13 Ocak 2021 Çarşamba

Galatasaray'ı yaşayan biziz, yaşatan da sen


Bir taraftar grubu düşünün, tüm odağı "çıkarları" olsun. O çıkarlar öyle ki, bugün başka, yarın başka şey söyletir. Hatta hadlerini de aşar, Fatih Hoca'nın tersine hareket etmeye çalışırlar. Zaten Galatasaray yönetimi kaynaklı "yıllardır" yaşanan sorunları görüyoruz. Bu takım 1 yıl forvet, 1 yıl orta saha bekledi. Gidenler, gelenler derken geçen yılların hikayesini yazarım. Her şeye rağmen "sözüm var" diyerek ayakta kalmaya çalışıyor ve iddia yaratıyor. Fatih Hoca olmasa, bu yönetim vizyonu altında ne izleriz bir de böyle düşünün.

Bıçak kemiğe dayanıyor işte. Yönetimi bitiyor, taraftar grubuyla uğraşmaya başlıyorsun. Bu adam da insan. İddialı olmaya çalışıyor ama kimsenin yaşamadığı handikapları yaşıyor. Taraftar grubu haddini aştı ve dün itibarıyla çok şeyler değişti. Hoca da "derin bir yalnızlık çekiyorum" diyerek, sezon sonunda bırakabileceğinin sinyalini verdi. Sözleşmesi de bitiyormuş, bunu öğrendik. Yönetim bir ara, 6 ayda bir yeni sözleşme şovu yapıyordu. Hepsi yalanmış.

Fatih Hoca daha birkaç gün önce, büyük de bir mutlulukla kurmak istediği "yeni Galatasaray'ı" anlatıyordu. Bugün geldiğimiz noktada ise sezon sonu bu işin bitebileceğini söylüyor. Bu yönetimin devam edeceğini düşünmüyorum da, devam etmeleri halinde Fatih Hoca devam etmez. Yeni yönetimin kim olacağı, planı, projesi önemli. Bizler, yani gerçek Galatasaraylılar hocanın arkasındayız. Yaşayan biziz, yaşatan da Fatih Hoca. Mutlaka ikna olur, önümüze daha sağlıklı şekilde bakarız.

Taraftar grubunun u dönüşünü bugün yarın izleriz. Fatih Hocayla alakalı pozitif bir şeyler yazmaya çalışırlar ama bu iş talimatlara bakıyor sanki. Bu yönetimi savunmak, onlara uygun çıkar belirlemek nasıl bir düşünce yapısı bilmiyorum. 3 gün önce "skor aldatmasın, transfer lazım" diyorlardı, 3 gün sonra da İrfan Can Kahveci transferi üzerinden negatif mesajlar. 3 gün önce bu isim geçmedi mi, neredeydiniz?  

Herkesi de zan altında bırakmak istemem. Oluşum içinde eminim herkesin düşüncesi de öyle değildir. Birkaç kişi karar alıyor gibi, kafalarına göre hareket ediyorlar. Böyle düşünmeyen isimlere düşen ise, oluşum içinde bu görüntüye tepki göstermek. Alpaslan Dikmen'in kurduğu oluşum bu değil yani. Gelinen nokta acı verici. Mustafa Cengiz yönetimine ise söyleyeceğim bir şey yok, sözün bittiği yeri geçeli çok oldular. Dursun Özbek döneminden dahi daha kötü bir yönetim ve şu pandemi sürecine eminim ki dua ediyorlardır.

15 yorum:

  1. Toz duman perdesi kalktığında, bu bilgi kirliliği bittiğide, geriye kalan Fatih Hoca'dan başkası olmayacak. O yüzden dert etmeye gerek yok.
    ben 40 yaşında bir Galatasaraylı'yım. 33 yıldır Galatasaray'ı yurt içinde, yurt dışında, deplasmanda her yerde izledim takip ediyorum.
    Fatih Hoca, hayatta olduğu sürece takımın hocasıdır.
    Hele böyle bir kirli, adil olmayan, her türlü şikenin, yolsuzluğun, katakullinin, siyasetin olduğu ortamda; Fatih Hoca'sızlığın ne anlama geldiğini anlamak için çok uzağa değil 2013-2017 arasına bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel söyledin, hocanın olmadığı dönemdeki vasatlaşma ortada.

      Sil
  2. Bir türlü birlik olamıyoruz mutlaka camia içinde herkes kafasına göre bir şeyler yapıp gruplasmaya yol açıyor. Bunun da en büyük sebebi güçlü bir başkan figürü olmaması bence.

    YanıtlaSil
  3. Alparslan Dikmen ile birlikte ultrAslan'ı da kaybetmişiz meğer.

    YanıtlaSil
  4. Burak bey, uzun zamandır sizin güzel tesbit, maçı analiz eden yazılarınıza katkı sağlamaya çalışan yanıtlarımda hep aynı şekilde bitirdim, belki içinizden bana ya bu maç yazısı buradan yürümek lazımdı diye sitemde etmiş olabilirsiniz.. neydi onlar " bütün bileşenleri ile taraftar grubundan, başkanına ve yönetimine kadar gün değişim vakti, vakit geç olmadan "..naçizane klüp iç dinamiklerini ve florya'yı bir vesile iyi ve yakından bilen biri olarak kapıda olan tehlikeyi gördüğüm için..elbet bende isterdim keşke her şey kendi mecrasında aksa feguli belhanda marcao üstünden maça, oyuna dair bir şeyler yazsam , ama içerdeki koşullar saklanamayacak realite o maçtan çok daha önemli belirleyici idi gelecek adına..bende sürekli bunları vurguladım belki sıkıcı oldu lakin bugün yaşananlar, gelinen nokta malumun ilanı oldu..Bizim gibi 70 /80 li yıllarda kapalı alt köşede "ahmet arif'in dizeşi "terketmedi sevdan beni " pankartı altında ve malum 14 senelik hasrette "başın öne eğilmesin aldırma cim bom, aldırma görecek günler var daha" diye haykıran karşılıksız sevdalıların şimdi bu günlerdeki biatçı,rantçı çeteleri görmesi ne yazıkki çok acı ve elem verici...evet her değişim , her devrim sancılı olur. doğru planlama,doğru yapılanma doğru insanlarla olur işte bu yüzden sonu nereye, kimlere varırsa varsın klübün geleceği adına ayağa kalkma zamanı. hoşçakalın, iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişti işte günler, herkes çıkarının peşine düştü. Galaatasaray olgusu, çıkarların gerisinde.

      Sil
  5. terim e tavır almak için deli olmak lazım. man utd taraftar derneği alex ferguson a savaş açtı diye haber okusak güleriz değil mi?

    ortada yönetim falan yok geçelim onları. irfan zor transfer dürüst olalım. ama aytaç'ı ya da salih'i bile bitiremeyen yönetim mi olur?

    ancak bundan bağımsız gerçekten ligde yarış sürüyor. pes etme hocam.

    YanıtlaSil
  6. Papa arttı, çıkarlar sevginin önüne geçti. Bu gidiş futboldan beni hızla soğutuyor. Rahmetli Alpaslan Dikmen'in kardeşiyle iletişim fakültesinde beraber okuduk. Kuruluş aşamasında nelerin amaçlandığını ve neleri reddettiğini biliyorum. Ultraaslan logolu tasarımlar o kadar şıktı ve ilgi çekti ki büyük paralara ortak olmak isteyen tekstilciler oldu. Düşünmedi bile. Bu arada orta gelirli biriydi belirtmek isterim. Dün bültendeki o amiyane jargon(fincanlar münasip bir yere gibi), Aysal döneminde Terim için kullandıkları suçlayıcı ifadeler olmasın diyeydi. Yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, artık çıkarlar çok daha önde :(

      Sil
  7. Bu kaos yapımız olmazsa olmazımız :( Yönetilemiyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  8. Hoca ne söylediyse cikti bir kere bile yanilmadi, Galatasaray 7 8 Turk oyuncu ile cikmaya basladi Aytac Kara gibi yabanci siniri olmasa kapidan iceriye giremeyecek oyuncularla anlasti bugün sinir 16 yabanciya yükseltildi. Yapilan aciklamalar da aklimizla dalga gecer gibi daha önce söylediklerinin tam tersi hem de oyun oynanirken kurallari degistiriyorlar bu sefer de elbette Galatasaray'in rakiplerinin cok daha fazla faydasina olacak bir sekilde, gercekten midem bulaniyor artik bu siyasi düzenden Fatih Hoca olmazsa CimBom bile cekilmez bu sistemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz gerçekten. Uğraşıyorlar, dünü inkar ediyorlar :) Kendileriyle çelişiyorlar ve çelişmemiş gibi hareket ediyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir