1 Ocak 2021 Cuma

Lucas Biglia & Galatasaray, o zaman neden düşünmedik?


Lucas Biglia, belki de tüm ülke adına sezonun en önemli transferi. Bu tarz düşmeye başlamış yıldızlar, yaşı kaç olursa olsun ülkemize gelip çıkış sağlarlar. Bunun da birçok örneği var. Genellikle forvetleri konuşsak da, diğer mevkiler için de bu tarz isimleri konuşuruz. Biglia da kendisini bu listeye attı ve üst sıralara yerleştirdi. Tek başına takım dediğimiz, tüm çehreyi bir anda değiştiren isimlerden. Karagümrük bu tarz iddialı isimleri kadroya katmaya devam ediyor.

34 yaşında olması bir şey değiştirmez. O oyun aklı ve teknik kapasite sayesinde farkını ortaya koyuyor. Bu biraz da ligimizle de alakalı olabilir. Müthiş bir tempo ve kalitemiz yok. Temposu düşmeye başlamış, bu tarz yıldızlar da Türkiye'ye geldiklerinde farkını ortaya koyuyor. Biglia adına da doğru adreslerden biriyiz. İzlemesi çok keyifli, iyi ki Türkiye'ye gelmiş diyorum. Geldiği gibi de, sadece yarım sezon içinde adını transfer için konuşturmaya başladı.

2 gün önce okudum. Biglia ve Ndao'nun durumunu sorduğumuz yazılıyordu. Trabzonspor için de aynı haber var. Şöyle diyeyim, yaz dönemi yana yakıla 6 numara arıyorduk ve bu adam boştaydı. O zaman neden düşünmedik? Bu yaşta, özellikle de bonservisli bir ismin peşinde olacağımıza inanmıyorum. Boşta olsa bir derece diyeceğim de, bonservisi var. Karagümrük'ün en önemli ismi ve Süleyman Hurma faktörü unutulmasın.

Aranan tarz mıdır derseniz, imkan olup da gelse negatif bakmazdım. İlk 11 için düşünmem de, alternatif olarak olabilirdi. Daha tempolu ve hareketli 6 numaraların bu 11'de yeri var. Seri'yi de bu yüzden istemiyorum mesela. Biglia'nın artısı rolünün belli olup, maliyetinin düşük olması olurdu. Bazen oyunu da sakin kılmak gerekir. Son 25-30 dakikalarda bu işi yapacak bir orta saha da ihtiyaç olabilir. Salih Uçan diyorlar mesela, bu profile uygun. Onun da transferini bekliyorum.

8 yorum:

  1. Aylarca Seri'nin kapısında yattık. Daha iyisi boataydi onu almadık. Şimdi adam kiymetlenince gidip almak mantiksiz. Hele ki Süleyman Hurma varken. Bizimkileri fena kazıklar o adam uzak durmalari en iyisi :)

    YanıtlaSil
  2. Abi etikete niye bakıyoruz diyordun geçen şimdi niye düşünmedik boştaydı diyorsun, biglia etiket transferi değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığımı yanlış anlamışsın. Madem Ocak ayında almak istiyoruz, neden yazın boşta iken almadık diyorum. Transfer haberi doğru ise tabii, bu bir eleştiriydi. O amaçla yazdım :)

      + olarak etiket değil. Düşüşte bir isim çünkü. Etiketten kastım benim isim değil, maliyetler.

      Sil
    2. Yazın düşünmememizin sebebi biz alternatif değil 11 oyuncusu arıyorduk çünkü Taylan formayu henüz almamıştı. Şimdi alternatif olarak düşünülüyordur. Kendi içinde mantığı var

      Sil
    3. Biglia yine alternatif olurdu, o ayrı. Burada anlatmak istediğimi anlattim diye düşünüyorum :)

      Sil
  3. Gelen her yıldız iş yapmıyor, bu oyuncuların karakteri veya motivasyonu ile alakalı, biglia motive gelmiş iş yapıyor ama x yıldız gelip yatıyor genelde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlığı yapıyor, özellikle Anadolu tarafında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir