12 Ocak 2021 Salı

Sol iç orta saha olarak ilk kez iyi buldum


Emre Akbaba'yla alakalı yeni sözleşme düşüncemi zaten biliyorsunuz. Konu da bu değil. Gençlerbirliği karşısındaki performansıyla alakalı bir şeyler yazmak istedim. Emre Akbaba'nın orta sahanın derinliklerinde kaybolduğunu ve performansının çok daha düştüğünü yazıyordum. Bu pozisyonda da birçok kez denenmiştir. Orada iyi bir maçını pek hatırlamıyorum. Gençlerbirliği karşısında ise, sol iç orta saha olarak ilk kez iyi buldum.

Orada oynaması biraz da zorunluluk. Cezalar, sakatlar derken, sahaya çıkartacak orta saha bulmakta zorlandık. Kulübede tek alternatif bile yoktu. Bundan kaynaklı da Emre Akbaba yazıldı. İyi bir performans göstermesi güzel. Hareketliliği, savunma yardımı, oyun kurulumundaki etkisi iyiydi. O pozisyon için bir Emre Kılınç asla olamasa da, en azından alternatif diye düşünebilsek yeterli. Oğulcan Çağlayan'a asisti de güzeldi.


Aksiyon haritası bu şekilde. Orta sahanın gerisinde, oyun kurulumundaki etkisini görebilirsiniz. Savunma yardımı da, yer yer sol kanattaki etkisi de ortada. Sol tarafta pek isabetsiz pası da yok gibi. Eleştirildiği dönemde, böylesine iyi bir performans beni mutlu etti. Bahsi geçen yeni sözleşme görüşmelerindeki rakamlar elbette anlamsız fazla. Bu durum da Emre Akbaba'nın önündeki en büyük engel olur.

6 yorum:

  1. Bu maç rakibin durumu ve golün çok erken gelmesi ile biraz yanıltıcı da olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ne olursa olsun Emre ile hakettiğinden fazla bir ücrete anlaşma imzalanmamalı evlat evlat dediklerimiz milyonları götürüyor. Emre bizle imzalamasa yıllık 300 e klup arar. Ne vermiş bu zamana kadar da bu sözleşmeleri istiyor anlamak mümküm değil. Gs için boş sözleşmeye imza atması lazım şu an yeter ki beni göndermeyin tekrar kendimi ispatlamak istiyorum diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de imzalanmamalı. Şartlar uygun olmalı. Buradan gitse alabileceği rakamlar belli.

      Sil
  3. Bu sene sampiyon olursak Irfani sezon sonunda aliriz, ama Emre Akbaba/Emre Kilinc formdayken 8 numara sikintisi yasamayiz. 10 numara icin 1m euroya Emanuel Toku umarim gerceklesir; tam anliyla Feghoulinin alternatifi olur ve ikisi birlikte sezonu goturur. Youssef gelirse hem 6 hem 8 alternatifi olarak muthis bir hamle olur, Eteboyu da sag beke kaydirdik mi islem tamam diyebiliriz. Ileri uclu icin Henry/Kerem/Arda/Ogulcan/Diagne/Babel gibi her birinin farkli ozellikleri olan zengin bir oyuncu havuzumuz var zaten, Etebo katki verirse geri 4 lumuz de Omarin sakatligina ragmen ligin en iyisi durumunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonunda bonservis harcayabilme durumumuz umarım oluşur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir