinden dolayı kutluyorum. Yıllardır yönetimlerin poposunu kurtardığı yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'a vermez, parayla alamazsın böyle bir alternatif :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir