13 Ocak 2021 Çarşamba

Yeni Malatyaspor maçı, Luyindama için neyse ki ışık yaktı


Luyindama adına mutlu oldum. Kendisini uzun zamandır eleştiriyoruz. Yaşadığı sakatlığın ardından geri dönüşü hiç iyi değildi ve iyi olacak gibi de görünmüyordu. Hızını, atletizmini kaybetmesi ondan çok şey götürür. Fizik gücünü de ekleyince, bu 3 etmen üzerinde farkını ortaya koyuyordu. Gücü tamam da, hızı ve atletizmi sallandı. Açık alanda Mbappe yakalayan bir isimdi ve değeri de katlanıyordu. Sakatlık sonrası ise maalesef düştü.

Bu sezona iyi başlamadı, giderek düştü. Yeni Malatyaspor karşısında ise iyi oynadığını düşünüyorum. Kubilay Kanatsızkuş'u arkasına kaçırınca korksam da, sonra iyi toparladı. Hızı yerine gelmeye başladı, güçlü kaldı ve takım hücuma çıkarken de katkısı oldu. 120. dakikada attığı golle de bizi ayakta tuttu. Bu tarz maçları duran topla çözebilmek değerli. Uzun zaman sonra ilk kez bu şekilde maçı çözdük. Luyindama, duran toplarda iyi kafacıdır. Nihayet hatırladık diyelim.

Luyindama üzerinde takas ihtimallerini ben de düşünüyor ve yazıyordum. Olası bir İrfan Can Kahveci / Visca takasında da Luyindama'nın gidebileceğini düşünüyordum. Kötü gidişi bunda etmen, toparlayamaz diye korktum. Oynadıkça açılacak ama o oynadıkça da sorun yaşıyorduk. Puan kaybına tahammül yok ve Donk / Marcao iyi tandem oldu. Bu yüzden de Luyindama özelinde oluşacak takas ihtimallerine sıcaktım.

Toparlar diyordum da, Galatasaray formasıyla mı olur bilmiyordum. Yeni Malatyaspor maçı neyse ki ışık yaktı. Öz güven olacaktır ve performansını yükseltmeye başlar. Yine de bir süre daha Donk / Marcao tandeminden devam ederiz. Pas oyununda etkili bu isimler ve yediğimiz baskıda geriden çıkarken rahat ediyoruz. Zaten ana sorun da bu. Luyindama atletizm ve hızını geri kazanmalı ki, en azından topla dikine çıkarak bu işi çözsün.

12 yorum:

  1. Taraftar maalesef çabuk gözden çıkarmıştı formsuz dönem geçirdiği için. Aylar önce Luyindama 15 milyona satılsa az diye kızacak olanlar, formsuz olduğu bu dönemde "5 milyona Başakşehir'e takasta bırakın gitsin" falan yazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuz değil de, iyi izlenim vermediği için. Pas oyununda da çok sırıttı.

      Sil
  2. Burada çok ağır eleştirdiğim halde luyindama toparlar ventakas edersek yerine stoper almamız lazım yazmıştım, iddaa ediyorum irfancanı takasla değişsek Avrupaya 5 milyona satamayız ama luyimdama psg maçındaki seviyesine çıksın 15 eder çünkü tam premier lig topçusu geçen sene hatta 7-8 ay önce bu adam marcao dan daha fazla güven veren adamdı kendi futbolcularımızı bazen komşunun tavuğu misali göz ardı ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takas işi artık yatar ama Luyindama da daha ciddi istikrar kazanmalı.

      Sil
  3. ne takası abi ya yapmayın allah aşkına. luyindama dediğimiz adam bence bu ligdeki değeri en yüksek oyuncu. ne marcao, ne uğurcan, ne abdulkadir vs... bonservisi en yüksek edecek oyuncu luyindama'dir. böyle bi oyuncudan bu kadar kolay vazgeçilmez. mutlaka toparlayacaktır. ki hatta toparlamaya başlamıştı da ama tekrar sakatlandı. o detayı atlamışsınız. şimdi yine biraz zaman alabilir ama mutlaka eskiye dönecektir. bu kalıptaki oyuncuların eski formunu yakalaması zaman alabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar sakatlığı uzun değildi. Bence pas oyununda sırıtması, Mariano ve Seri gibi isimlerin olmaması da onu kötü gösterdi.

      Sil
  4. luyindama da az toplamadı marcao'nun arkasını. takas malzemesi olacak adam değil. yalnız ne ona ne marcao'ya hiçbir teklif gelmemesi ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette toparladı. Hızı ve atletizmi kıymetliydi. Sakatlık sonrası onları kaybetti.

      Sil
  5. Oynadıkça toparlar Luyindama ama işte bu süreçte o riski nasıl alabiliriz onu bilmiyorum. Luyindama'yi kazanmaya çalışırken puan kaybetmek bize pahalıya gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o problem. Donk / Marcao tandemi de hem oturdu, hem 2 teknik, pasör stoperle rahat çıkıyoruz.

      Sil
  6. Donk 3 güne bir maç temposuna dayanamayacağı için istemesenizde oturan stoper tandemini rotasyona sokmak yani luyindamayı oynatmak zorundasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabii ama stoper yine o tempoda oynayabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir