24 Ocak 2021 Pazar

Kaan Ayhan & Galatasaray, benim adıma odak değişmiş oluyor


Kaan Ayhan ismi geçtiği an, benim adıma ana odak değişmiş oluyor. Yaz döneminde de kendisini istemiş ama transferini doğru tabirle "becerememiştik". 2 milyon avro gibi bir çıkış bedeli vardı ve koskoca Galatasaray o dönem bu parayı bulamamıştı. Kaan Ayhan, Galatasaray'a gelmek adına tüm şartları zorladı. Fatih Hoca da bu transferi çok istiyordu. Yaz transferine bu moral bozukluğuyla başladık işte. Sonrasında da tüm gidişat istediğimiz gibi gelişmedi.

Yine bir Kaan Ayhan iddiası var. Galatasaray'ın Sassuolo'ya teklif yaptığı söyleniyor. Sassuolo rotasyonunda yeri olsa da, görüntüsü istikrarsız. Teknik direktörüyle de sorun yaşadığı söyleniyordu. Zor gibi dursa da, imkansız görmedim. Olası bir "opsiyonlu" kiralama olabilir. Kaan Ayhan'ın şu anki gidişatına bakarsak, alabilecekleri en yüksek ücret "kiralama" üzerinden de olsa Galatasaray'dan gelir. Tabii bu işi yazın yapamayıp, çok daha ciddi rakamlara Ocak ayında yapmak ayrı bir konu.

Şu an acil ihtiyaçlara bakarsak, Taylan Antalyalı için alternatif bir 6, sağ bek ve forvet olduğunu söylerim. İrfan Can Kahveci ismi 4. sırada gelir mesela. Transferi çok önemli dursa da, acil ihtiyaç noktasında biraz daha arkada. Kaan Ayhan da öyle bir isim ki, 3 pozisyonu aynı anda alternatif altına almış oluyorsunuz. Sağ bek, stoper ve 6 numara oynayabiliyor. Bu pozisyonlarda gösterdiği performans da gayet iyi.

Transferi gerçekleşse, ilk etapta sağ bekte kullanılır. Saracchi'nin hücum gücü düşünülerek, orayı dengeleyecek isim olur. Taylan Antalyalı stoperlerin arasına girip orayı 3'lerdi. Kaan Ayhan sonrası ise o geride kalır ve Saracchi / Taylan Antalyalı gibi isimlerin hücum katkısı artar. Stoper kullansanız, Donk'dan aldığınız katkıyı aynı şekilde almaya devam edersiniz. 6'ya da çekebilirsiniz, fiziği, top tekniği ve oyun görüşüyle sizi o pozisyonda da taşır.

Çok önemli bir opsiyon. Eliniz birçok pozisyon için bir anda güçleniyor. Fatih Hoca da bu tarz jokerleri çok sever. 96 - 2000 dönemine bakarsanız, bu tarz birçok joker ismi görebilirsiniz. Kaan Ayhan'ın Galatasaray isteği de diğer nokta. Gerçekleşir mi bilmesem de, imkan varsa bunu kovalamalı. Ocak döneminin en önemli transferi olmaya aday bir transfer olur. Yeni Galatasaray'ın da en iyi yüzlerinden biri olacaktır.

8 yorum:

  1. Kaan Ayhan gibi bir oyuncunun ihtimali varsa hiç düşünmeden zorlanmali bu üç mevkiye birden alternatif oluşturur.

    YanıtlaSil
  2. Luyindamayi satacağız, dolayisiyla kiralık Kaan transferi müthiş bir hamle olur. Irfancan transferi icin bize vize yok, bu çok belli, ben hemen Yusuf ve Seriyi almaya calisirdim. Babel-Jorgensen takasını 2m. euro civarında bitirebilirsek çok basarili bir is yapmış oluruz ve nihayet Burak Ince, Ali Akman, Ismail, Batuhan gibi genc yıldız adaylarından hangisini alabiliyorsam onu alarak transferi moral üstünlüğü ile kapatırdım. Kaan Ayhan transferi hem kadronun birden fazla ihtiyacının çözülmesi icin hem de Luyindamadan gelecek bonservis ücretinin tamaminin transfere ayrilabilmesi adına Buyuk onem taşıyor. Yaz doneminde potansiyelli genc Turk oyunculardan hiç birini alabileceğimizi düşünmüyorum, bu yüzden fırsatı degerlendirmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan ilk etapta sağ bek gibi düşünülecektir ama ihtiyaca göre birçok noktayı alternatif altına alır.

      Sil
  3. Kaan alınacaksa eğer ve lıyindama satılmayacaksa irfancan dahi alınmadan transfer tahtası kapatılabilir diagne takımda kalacaksa tabi ki kalmalı iyi bir bonservis getirmez ise...bu arada herşeyden önce artık fatih hoca sahaya dönmeli bence sahada değil ve 2.yarı için yoğun fikstürde çok önemli olan totasyonu ve doğru kadroları sahaya sürmeli ayrıca oyuncu değişikleri için 70 dk bekleme be hocam çoğu maç ilk yarı kilidi açamazsak çok zorluyorsun bekleyerek sonrada son 15 dk herşeyi yapmaya çalışıyorsun a planında çok ısrarcı hoca bu takıma zarar veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Çok üzmez beni İrfan'ın bu şartlarda alınamaması.

      Sil
  4. Kaan, İrfan ve Mohamed transferleri olası Diagne ve Luyindama satışına bağlı büyük ihtimalle. İkisinin gidişine karşılık bu üçlü getirilirse takıma daha fazla uyan, daha dinamik ve olası yabancı sınırına önlem olacak bir iş başarmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan ve Mohamed olur da, İrfan işi bence de o gidişlere bağlı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir