14 Ocak 2021 Perşembe

Genç futbolcuyu kiralayabilmek de meziyet


Genç futbolcuyu kiralayabilmek de meziyet. Oynayabileceği ve gelişim göstereceği bir takımda bu tarz gençleri izlemek gerekiyor. Ali Yavuz Kol'un Tarsus İdman Yurdu kariyeri bunun en iyi örneklerinden. Abdussamed Karnucu da aynı takımda o gelişimi sağlıyor ve gelecek sezon geri döndüğünde de etkisini gösterecek. Atalay Babacan / Adanaspor tercihi de doğruydu, Yunus Akgün tercihi yanlış olsa da, şu an kadro dışılar, gidenler derken bulduğu şansı iyi değerlendiriyor.

Süleyman Luş ve Erkan Süer için ise bunu söylemek güç. 2 isim de Şanlıurfaspor'a, transferin son günü kiralanmıştı. Bu kiralanmanın nedeni de aradaki bazı ilişkiler gibi görünüyor. O da yönetim kaynaklı. Şanlıurfaspor, uzun zamandır borç sarmalında dolanan ve geçen sezon düşmenin kalkmasıyla ayakta kalabilen bir takımdı. Transferin son gününe doğru yeni yönetim geldi ve transfer tahtasını açtı. Birçok isim aldılar. Bizim kiralık gençler de o harekatın parçaları.

Bu kadar transfer hiçbir şey değiştirmedi tabii. Şu an ligin dibindeler ve yarışmacı takım olmaktan uzaklar. Kısa zaman içinde 4 tane teknik direktör değiştirdiler. En uzun süre görevde kalan teknik adam 6 maç görebildi. Oynayabilecekleri takıma kiralayalım ama bu tarz bir kaosun içinde kim gelişir? Takımın da biraz yarışmacı olması gerekiyor. Sürekli kaybettiğin bir ortamda oynamanın da kimseye faydası yok.

Süleyman Luş ve Erkan Süer toplamda 10 maça çıkmış. Bu 10 maçın da şu an bir değeri yok. Yarım sezonlarını boşa geçirdiler diyeyim. Galatasaray'ın bu isimleri geri çağırması ve daha doğru takımlara kiralık olarak göndermesi gerekiyor. Potansiyeli olan, beklenti duyulan gençler. Erkan Süer'i geçen Ocak ayında transfer ettiğimizde neler yazdığımı hatırlayın. Süleyman Luş'u ise hepimiz tanıyoruz. Şu planlama işini çok daha doğru yapmak gerekiyor. Kulüpler rezerv takımlarını keşke alt liglerde oynatabilseydi de, bu futbolcuları da kendi bünyemiz içinde geliştirebilseydik.

8 yorum:

  1. Genç oyuncular için en mantıklısı yedek takımların alt liglerde mücadele edebilmesine izin verilmesi olmalı. Bu olmasa bile sıfırdan bir takım kurulup amatör ligden başlatıp oyuncuları o mücadele içine atmak ve bir arada oynamalarını sağlamak önemli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermiyorlar. Daha doğrusu, alt ligdeki takımlar buna karşı.

      Sil
    2. Genç Aslanlar diye bir takım kurup orda mücadele edilme imkanı yok mu mesela şu anda ?

      Sil
    3. Kurarsın da, amatörden başlar.

      Sil
  2. Herhangi bir türk kulübü hollanda belçika gibi bir bülkenin 2.liginde bir takım satın alıp (10 milyon euroya satın alırsınız) yerli yabancı yatırımlarını orada oynatmak için organizasyon kurarsa o takım gelecek 10 yıla damga vurur. Buna en yakın takımı gs görmemle birlikte biz bile çok uzağız malesef. Yurtdışı takımı dememim sebebi tff de 3 yabancı limiti genç potansiyeller açısında bu yabancı kontenjan çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da hep konuşulan ve bir türlü gerçekleşmeyen işlerden biri.

      Sil
  3. muhtaç bitik kulüp bulmalıyız. onlar kabul eder ancak isteklerini. karabükspor gibi eskişehirspor, ankaraspor gibi. zaten elinde topçu yok, 16 yaşında çocuklarla sahaya çıkıyorsun, al bedava oynat bunları diyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine yaramaz. O tarz kulüplerde oynamaları da gelişim sağlamıyor ki. Biraz da iyi yapılarda yer almalılar. Sürekli kaybeden bir takımın içinde yer almak gelişimi sekteye uğratır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir