15 Ocak 2021 Cuma

Mostafa Mohamed & Galatasaray, Fatih Hoca'nın onu çok istediğini biliyoruz


Fatih Hoca, ismini verdiğinden bu yana konuşuyoruz. Zor bir hamle, ciddi maliyetli. 23 yaşında, ciddi bir potansiyel olsa da, maddi anlamda elimizin rahat olmadığı dönemde konuşuyor olmak işi zorlaştırıyor. Daha düne kadar Saint Etienne'ye gidecek diye bekliyorduk mesela. 5-6 milyon avro'lar konuşulurken, ödeme kaynaklı işin yattığı yazıldı. Haliyle de masadaki tek takım Galatasaray kaldı. Soru şu, bu kaynağı nasıl bulacağız?

Gündeme sürekli genç isimler geliyor ve alamıyoruz. Sonrasında da menajer önerisi futbolculara dönmek zorunda kalıyoruz. Yaz aylarını hatırlayın. Moder, Coulibaly gibi isimleri konuştuk, gün sonunda Etebo'yu kiraladık. Coulibaly'nin adı şimdiden Milan'la anılmaya başladı bile. Bu isimleri alıp, yatırım yapmamız ve gelecekte çok daha ciddi rakamlar kazanmamız gerekiyor. Kurtuluş burada olsa da, sattığın kadar al sarmalı, yönetim becerisi eksikliği derken aksiyon alamıyoruz.

Forvet konusu değerli. Sorun yaşadığımız ve bir türlü dolduramadığımız pozisyonların başında. Burak Yılmaz / Gomis arası dönem kayıp, Gomis sonrası dönem de kayıp. Çok ciddi yatırımlar yaptık, paralar harcadık ama orayı dolduramadık. Ya da istediğimizi alamadık diyeyim, şimdi çıkıp biri "Diagne şu kadar gol atıyor" diyebilir. O pozisyona yatırım yapılacaksa doğru adreslerden biri Mostafa Mohamed olacak.

Mısır Ligi'nde Zamalek forması giyiyor ve ciddi bir potansiyel. Ceza sahası içinde hava toplarında çok etkili, yay civarından etkili şutlar atabilen, gol sezgisi yüksek, bitirici bir forvet. Avrupa'ya transferi halinde gelişimi daha da hızlanacak. Fatih Hoca'nın onu çok istediğini biliyoruz. Keşke transferi gerçekleşse de, forvet gündemini geride bıraksak. O pozisyonda sürekli günü kurtarmaya çalışıyoruz ve "garanti forvet" diyeceğim ismi de bulmakta zorlanıyoruz.

12 yorum:

  1. Burada formayı alması garanti ve Fatih Terim gibi bir teknik direktörle çalışacak. Mali koşullar sağlansa (kulüpler arasında), bence oyuncu da gelmeyi çok isteyecektir. Avrupa sahnesine 1 adım kala hem kendisi hem de Galatasaray için kazan kazan olur. Ama gerek yönetim beceriksizliği, gerek sattığın kadar al kuralı karşımızda Çin Seddi gibi uzanıyor işte... Pek umudum yok açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişimi için ideal ortam ve çok fazla uyum sorunu da yaşamazdı.

      Sil
  2. diagne giderse bu yönetim forvet alamaz. sezonu babel ve ali yavuz ile bitiririz. o sebeple diagne kalsın istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. yalnız şu kadroyu kurmayı başarırsak bu takım transfersiz en az 5 sene beraber oynar. yaş ortalamaları 25 çünkü.

    onyekuru mohamed oğulcan
    e.kılınç taylan irfan can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohammed, Toku, Henry, Irfan belki ileride Ali Akman. Halihazirda kadroda yer alan Ogulcan, Kerem, Emre K, Emre A, Taylan, Bartug, Marcao, Emin.. Yavas yavas voltrani topluyoruz. Rakiplerimiz icinde buyume potansiyeli olan tek takim konumundayiz, BJK toplama takim huviyetinde bir kac yildir, FB kadrosu ise yasli yildizlar etrafinda kuruluyor. Trabzon tarihi bir firsati kotu kullandi.

      Sil
    2. Kurabilmen lazım işte, iş yönetici becerisine bakıyor :(

      Sil
  4. Sen bir iki ay önce burada Attila Szalai'yi yazmıştın ve çok mantıklı gelmişti bana... Şimdi Fenerbahçe ciddi şekilde ilgileniyor ve alacak sanırım. Böyle iyi ve faydalı transferleri sürekli onlar yaparken biz neden olmayacak hayaller ya da eskiden oynamış oyuncular peşinde sürünüyoruz. Bence bu sadece yönetim değil Fatih Terim'in de içinde olduğu topyekûn bir başarısızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alır. Herkesin gördüğü ve maliyeti uygun bir transfer. Bence iş de yapacak.

      Sil
  5. (M.T.A) Konu ile alakası yok lakin söylentiler var.İrfan Kahveci için Donk+Linnes+Belhanda+5 milyon € anlaşmışız.Paranın yarısını Temmuz 2021'de kalanıysa 2022'nin Ocak ayında vermek suretiyle anlaşmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız bu isimlerin hepsinin sözleşmesi haziran ayında bitiyor neden kabul etsinler ki uzatma garantisi verdiklerini de sanmıyorum.

      Sil
    2. İmkansız. Donk ve Belhanda verilmez bu iş için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir