10 Ocak 2021 Pazar

Üzerine koyuyor, bu performansıyla da Milli Takım'a göz kırpıyor


Saracchi'nin istikrarını bu sezon beğenmiyorum. Sezona iyi girse de, yaşadığı sakatlıklar onu geriye attı. Son sakatlık dönüşü sonrası da çekingen halde, hücumu zorlamıyor, beklediğimiz bindirmeleri yapmıyor. Emre Taşdemir ise tam tersi, sakatlık dönüşleri onu daha güçlü kıldı ve istikrar kazanmaya başladı. Bu sezon kötü bir maçı yok gibi. Üzerine koyuyor, bu performansıyla da Milli Takım'a göz kırpıyor.

Milli Takım'ın sol bek havuzu çok geniş değil. Sol bekim diyen çoğu sol bekten de iyi durumda. Bursaspor dönemi zaten ciddi bir potansiyeldi. 19-20 yaşlarında, Fatih Hoca onu Milli Takım'a alıyordu. O dönem yaşadığı sık sakatlıklar kendisini çok geri attı ve Bursaspor da kendisinden vazgeçti. Boşa çıktığı an Galatasaray bu transferi bitirdiğinde şaşırmıştım. Beklentim yoktu çünkü. İlk geldiği gün de beni şaşırtıyordu. Bugün ise bambaşka seviyede.

Sol bek transferi olur mu diye yazın da düşünüyordum. O transferi yapsak, şu katkıyı alabilir miydik emin değilim. Galatasaray formasıyla çok uzun yıllar sonra izlediğim en iyi "yerli sol bek" performansı. Hatta çoğu yabancının da önünde. Arda Turan da faktör tabii, arkasındaki sol beki çok iyi kullanıyor. Emre Taşdemir de oyun aklı ve teknik tarafta Arda Turan'a ayak uydurdu. Hücumu düşünürken, ceza sahasına çıkardığı toplar da boş değil. Direkt asist olacak kalitede.

Şener Özbayraklı'yı da ilk kez beğendim mesela. Fizik olarak güçlü buldum ve hücumu iyi sürükledi. Ağırlıklı olarak sol kanatta oynasak da, sağ kanadı gördüğümüzde de iyi bir Şener Özbayraklı vardı. Gider diye düşünürken, şu performans bir "acaba mı" oluşturdu. Hoca da "sağ bek" transferi düşünmüyoruz dedi gerçi. Linnes ve Şener Özbayraklı ile devam edecek. Şener Özbayraklı'nın şu görüntüsü oraya ekstra katkı demek.

13 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum şenol güneş sol bek görürseniz haberi verin demişti al sana sol bek dinamik çizgiyi kulanan al veri olan çizgiye inmeye çalışan bu maç çok iyiydi arkasına adamda kaçırmadı, ortalarıda bakarak açtı ezbere açmadı ben ciddi bir riere dokunuşu olduğunu düşünüyorum ayrıca bakarak orta açma konusunda sarrachiden de kendini geliştirmek adına bişeyler almış maşşallah nazar değmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağırmayacak ama. En azından Euro 2021 bitene kadar. Ezberci çünkü.

      Sil
  2. (Emre)
    Ben milli takimin solbekini form durumuna gøre Emre Tasdemir, Umut Meras ve Ridvan Yilmaz'dan ikisini yapardim. Ama tabi biliyoruz ki Senol hocaya gøre formun hic bir ønemi yok. Kulup yønetir gibi milli takim yønetiyor. Yeni isimleri transfer gibi gøruyor. Bir de inatlari var. Oyuzden Hasan Ali, Caner ve Umut'dan ikisini gørmek olasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de. Genç de bu 3'lü, gelecek onların olmalı.

      Sil
  3. Aldigi sure karsisinda gosterdigi verim acisindan en iyi bekimiz, hem hizli hem savunmasi var hem de mucadele edebiliyor, ilk baslarda cok sakatlaniyordu biraz daha guclenirse Linnes'in yedeklemesi ile Saracchi gitse bile bek transferine gerek olmayacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar sağlamaya başladı, bu değerli. Scott Piri farkı ortaya çıkıyor burada da.

      Sil
  4. 95 doğumlu çocuk yerli sol bekimiz olur yabancı sınırı gelince büyük avantaj elde ederiz (sınırcılar sustular o ayrı!!)

    tek sorunu sağlıklı kalmak. banko formayı alır bırakmaz tam hücum beki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın da alternatif üretip, orayı sağlama alırız.

      Sil
  5. Iyi bir yerli havuzumuz oluşuyor sonunda; Irfancan transferi de gerçekleşirse yillar sonra yeniden yetenekli genc Turk oyuncularının ilk tercihi olabiliriz. Hazır Mohammed transferi de yatmisken bir sürpriz yapıp Ali Akman ve Batuhan Seni almaya calisir miyiz diye bekliyorum. Hatta Omar'in yokluğunda Ismail'de olabilir. Kerem-Ogulcan-Ali; Irfan-Taylan-Arda; Emre-Marcao-Mert-Ismail;Muslera gibi bir 11 görmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yerli ağırlıklı oynamaya başladık. Bunu da güçlendirecek hamleler yapıyoruz.

      Sil
  6. Sürekli ilk onbirde oynamaz fakat Saracchi ile değişmeli olarak birbirlerini dinlendirerek oynayacaklar sanırım. Milli takım için ciddi aday bence de fakat Şenol hoca ezberlerinden kolay vazgeçmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette rotasyon vazgeçilmez. Yine de 1. sol bek Emre Taşdemir olmalı.

      Sil
  7. Fatih Hoca farkı işte bu da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir