31 Aralık 2020 Perşembe

Ayrılmayı düşünüyor, kulübün önerdiği ücreti kabul etmedi gibi haberler okuyorum


Emre Akbaba'yla alakalı farklı farklı "yeni sözleşme" haberleri var. Gerçi birçok futbolcuyla alakalı var. Bu işin doğrusu ne bilmiyorum. Çıkan haberler üzerine yorum yapmam gerekirse, Emre Akbaba'nın Galatasaray'dan olmadık rakamlar istemeye hakkı olmadığını düşünüyorum. İyi bir yıllık ücreti var ve geçen yıllara bakınca da istediğimizi sakatlıklar kaynaklı maalesef alamadık. Şanssız bir dönemdi. Sakatlık sonrası geri dönüşü ise eski görüntüsünden uzak. Umarım yeniden o günlere döner.

Bu işin dününü konuşmayacağım. Transfer ederken, böyle olacağını kimse bilemezdi. Bugüne bakalım, Emre Akbaba'nın yeni sözleşme durumu ne olacak? İşin ederini söyleyeyim size, 5 milyon TL'nin yukarısına çıkmam. Doğru eder bu çünkü. Arda Turan, 4 milyon TL'e oynuyor bu takımda. Şu an Emre Akbaba bu takımın rotasyonunun bir parçası. Yarın iyi bir parçası da olur, yeniden yükselebilir. Yine de büyük paralar isteme hakkı olmamalı.

Uzun sakatlık dönemleri oldu ve kendisini bekledik. Bu iş biraz da fedakarlık. Ya da mevcut durumunu bilme diyelim. Galatasaray'da şu an aldığı rakamı zaten bir daha bulamaz. İstediği söylenen ücreti de bulma şansı yok. Galatasaray ayarında bir takımı bulabilme ihtimali ise daha düşük. Galatasaraylıyım diyordu, şöyle diyordu, böyle diyordu. Devir fedakarlık ve kendini bilme devri. Kulübün önerdiği ücreti kabul edeceksin. 

Ayrılmayı düşünüyor, kulübün önerdiği ücreti kabul etmedi gibi haberler okuyorum. Anlam veremiyorum. Bir de neden Emre Akbaba / Belhanda eksenli konuşuyoruz. Ömer Bayram'ın da sözleşmesi bitiyor mesela ve bu konuda haber dahi okumadım. Çok düşük bir ücreti var, onu da konuşalım. Yeni sözleşmeler için sezon sonunu beklememek ve bugünlerde bu işi bitirmek doğru. Tabii makul şartlarda.

9 yorum:

  1. Galatasaray'dan daha fazla para kimse vermez kendisine sanmıyorum. Emre abisi aradiysa onu bilemem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum oraya gitsin, bunca olayın üzerine :)

      Sil
  2. Sızan bilgiler kulübün 10 milyon tl önerdiği yönünde. Bu gayet iyi teklif. Şayet haber doğruysa belki daha net oynayacağı yer arıyordur. Sakatlık sonrası 11 olmadı. Şans da buldu ama olmadı. Yeni sistemde de tam olmadı. Ancak tabelayı değiştiren oyuncu her zaman yedekten zaman zaman 11'de oynar. Şayet giderse 'yok GS'nin evladı' vb yangınına gerek yok. GS'nin evladını arıyorsan aynaya bak, bunlar profesyonel sporcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 milyon TL o kadar abuk bir rakam ki. Bu işin maksimum ederi 4-5 milyon TL :( Emre Kılınç'dan imza ücretini düşünce 7 milyon TL alıyor. Öyle düşün.

      Sil
  3. Ben olsam devre arasında takasta kullanırdım. Mesele para da değil. Sakatlanmadan önce de Fatih Hoca sisteminde kendisine yer olmadığı görüldü 4-2-3-1 oynatmıyor hoca. Emre, sadece tek bir şekilde başarılı olabilir, Alex gibi 2. santrafor rolünde. Bu adam son derece tek yönlü bir oyuncu. Fatih hoca ise her pozisyonda versatil oyuncular ister, sürekli yer değiştiren ve başka pozsiyonları oynayabilen oyuncuları sever. Hagi dışında da kimseye böyle bir özgürlük tanımadı. Emre de zaten bir Hagi değil. Onun için ona özel sistem yazmaz. Emre bence gitmeli, gitmeden devrede takasta kullansak çok ama çok mutlu olurdum. Misal, Beşiktaş'tan gideceği kesin olan Dorukhan ile takas etsek onlar da kullanabilecekleri bir oyuncu almış olurlardı. Biz de orta saha için gerçek bir 8 almış olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kullanırdım, en azından o yönde katkı sağlayabilirdi.

      Sil
    2. takas fikri çok doğru ama dorukhan iyi bir futbolcu değil. inanılmaz balon bir adam. alanya'ya dönsün zaten oraya alışık biz de salih'i alalım.

      Sil
  4. Emre akbaba gibi tek yönlü topçunun devri bitiyor. Emre saha içinde kaybolup gidiyor. Aslında bunun rakipler için sorun olması beklenirken bizi icin handikap oluyor... En mantıklısı takas da kullanmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da oyununu degistirmeye çalışıyor hoca. Şu ana kadar buna iyi reaksiyon veremedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir