24 Ocak 2021 Pazar

O galibiyetlerin taçlanması da, deplasmanda alacağın galibiyetlerden geçiyor


Hiç istemediğim, yeni bir gelenek oluşuyor gibi. Denizlispor maçında, yedek kulübesinde 2 tane yedek kaleci bulundurduk. Yeni Malatyaspor maçının açıklanan 21 kişilik kadrosunda da 2 tane yedek kaleci var. Emin Bayram yok mesela kadroda. Amaç, neden ne bilmiyorum, böyle de devam etmesinden korkuyorum. Fatih Öztürk'e "seni de unutmuyoruz" mesajı mı? Muslera döndü artık, Okan Kocuk da onun yedeği olacak. Fatih Öztürk'e yer kalmasa da, maç kadrolarında yer almaya devam etmekte. Belki de yeni transferlerin ardından bu durum değişir.

İç sahada farklı galibiyetler almaya başladık. O galibiyetlerin taçlanması da, deplasmanda alacağın galibiyetlerden geçiyor. Aslında deplasman karnemiz fena değil. Fatih Hoca öncesindeki o fobi artık yok. Özellikle de bu sezon fena iş çıkarmıyoruz. Eskiden çekinirken, bu dönemde öyle düşünmüyorum. Yeni Malatyaspor'la geçen kupada da deplasmanda oynadık. Feghouli, Muslera gibi isimler de döndü. Elimiz artık güçlü ve iyi oyun neticesinde gelecek bir galibiyet bekliyorum.

Muslera
Linnes Donk Marcao Saracchi
Taylan Belhanda Akbaba
Feghouli Babel Arda

Denizlispor maçının kadrosu değişmeyecektir. Emre Akbaba yerine Emre Kılınç'ı bence de görmek gerekse de, bir süre daha bu durum böyle devam eder. Emre Kılınç'ın o pozisyondaki hareketliliği, topsuz oyundaki etkisi, topla çıkışı ya da savunma arkasına sarkması değerli. Daha fazlasını vaat ediyor diyelim. Emre Akbaba da geçmiş yıllara göre 8 numarada idare etse de, hareketli değil. Bitiriciliğine bakan bir futbolu var. Bitiriciliği olmazsa, kendisinden geriye bir şey kalmıyor.

Onun dışında bu kadro gayet iyi. Babel'in Diagne'ye oranla, bu oyun tarzımızda daha iyi bir forvet etkisi var. Feghouli / Arda Turan kanatlarda bir aradayken oyun aklımız yüksek. Bu sayede Belhanda da müthiş bir tamamlayıcı oluyor. Donk / Marcao tandemi oturdu, geriden oyun kurma tarafında etkileri büyük. Kadrodan ve oynanan oyundan umutluyum. Transferi de konuşmaya başladık derken, elimiz oldukça güçlenecek. Yeter ki şu deplasmanı kayıpsız atlatalım ve yeni bir seri oluşsun.

2 yorum:

  1. Emin geçen yıl forma sanşı bulduğunda bence kötü de değildi neden hoca yedek olarak bile düşünmüyor anlamıyorum. Galiba hoca antremanda gözüne girmeyeni sahaya atmamakta kararlı. Kerem ve Ali Yavuz'a da az sanş verdiğini düşünüyorum maç 3 4 oluyor hoca o an bile hemen atmıyor sahaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanları izlemediğim için, kim ne durumda bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir