20 Ocak 2021 Çarşamba

Galatasaray 6-1 Denizlispor, hoş geldin Muslera


Beşiktaş maçından sonra oluşan karamsarlığa anlam verememiştim. Ligde ilk yarı dahi henüz bitmedi, aradaki puan farkı 5'e çıksa da kim neyi ilan ediyor. Bir an önce ayağa kalkmak ve reaksiyon göstermek önemliydi. Denizlispor karşısında da o reaksiyonu gösterdik. Gençlerbirliği karşısında olduğu gibi, erken gelen gol kilidi açıyor ve maç farka koşuyor. Erken gol ve bir farklı iç saha galibiyeti daha. Muslera'nın dönüşü, Arda Turan ve Feghouli'nin aynı anda sahada olmasıyla da gelecek adına umutlandığım bir gün.

Feghouli ve Arda Turan'dan en az birinin sahada olması gerektiğini söylerken, 2'si aynı anda sahada olduğunda görüntü daha başka bir yere geliyor. Hatta Babel'i de bu isimlerin arasına ekleyelim. Pas ve hücum kalitesini arttıran bir Galatasaray izledik. Hücumda hızlı bir isim olmasa da, pas hızı oldukça yüksekti ve o organizasyon da Denizlispor gibi bir rakip karşısında kilidi erken çözdü. Babel de pas oyununa oldukça yatkın ve oyun kurucu gibi hareket edebiliyor. 

Bu 3'lünün oyunun aklı sayesinde, orta sahada da Belhanda ve Emre Akbaba gibi isimlerin alması gereken sorumluluk azaldı. Belhanda'nın ön plana çıktığı maçlarda, Arda Turan ve Feghouli'den en az 1'i sahada oluyor. Bu 2 isim olmadığında ise, iş biraz daha onun sorumluluk almasına baktığında sıkıntıya görüyor. Şu tabloda iyi bir tamamlayıcı ve hem onun, hem de Emre Akbaba'nın rakip ceza sahası içine koşuları pozisyona dönüştü, her 2 isim de gol attı.

Zorlanacağımızı düşünmesem de, rakibin elinde Rodallega gibi bir faktör var. Gol bulmakta zorlansak, açılacak alanlarda da etkili olabileceklerini maç içinde gösterdiler. Rodallega'nın oyun aklı büyük olsa da, takımın kalitesi ona ayak uyduramıyor. İlk yarının sonlarına doğru baskıları vardı. 45'de Donk'un 3. golü gelmese, aslında görüntü de farklı olabilirdi. 2. yarılara iyi girmiyoruz çünkü. Bugün de giremedik ve skor 3-1'e geldi. Neyse ki sonrasında ipleri elimize almak zor olmadı.

Feghouli'yi ön plana çıkaracağız orada da. Çok hareketli ve toplu / topsuz oyundaki etkisi yüksek. Topla da kat edebildiği için, durdurulması gerçekten zor. Belhanda'yla iyi anlaşıyor, Linnes'in bek desteği iyiydi ve ön alanda Babel / Arda Turan gibi topu tutacak, onunla iyi pas alışverişine giren isimler var. Babel de bu kadar hareketliyken durdurulması zor. Stoperleri iyi gezdirdi ve açılan alanları Saracchi, Emre Akbaba gibi isimlerle iyi doldurduk.

Daha da farklı bitebilirdi. Biraz da farkın açılması kaynaklı kaçan goller var. Babel'in kaçırdığı gibi mesela, klas bitireyim derken, yerde yatan kaleciye rağmen auta vurdu. Açılan alanı iyi kullandık, hızlı isimleri biraz daha önce düşünsek farkı da açardık. Kerem Aktürkoğlu'nu yine etkili buldum, Sekidika'nın attığı gol de oldukça güzeldi. Hızlı isimlerden yana kastım bu işte, kulübede o katkıyı alabileceğiniz isimler var. Gelişimlerini sağlamak da teknik ekibin işi.

22 yorum:

  1. Macta 3 sey dikkatimi cekti ilki Musleraya olan güven ve kendisinin cok iyi dönmesi, Feghoulinin takimdaki en kaliteli ayak olmasi ve izlerken zevk veren tek adam olmasi ve Emre Akbabanin yavasligi, bu yasta bu kadar yavas olmasina anlam veremiyorum gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklar da onu geriye itti. Ben buna bağlıyorum.

      Sil
  2. babel bu kaçıncı? adam karşı karşıya atamıyor resmen. zoru başarıyor. şu maçta bile bi şekilde sinir etmeyi başardı. gözlerime inanamadım.

    bjk formasıyla bize karşı da atamadı mesela. yok abi atamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlamda bitiriciliği geriye gitti. Eskiden atardı. Biraz da klas bitireyim dedi, şovun kurbanı.

      Sil
  3. Hocam şu takıma Onyekuru gerçekten gerekli mi ya? Kanat rotasyonumuzu yeterli görüyorum açıkçası. İrfan'la birlikte bir orta saha daha alsak daha mantıklı sanki. Diagne ya da Falcao ayrılığına göre de bir santrafor tamamdır gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazsa olmaz değil ama oyunu çeşitlendirmek istiyor gibi hoca. Her maç bu yapıda devam etmek zor.

      Sil
  4. karamsarlık değil de şahsen benim bi hevesim kırıldı. çünkü 15 gün önce liderken, bjk ve fb'nin bi anda 5 puan altına düştük. tabi bence bu tablodaki en önemli etken hakemler oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gün sonra da sen lider olursun. Hiç belli olmaz bu işler.

      Sil
  5. Okan çok iyi performans sergiledi ama MUSLERA ya çok çok farklı taraftara aşırı bi özgüven ve rahatlık veriyor :)

    YanıtlaSil
  6. Muslera gerçekten iyi döndü şükür, eğer malatya maçında da luyindama oynamazsa bence kesin gidici olur ki karşıyım buna, emre akbaba dan 8 olmaz bunu tekrar gördük, hem arda hem feghoulinin aynı anda sahada olduğu maçlarda dirençli takımlarda sıkıntı yaşarız, taylan yine çok iyi oynadı, etebo ancak böyle sonradan girmeli ama 6 numara olmaz yine gördük 2 kez cezahası önünde top kaptırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk / Marcao bozulmaz artık, oturdu orası. Etebo'dan bence de 6 olmaz, çok savruk.

      Sil
  7. Yahu o degilde su Rodellega'yi biz nasil alamadik anlam veremiyorum. Senelerdir bu lig'de oynuyor ve bana kalirsa ideal yedek Galatasaray forvetidir kendisi, hatta yer yer 11'i bile zorlar. Pas atar, hava topuna cikar, defans yapar, sutu var, teknik... Keske 5-6 sene once alabilseydik, su yata bile tas gibi top oynadi bugun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maci izlerken benim de aklima ayni sey geldi bu adam Diagne'den daha komple forvet ve istikrarli, keske Diagne yerine Rodellegayi alsaydik.

      Sil
    2. Zamanında adı geçmişti ve çok istiyordum. Trabzonspor'a gittiği dönem. Ama öyle insanlar var ki, adı geçince direkt çöp algısı oluşuyor. Oysa adam garanti katkı ve Anadolu'da tek başına takım. Çok büyük bir oyun aklı var.

      Sil
    3. 2.5 milyon euroya serbest kalıyordu. parayı verdiğin an sende. akhisar'ın söz hakkı yok. hugo zaten dünden razı.

      peki biz ne yaptık? eren derdiyok'u aldık. hem de daha pahalıya. dursun özbek'i çok özleyenlere duyurulur.

      Sil
    4. 2.5 da değil, ilk etapta 1.8. Sonra rakam oraya çıktı :(

      Sil
  8. Ben de bu kadar iyi dönmesine çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  9. Muslera psikolojik üstünlüktür, mahallenin herzaman merak etmeyin ben burdayım diyen ağabeyidir, maç sonu naif güzel gülüşü ile rahmetli annesinin fotoğrafı olan tişörtü üzerinde maç önü heyecanını anlattı ,güzel insan , büyük sporcu. Fatih hoca da esame listesine hem okanı, hem fatihi yazarak bakın muslera geldi diye hemem birinizi dışarıda bırakmıyorum bu süreçte iyiki vardınız mesajını verdi onlara güzel bir davranış.. Maç için elbet oyuna, gollere güzelleme yapabiliriz lakin denizlispor çok zor bir dönemden geçiyor ,son on maçta hep aynı om , onbir kişi ile oynadılar yıprandılar bu yüzden klasik ," bu maç ölçü olmaz "deyimi ile yetinelim.önümüzde çok zorlu malatya ,g,antep, başak, fener maçları var buradan sağ salim çıkabilecekmiyiz,yada kolumuz, bacagımız kırılacakmı bekleyip göreceğiz yeni katılımların umudunu da taşıyarak..yola devam,.Bu kafasın da bin türlü tilki ,bin türlü şeytanlık taşıyanların üstüne yürümeye devam.. unutmadan samsunspor camiasına, sizlere bir kez baş sağlığı ,hayatını kaybedenlere rahmetler diliyorum bu elim kazayı andığımız bu günlerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma lideri bir de. Orada hata olduğunda, bunu uyaracak ve düzelttirecek isim.

      Sil
  10. Emre Kılınç iki maçtır ilk onbir başlamıyor. Beşiktaş maçında taktik gereği dedik ama bu maçta neden oynamadı bir fikrin var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı kart yüzünden. Hoca onu cezalandırıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir