13 Ocak 2021 Çarşamba

Madem 120 dakikayı gördün, penaltılarla da olsa turu kazanacaksın


Beşiktaş maçını daha çok önemsiyordum ve beklentim rotasyondu. Bir yandan da Fatih Hoca'nın rotasyon yapmayacağından emindim. Kupayı önemsiyor ve içerisinde yer aldığı her kupayı almak istiyor. Yeni Malatyaspor karşısındaki hamlelerini de buna göre yaptı. Beklediğimizin ötesinde as bir kadro ve neredeyse tek rotasyon kaleciden yana gerçekleşti. Uzatma dakikalarında yenilen gol maalesef bir Fatih Öztürk klasiği haline geldi. Penaltılardaki başarısı ise yine onun imzalarından.

Akhisar'da 2 kez bu işi yaptı ve kupa getirdi. Ona güvenerek penaltılarda biraz olsun rahattım. 2 penaltı da kurtardı ve turu getirdi. Penaltılar çok klas atıldı bu arada, Galatasaraylı penaltıcıları o anlamda iyi buldum. Kerem Aktürkoğlu işin şovuna kaçtı biraz, o penaltı da kaçmazdı. Marcao'nun da Chavez günlerinden kalma penaltı stilini unutmuşum, yeniden hatırladım. Riskli gibi dursa da, aslında çok isabetli vuruyor ve tekniği gayet iyi.

Sıkıcı bir maçtı tabii. Şu turu 90 dakika içinde almak, işi uzatmalara, hatta penaltılara taşımamak gerekiyordu. Uzatmalara gittiyse de iş, turu alacaksın. Arda Turan ve Feghouli ikilisinden en az biri olmadığında hücum organizasyonumuz tıkanıyor. Sorumluluk alması gereken isimler bir anda orta sahanın merkezindeki Belhanda ve Emre Akbaba oluyor. Maçın başında Belhanda, Emre Akbaba'yı ceza sahası içinde iyi buldu. Emre Akbaba'nın ise sahada kaldığı sürede etkisi yok.

Emre Akbaba'dan bitiriciliğini aldığımızda geriye bir şey kalmıyor. İlk yarıda kötü olsak da, işi bitirecek 2 tane pozisyon bulduk ve son vuruşlarda Emre Akbaba vardı. 2. yarıda ise hiçbir şey yok. Linnes'in sağ taraftan bindirmeleri dışında iyi bir hücum aksiyonu hatırlamıyorum. Tabii onu da ne kadar gördüğümüz muamma. Kaç kez bindirdi ama doğru zamanda pası alamadı. Pası aldığında ise, Galatasaray adına belki de tek heyecanlı hücum anlarını yaşadık.

Adem Büyük'ümüz yok maalesef. 10 numaraya geçmiş, çoğu zaman da orta saha tadında katkı veriyor. Onun hücum organizasyonu ve Fofana'nın koşularıyla Galatasaray'ı zorladılar. Yine de Yeni Malatyaspor'un da çok etkisi oldu diyemeyiz. Baskıları pozisyonla sonuçlanmadı. Umut Bulut'un golü de yenmeyecek bir gol. Kaleci hatasıyla geriye düştük, Luyindama da bizi kurtardı. Duran top bu tarz maçları çözer ve bunu bu sezon neredeyse ilk kez yapıyoruz.

Luyindama'yı da Kubilay Kanatsızkuş'u yakalayamıyor diye eleştirecekken, sonrasındaki toparlayışını alkışlamak lazım. Transfer diye bağırıyoruz tabii. Oyuncu değişiklikleriyle de çözüme gidemiyoruz. Kerem Aktürkoğlu'nun etkisi sol tarafa geçip, 2. uzatma yarısında geldi. Babel ve Emre Kılınç'ın kanatlarda sırıtışı, sıradan kalması gibi konuşulacak birçok negatif etmen de var. Etebo'nun varlığını da tekrar sorgulayacağız.

20 yorum:

  1. Luyindama kötü başladığı maçı güzel bitirmek üzereyken golle enfes bitirdi formunun yükseleceğinin işaretidir bu maç :) Yürür gider artık buradan

    YanıtlaSil
  2. Etebo'nun bu kulübe gelmesini sağlayan yönetimi ayakta alkışlıyorum. Kiralama ücretiyle 2 milyona yakın maliyeti var bu adamın. Nijerya liginden oyuncu getirsen bu kadar sırıtmaz yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D'Avila faktörü. İlk etapta iyi başlayan ilişki, sonrasında batağa sürüklendi.

      Sil
  3. Babel, artık nolur kanatta oynamasın.
    Aynı şekilde Emre kılınç da sağ kanatta vasatlaşıyor.
    Etobo, bizim oyuncumuz değil.
    Akbaba maalesef rotasyon oyuncusundan öte gitmeyecek gibi.
    Oynayabileceği bir mevki yok.
    Tek bir yerde rotasyon yapmadık orda da Fatih, yine bizi şaşırtmadı. Fatih senden 2. kaleci bile olmaz!
    Lyundama'nın ağırlığı/yavaşlığı umarım düzelir, onu da satamazsak gidip kurban keselim. Ya da bu satamama kabızlığının düzelmesi için sanırım bu çapsızlıkta çığır açan yönetimin gitmesi gerekiyor! Galiba o zaman ardı ardına satacağız.
    Mesela Etobo gibi vasat altı oyuncuya maaşı ile beraber 3 milyon verdik ama Moder'e verecek para bulamadık. Buna ne demeli?
    Fatih Hoca'nın bu kupa sevdasını çözmek imkansız. Gençlere şans verecekdiysek eyvallah da yine eskiler oynadı. Hiçbir şey de oynamadılar. Anlamadım...
    Taşdemir tam oldu derken yeniden gitti. İnşallah ciddi değildir.
    Sol bekte BJK maçında Ömer'in oynamasını istiyorum. Her şeyi geçtim, sadece duran toplara vursun diye bile oynatırım. Artı bütün bek olanlar olmayanlar içinde ceza sahasına en isabetli ve kavisli kesen yine o. Maşallah Lines, Şener, Sarakki hepsi önlerindeki savunmacıya çarptırmaktan başka bir şey beceremiyorlar.
    BJK maçında ortada emre kılınç, taylan, belhanda oynar. Arda sol, oğulcan sağda oynar
    geride sarakki (ömer) - marcao - donk - lines oynar.
    Muslera acaba ne zaman dönecek? O olmadan kritik maçları alma ihtimalimiz yok maalesef. Kaleye gelen her top gol oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamasın bence de, alternatif sorun olabiliyor. Bu mecburiyet de bu tarz hamlelere yol açabiliyor.

      Sil
  4. Kerem'i dikkatli izledim bu sefer mucadelesi ve ileriye getirdigi hareket gayet iyi ama rakiplerle mücadele edemedi, özellikle kanatta hep rakibine gecildi, birebirde birkac kere öndeyken yakalandi, hizli kanat ihtiyacimizi giderebilecegini sanmiyorum, Ogulcan gün gectikce üzerine koyuyor ayakta kalan sayili isimlerdendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynaya oynaya güçlenecek ve gelişimi devam edecek.

      Sil
  5. 6 oyuncu değişikliği oldu.En çok 5 değil miydi?

    YanıtlaSil
  6. taylan ve marcao'yu riske attık bence. yine de tur atlamak güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de riske attık, rotasyon gerekiyordu.

      Sil
  7. İçerisinde yer aldığı her kupayı almak istiyor evet sisteminde en elzem derdi bu.
    Ne enteresandır ki transfer açıklamasına bjk ts Malatya VS herhangi bir takım başkanından değil malum vasattan yorum geliyor.
    Ayartıcı ayartma diyor yıllardır transfer amaçları aldığı almadığı ortada ama fiyat yükseltsin ama biten oyuncuya fazlasını sunup alarak şov yapsın giden gidiyor ama kültür değişmiyor.
    Kıbleleri biziz bu gerçek ama bu yürümeyen aldatıcı kültürden ben artık inanın çok sıkıldım.
    Noldu yabancı sınırın ey federasyon de hele de ona göre planlama yapalım nerde manşetler anlatın demeç versin luceler güneşler yok mu olm Bi çekici tanıdığınız taksiyi gölden çıkaracağız.
    Kısacası hoca bu açıklamaları yapacak duruma geliyorsa bunun izahı şu ey güzel kardeşim teknik değil mesele siyasi.
    Hocam messiyi de istesen ve sana alsak da bu sene yarışma sonuç belli diyen ortada hayır ben buna isyan ediyorum asla razı olamam diyen de.
    Ötesi yok terimin gitmesine sebep olan da ortam yaratan da iyi bilsin o yoksa bizde yokuz alın eğlenin sırf şampiyonluk derbi kazanma kültürünün anarşist haliyle yıllardır tatmin olanlarla oynayın tiyatronuzu.
    Ne ilgim ne alakam kalır nokta kendi adıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuları Twitter'da paylaştım. Mert Hakan sürecine bakalım, futbolcu ayartma nasıl oluyormuş?

      Sil
  8. hocam yönetime ne dersen de hatta ortada yönetim bile yok ki ama ne olursun pes etme hocam. transfer olmasa bile şampiyon olabiliriz hocam lütfen.

    arda kerem diagne babel oğulcan feghouli emre kılınç emre akbaba belhanda taylan ömer bayram hepsi değişik rollerde oynayabiliyorlar.

    kötü kadromuz yok sadece yedek dmc eksik pes etmeyelim nolur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca pes etmez, Mayıs ayında her şey değişir.

      Sil
  9. Hoca neden hala Babel'den sol kanatta medet umuyor anlamadım. Artık ancak santrfor oynayabileceğini ispatlamıştı diye düşünüyorum. Luyindama da Mbappe'yi kaçırmadığı günlerden Kubilay'ı kaçırdığı günlere... İnşallah toparlayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medet umma değil de, maç eksiğini gidermesi adına oraya yazdı sanki.

      Sil
  10. Kupa maçları cidden çok sıkıcı geçiyor. Rakip iyi veya kötü fark etmeden pozisyonsuz maçlar izliyoruz. Kupada belli bir tura kadar sadece penaltı atışları yapılmalı bence :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir