11 Ocak 2021 Pazartesi

Ozornwafor'u da görmüş olduk


Sonunda Ozornwafor'u görmüş olduk. İlk geldiği dönem 1-2 tane oynadığı hazırlık maçı haricinde elimizde çok fazla bir bilgi yoktu. Geçen yılı kiralık geçirdiği takımda da çok fazla forma şansı bulamadı. Takas olur, bir şekilde yine kiralık gider diye düşünürken, talibi mi çıkmadı bilmem de takımda kaldı. O zamandan bu yana da takımla çalışıyor. Ne durumdaydı, neler yaptı bilmiyoruz tabii. Tek diyebileceğim, fiziksel gelişiminin çok iyi noktaya geldiği.

Onu da, ilk geldiği güne kıyasla söylüyorum. 1.94 boyu var ve sol ayaklı. Stoper için önemli özellikler aslında. Bence ayağı da temiz, Gençlerbirliği karşısında bunu gösterdi. Ölçü değil tabii, fark açıldıktan sonra oyuna girdi ama yine de izlenim işte. 6 numara gibi oynadı bir de. Sol ayağını temiz buldum, kaç kez atak başlattı, kazandığı toplar var, hücuma dahi katkılıydı. Tabii biraz daha izlemeli ve üzerinde durmalı. Gençlerbirliği karşısında aldığı süre ölçü olmaz.

Hatta bu ara dönemde x takıma kiralık da yollanabilir. O takımın da ülke içinde olmasını isterim. Ülkeye uyumu da önemli. Oynayabileceği bir takımda, düzenli olarak izleyelim ve yapacaklarını görelim. Stoper olsa da, 6 numarada da belki potansiyeli vardır. Bakarsınız takımda kalır ve 5. stoper olur. Buna da şaşırmam. İdmanlardaki görüntüsü iyi ki hoca kendisine bu şansı verdi. Üzerinde de duruyor olabilir.

Söylediğim gibi, fiziği ve sol ayağı gibi önemli avantajları var. Ayağının da temiz olduğunu gördük. Yaşı da henüz 21. Boş bir potansiyel olmadığını görmek sevindirici. Transferi üzerine çok fazla olumsuz yorum yapılsa da, en kötü ihtimalde dahi zarar etmeyeceğimizi yazmıştım. Etmeyiz de. Dün ilk kez vitrine çıkardık, yarın devamı da gelir. Kiralansa da, takımda kalsa da, bir şekilde değerlendirilir. 

10 yorum:

  1. Fizik yapısı olarak çok avantajlı çalışip belli bir seviyeye gelirse önemli bir stoper olabilir. Uzun boy ve sol ayak dikkat çeken özellikler.

    YanıtlaSil
  2. Abi 6 numara gibi oynadı bu maçta dediğin gibi bir kaç yerde çok iyi hamleler yaptı atak başlattı. Kendi düşüncem fatih hoca onu başka bir mevkide değerlendirmeye çalışıyor. Şimdiye kadar fatih hocanın bu tarz hamlelerine şahit olduk ve gerçekten de oyuncu için gerçek mevkisi bu der hale geldik. Bu maçta 6 numarada olması tahminimce taylana alternatif olur mu düşüncesi var diye düşünüyorum. Sen ne diyorsun Bu konuda daha ayrıntılı bir şey söyler mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı var, ayağı temiz, fizik avantajı da yüksek. İyi kumaş yani. Deneyebilir de, tecrübesi az. Kimse gelmezse, mecbur içeriden kazanmayı deneyecek tabii.

      Sil
  3. Hocaya kimse bir şey diyemez bu saatten sonra. Elindeki tüm imkanları deniyor, kullanıyor. Her olasılığı fırsata çevirmeye çalışıyor. Şu adamın elini bi rahatlatamadılar gitti. Artık bilinen bahanelerin ardına saklanmalarından da sıkıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozornwafor da onlardan biri oldu. Şener Özbayraklı ya da.

      Sil
  4. alt ligde bitik durumda olan çok takım var. bana göre en ideali eskişehirspor. neden en ideali eskişehir? çünkü yaşanacak bir yer. genç oyuncunun hayata küsmeyeceği bir yer.

    anlaşma yapmalıyız. bu çocuğu da oraya göndermeliyiz. diğer gençleri de. oynatma şartı ile. süleyman urfa'da mahvoluyor mesela. eskişehir olsa farklı olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehirspor örneğinde haklısın ama sürekli kaybeden takımlar. Bu da negatif etki. Mevzu oynamak da, doğru yerde oynamak. İddia sahibi olunan bir yerde forma giymek.

      Sil
  5. Ozaorwafor için bence malatya kupa maçında stoper performansını görmek lazım, güçlenmiş uzun boylu son maçta hızıda kötü değildi, pozisyon bilgisi durumunu yarın izleriz ama kötü olsa bile umudu kesmemek kazım belliki kendini geliştirmeye gayret eden birisi, ayrıca afrikalı futbolcular kötü altyapı eğitimi hatta olmayan eğitim yüzünden çok geç gelişip hatta biranda çok fazla seviye atlayabiliyorlar. Söylemeyi unuttum birde sol ayaklı tabi bunu untmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin de var gerçi, orada rotasyon ne derecede olur bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir