1 Ocak 2021 Cuma

Taylan Antalyalı'nın yerine oynayacak isim de Donk olmalı


Sezona 6 numara transferi yapamadan girmek fiyasko, Taylan Antalyalı'yı kazanmak ise büyük piyango. Belki de 6 numara alamamanın getirdiği beklenmedik iyilik. İşin bir fiyasko tarafı daha var, en azından Taylan Antalyalı'ya alternatif üretilmeliydi. Tek başına kaldı ve şansımız var, istikrarlı şekilde formayı bırakmadı. Sakatlığı Milli Takım arasına denk gelmişti, form düşüklüğü ise hiç olmadı. Yine de her fırsatta "ya Taylan Antalyalı olmazsa ne yaparız" diye soruyorduk.

İşte geldik o zamana. Antalyaspor karşısında Taylan Antalyalı sarı kart cezalısı olduğu için yok. Tam da transferden bir önceki maç. 6 numara için Aytaç Kara geliyor tarzında haberler var, bekliyoruz. O konuda da yorumumu zaten biliyorsunuz, şartları düşünerek, alınabilecek en iyi isim. Alternatif arıyoruz ve o isim de yerli olmalıydı. Gidip de iddialı isim almanın ve Taylan Antalyalı'nı yerinden oynatmanın mantıklı bir açıklaması yok.

Elde çok fazla seçenek yok. Taylan Antalyalı'nın yerine oynayacak isim de Donk olmalı. Bazı yerlerde "Belhanda 6 numara oynar" tarzı haberler görüyorum, ben çok mantıklı bulmadım. O pozisyonda sırıtacağını ve olası top kayıplarının da cezasının büyük olabileceğini düşünüyorum. Hücum tarafında yaptığı bazı pas hatalarını eleştirirken, kritik noktada yapacağı top kayıpları cezasız kalmaz. O pozisyonda savruk olacağını düşünüyorum.

Etebo sağlıklı olsa, belki denenirdi. Gerçi onun da top kayıpları oluyordu. Topla çıkışlar iyi de, oyun kurulumu problem. Düşünmeye gerek yok, Donk oynamalı. Zaten oynadığı pozisyon ve pas özelliğinin iyi oluşu da geriden çıkarken artı sağlar. Luyindama / Marcao tandemine de böylelikle dönmüş oluruz. Bu maçın sonrasında ise olacakları transferdeki hareket belirler. Kimler gider, kimler kalır? Önce Antalyaspor maçını kazasız atlatalım da, konuşuruz.

16 yorum:

  1. David Alaba ile Bayern sözleşme uzatmayacakmış. Keşke bir mucize olsa da Galatasaray'a gelse. Taylan'ı çok daha yukarılara taşırdı.

    YanıtlaSil
  2. bence hoca %90 belhanda ile başlar orada

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    donk ile 3lü daha mantıklı geliyor, 6 için çok temposuz ve ağır artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunma deneyeceğine de pek ihtimal vermiyorum. O düzen genelde çok sıkışık kadro hallerinde deneniyor.

      Sil
  4. Belhanda'nın orda oynaması, GS kariyeri açısından çok ama çok riskli. Hele de sözleşme uzatma vs gibi konuların konuşulduğu şu zamanda. Galatasaray tarihinde pek az oyuncu; taraftarın bu kadar ayrışmasına sebep olmuştur.
    Yani adamın bu kadar nefret toplamasının sebeplerinden biri de yaptığı çok basit top kayıpları veya kritik pas hataları. Önlibero kritik pas hatasının olmaması gereken bir yer. Orda top kaybı yaptığın an kalende pozisyon görürsün. Benim bu takımda orası için koyacağım son adam Belhanda olurdu. Olur da orada oynatılırsa Belhanda'nın olmayan kredibilitesini bitirme planı gibi algılarım bunu!!!
    Benim görüşüm ne olursa gitmesi yönünde. Ama harcanan 10 milyon euro bonservisi ve kendisine 3,5 yılda ödenen 15 milyon € maaşı düşündüğümde 25 milyon €'luk bir yatırımdan da bu kadar kolay vazgeçmek kesin hata olurdu diyorum. Biz bıraktığımız an başta Başakşehir olmak üzere Trabzon ve hatta Fenerbahçe'nin dahi peşine düşeceğine adım gibi eminim. O yüzden 1,5-2 milyon € bandında 2+1 yıllık mukavele yaparsın hiç olmazsa 5-6 milyona yazın bir yerlere satma imkanın olur. Kulüp yönetiminde duygusallığa yer olmamalı. Fatih Hoca misal asla duygusal veya amatör davranmıyor herkesten alabileceği katkıyı almaya, hiçbir oyuncusunun değerini asla düşürmemeye özen gösteriyor. Buna Babel, Belhanda, Cagne gibi taraftar nezdinde kredisini kaybetmiş ve pahalı oyuncular dahil.
    Ama ben taraftarım ve gerçekten o kadar sıkıldım ki...
    Orda Taylan gibi fresh, yıpranmamış işini yapan ama uygun fiyata oynayan oyuncular görmek istiyorum. Yerli veya yabancı! Eğer bir dönüşüm yaşayacaksak da önce maaşlardan başlamalıyız. ben olsam üst sınırı 1 hadi bilemedin 1,5 milyon € olarak çizerim bunun 1 kuruş üstüne ne yerli ne de yabancı getiririm.
    Bu sene şartların da zorlaması ile nihayet FFP'nin bize dayattığı modele dönmek zorunda kaldık. Ama hala elimizde çok ama çok maaş ödediğimiz 10'a yakın oyuncu bulunuyor. Bunlardan kurtulmak zorundayız. Takımın yaş ortalamasını, toplam ödediği maaşı düşürmeden gelecek hayali kurmak imkansız! Avrupa'da başarı hayali kurmak da imkansız.
    Belhanda meselesine böyle bakmak lazım. Ben bir Gs taraftarı olarak Belhanda'ya teşekkür edilip gönderilmesini isterim. Taraftara rağmen bir oyuncunun başarılı olduğu GS tarihinde görülmemiştir. Bunda kendisinin ve karakterinin de payı olduğu gibi, yönetimlerin de payı çok büyüktü. 2017'ye dönüp, sana 10 milyon € bonservis harcama hakkı veriyorum deselerdi, bu paraya gidip asla Belhanda'yı almazdım. Belhanda listemde bile olmazdı.
    Ama herşeye rağmen yönetim ve hoca böyle devam kararı verirse de aşırı tepki göstermem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda benim ve benim gibi düşünen çoğu taraftarın gözünde kredi kaybetmedi, o nereden çıktı :) Öyle isimlerle bir tutmuşsun ki, yorum yok :)

      Sil
  5. Bence de bir maç için en iyi idare edecek isim Donk. Savunma hattında topla çıkmada sorun yaşarız sadece. Tek sıkıntı o olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamayız aslında, Donk var orada, bu işi iyi yapar.

      Sil
  6. Buraya yorum bırakmıştım yayınlanmadı umarım donk taylanın mevkisinde oynaması intihar olur söylemim net anlaşılmıştır maç boyu özellikle 10 kişi kalana kadar net takımı 6-7 kez doğru pozisyon almayarak yada basmayarak geri koşturmak ve 10 dk kaybetmemize sebep oldu koy 2 tane 8 numarayı yanyana çok yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılmadı, gayet de iyi oynadı Donk. Bu maçta suçu Donk'da arayan, Donk'a husumet sahibi demektir.

      Sil
    2. Suç tabiki donk’ta değil, donk o mevkide yapabileceğinin maksimumunu yaptı zayen demek istediğimde buydu taylan’ın karagümrük maçı ısı haritası ile donk antalya ısı haritasını lütfen inceleyin arada topa temas noktalarının dağılımında 2 kat fark var, şu anda kadroda tek 6 oynayabilecek kimse yok taylan dışında haftalardır iyi oyunun sigortasıydı taylan onun için tek donk 6 koymak ciddi strateji hatasıdır, emrenin kanatta veriminin düşmesi vs derken bu detaylarda sonuca tesir edebiliyor malesef.

      Sil
    3. Yazdım ben o konu hakkında yazı :)

      Sil
  7. Bu arada burak bey yazılarınızı 4 yıldır hergün girip okuyup takip ediyorum, yorum yazmayada karar verdim fakat yayınlanma kriterleri nedir? Merak ettiğim için soruyorum? Yayınlanmayacaksa boşuna düşünüp yazmayalım bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dakika bakamıyorum, görmedim yorumları. Gördükçe onaylıyorum. Yayınladım yorumlarını :) Maç anı, maç yazısı ya da başka işler olabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir