1 Şubat 2021 Pazartesi

Acil sağ bek ihtiyacı adına fırsat hamlesi


Bir mükemmel anlaşma daha. Linnes'in yıllık ücreti 1.4 milyon avro, bunu düşünerek konuşmaya başlayalım. Linnes'e suç bulmuyorum tabii, o dönem böyle bir sözleşme yenilemeye çoğu kesim eleştiri yapmadı. Takımda kalmasından dolayı mutluydu. Oysa çok hatalı bir sözleşme olduğu her geçen zaman ortaya çıktı. Linnes iyi bir alternatif de, 1. sağ bek olarak düşünüldüğünde sorun büyüyor. Bu maaş da, as sağ bek adına dahi yüksek.

Yedlin'le 2.5 yıllık sözleşme imzalandı. Herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Bu sezonun yarısı adına 350 bin avro alacak. Sonraki sezon 1.15 milyon avro, son sezonu da 1.1 milyon avro kazanacak. Her yıl düşen sözleşmelere de pek alışık değiliz. Şu ortamda da daha iyi bir sağ bek bulamayacağını düşündüğüm için, mükemmel bir anlaşma yaptığımızı söylemem lazım. Acil sağ bek ihtiyacı adına fırsat hamlesi.

İhtiyaç acil. Bu sezonu Linnes / Şener Özbayraklı'yla geçiremezdin. Linnes'den 1. sağ bek olmuyor, Şener Özbayraklı zaten piyasada yok. Omar'ın yaşadığı hadiseyi tahmin edemezdin. Sağ bek transferine mecburdun. Neyse ki doğru aksiyon alındı ve Yedlin'i olabilecek en uygun şartlara transfer ettik. Tempolu, çok hızlı, oyun mantığına oturtabileceğin bir sağ bek. Topla ilişkisi bence de çok iyi değil. Yine de öyle bir temposu var ki, taraftarlar çok sevecek ve oyunu da yükseltecek.

Yazın belki Omar da dönecek. Linnes'in sözleşmesi bitiyor ve yeni rotasyonun Yedlin / Omar olabilir. Anlaşma süresi, alacağı ücret, şartlar derken müthiş bir işe imza atıldı. Premier Lig adına ciddi bir tecrübe sahibi ve yaşı da 27. Yaşlı bir adım değil, bu önemli. İlk adı anıldığında da yazmıştım, umarım bu iş olur diyordum. Direkt olarak da takıma girecektir ve katkı sağlamaya başlayacak. Fatih Hoca da Yedlin'in öneminden bahsetmişti.

8 yorum:

  1. 11 oyuncularına bu maaşları verdiğimiz de önümüzün açılacağı aşikar :)

    YanıtlaSil
  2. En kârlı ve akıllı anlaşma Yedlin'de olmuş. Bonservissiz transferlerin hastasıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hastasıyım :) Umarım yaz içinde bu tarz hamleler yapmisizdir.

      Sil
  3. (emre)

    Lig tarihinin en iyi sag bek rotasyonu olabilir Omar/Yedlin ikilisi. Ikisi de de ilk 11 oyuncusu. Evet biri yedek kalacak, ama ikiside yedek kalacak oyuncu degil.. Ben hem gecen yaz hemde bu ocak ayindaki transferlerden cok memnunum. Øzelikle yillik ucretler ve rakamlardan...

    YanıtlaSil
  4. mısırlı alıyor abdli adam dolar maaş almıyor :) ilginç geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır'da dolar yürüyor :) ABD'li avro alsa da, o artık Avrupalı gibi. Mısır kuralları sanırım, neden bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir