22 Ocak 2021 Cuma

Fatih Hoca'nın, İrfan Can Kahveci üzerindeki dokunuşunu merak ediyorum


Tek gündem transfer. Haliyle de başka konuları konuşasımız pek gelmiyor. Tam anlamıyla buraya odaklıyız ve neler olacağını merak ediyoruz. İşin en başından bu yana konuştuğumuz isim de İrfan Can Kahveci. Onun hakkında birçok yazı yazdım, üzerine yorumladık. Comparisonator Türkçe (@ComparisonatorT) hesabının, İrfan Can Kahveci'nin ligimizdeki orta sahalar arasında lider olduğu istatistikler paylaşımı üzerine konuşalım.

Dripling: 114
Başarılı dripling: 58
Atak aksiyonları: 226
Başarılı atak aksiyonları: 96
Akılı pas: 37
Başarılı akıllı pas: 19

Bu istatistikleri de aslında kötü olduğu sezonda gerçekleşti. Başakşehir takım halinde iyi gitmiyor ve son haftalarda İrfan Can Kahveci de iyice "ben gideyim" moduna girmiş durumda. Gitmek istiyor. Saha içindeki ruh hali ve performansıyla da bunu herkese yansıtıyor. Vitesi düşürmüş haliyle bile ligin en iyi 8 numarası olduğunu düşünüyorum. Vitesi biraz yükseltmesi halinde ise yapabileceklerini Şampiyonlar Ligi'nde göstermişti.

Eksikleri var mutlaka. Takım savunması, biraz daha skor yönünü arttırması gibi noktalarda eksisi var. Yaşı 25 tabii, mutlaka üzerine koyacak, gelişimi devam edecek. İpleri eline aldığında, maçın seyrini tek başına değiştirecek kaliteye sahip. Dripling özelliği yüksek, çalım atabilen, topla dikine iyi giden bir orta saha. Şutu da iyi. İş biraz daha gol / asist oranını arttırmasında. Selçuk İnan da Galatasaray'a geldiğinde "tabela" noktasında çığır açmıştı. Benzetiyorum bu transferleri.

Galatasaray'da ona yardım edecek "oyun akılları" mevcut. Feghouli ve Arda Turan gibi isimlerin arasında zaten yükü hafifliyor. Hareketli, topla çıkabilen bir isim ve o dikine oyuna da ihtiyacımız var. Diğer sorun da, bu 2 isimden 1'i olmadığında takımın yaşadığı sallantı. Orada da İrfan Can Kahveci'den istikrarlı katkı alırız. 25 yaşında olması artı, mutlaka üzerine koymaya devam edecek. Transferi gerçekleşirse, sezonun transferi olur.

Biraz "yerel" kaldı tabii. O noktada da eleştiriliyor. Babası da açıkladı, Sevilla istemesine rağmen gitmemiş. Buna da çok takılmıyorum aslında, varsın Galatasaray'da devam etsin. Selçuk İnan burada bitirdi de ne oldu. Uzun süre "kırılma noktasıydı". İrfan Can Kahveci de bu etkiyi yapabilir. Yine de 2-3 yıl içinde ciddi bir transfer yapabileceğine olan inancım da tam. Fatih Hoca'nın onun üzerindeki dokunuşu sonrası ortaya çıkacakları çok merak ediyorum.

9 yorum:

  1. 4.5 milyon euro bonservis ve sonraki satıştan %50 pay koydurmuşuz. Bence iyi bir anlaşma. Zaten İrfan'ın tıpkı Selçuk gibi sembol bir isim olacağını ve futbolu bizde bırakacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de, kabul etmiyorlar sanırım.

      Sil
    2. Orta yol illa ki bulunacaktır. Çünkü İrfan kalmak istemiyor. Zorla elde tutsalar da verim alamazlar bu saatten sonra.

      Sil
  2. Tarzı 8 numaraya uygun değil gibi görünse de bölgeyi çok iyi dolduruyor ve top ayağına geldiğinde hep faydalı işler yapıyor. Bizde mutlaka iyi işler yapacaktır fakat orta saha kurgusu değişir gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net 8, derinde hem iyi oyun kurucu, hem fiziği iyi, hem de topla çıkışları çok kıymetli.

      Sil
  3. 6 milyon euro'dan fazla 1 kuruş vermemek lazım. çocuk bizi istiyor. motivasyonu dipte. avrupa'dan teklif falan yok yalan. hadi satsınlar da görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç. Son gunlere kaldıkça sanki bu rakamlar artacak gibi.

      Sil
  4. Beni irfancan konusunda tek endişelendiren nokta 8 numara için yeterli defansif aksiyonlara malesef sahip değil diğer 8 numara buna sahip olsa yine sıkıntı olmaz ama bizdeki diğer 8 lerde belhanda hariç sahip değil bunu ancak beklerine çok yardımcı olan kanatlarla aşarsınız nasıl bir düzen kurulacağını merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O noktada gelişim gösterebilir ki 4 3 3 oynuyoruz. Feghouli orada oynarken çok mu defansif aksiyona sahip.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir