15 Ocak 2021 Cuma

Galatasaray'ın elinde 2 tane çilingir diyeceğimiz, kilit açacak futbolcu var


Şu an Galatasaray'ın elinde 2 tane çilingir diyeceğimiz, kilit açacak futbolcu var. Bu 2 isim, tüm takımın hücum aklı da demek. Arda Turan ve Feghouli. Bu 2'li aynı anda sahada olduğunda işler çok iyi, en az 1'i sahada olduğunda yine idare ediyoruz, 2'si olmadığında ise sorun büyük. Arda Turan'dan beklemediğim bir katkıyı aldığımızı her fırsatta dile getiriyorum. Yaşı 33'e geldi, ister istemez biraz daha ağırlaşıyorsun ama 2-3 yıldır da doğru dürüst futbol oynamamasına rağmen müthiş şekilde geri döndü. Zaman geçtikçe daha da açılıyor.

Atletico Madrid'de izlediğimiz oyun aklı. Elbette biraz daha yavaş, ağırlaşmış ama takıma kattığı değer benzer. Hem bekini iyi kullanıyor ve ona alan açıyor, hem rakip ceza sahası içinde sürpriz gol katkısı, hem de sol kanatta oluşan hücum ekseninin beyni. Yerine yazabileceğimiz bir alternatif yok şu an. Oyun aklından yola çıkıp Babel'i orada düşünüyoruz, ağırlığıyla bunu yapamıyor. Arda Turan olmayınca da oraya daha hızlı isimler yazılıp, farklı bir oyun oynanmaya çalışıyor.

Feghouli de bu sezon iyi. Geçen yıllarda istikrarsızlığı eleştirilirdi. Bu sezon ise istikrarlı şekilde devam ediyor. Sakatlığı şanssızlık oldu. Sakatlığı olmasa bazı puanları kaybetmezdik bile. Merkeze çekildiğinde çok daha iyi olacağını da gördük. Sağda oynadığında, o kanatta oluşan hücum ekseninin aklı. Merkezde ise tam bir playmaker diyelim. O merkeze çekilince, bir kanadı da hızlandırmış oluyoruz. Çok iyi bir plandı o.

Transferde ihtiyaç duyulan noktalardan biri de bu. 3. bir çilingir almamız ve bu isimler tıkandığında ya da olmadığında alternatif üretmemiz lazım. Zor olsa da, İrfan Can Kahveci'yi konuştuk mesela. İhtiyaç mıdır, elbette ihtiyaç. 8 numara için böyle bir oyun aklına ihtiyaç var. Hem topla dikine çıkacak, çalım atabilecek, şutu olan bir oyun aklı. O olmadı diyelim (zor zaten), bu tarz yeni bir isim yine bakarım. Kastım 6 numara için Seri gibi bir defansif oyun kurucu değil. 8 için direkt hücumu düşünüyorum. 6'ya alternatif üretmek zaten olmazsa olmaz da, yeni bir çilingir daha gerekiyor.

6 yorum:

  1. 6'ya alternatifi Bartug ile üretip orta sahaya söylediğin tarz bir oyuncuya yönelmek gerekiyor. Zaten pek transfer olacak gibi değil.

    YanıtlaSil
  2. aytaç bence taylan a iyi bir yedek olur. ayrıca dün fener e yaptıklarıyla pozitif enerji yaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii, en baştan bu yana çok istiyorum kendisini.

      Sil
  3. Formda feghouli şampiyon yapar, %50 hali ki bu sene ancak o kadarlık oynadı takımda seviye atlatır o kadar kaliteli ama profosyonel değil malesef yada mental sorunlar yaşıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir