20 Şubat 2021 Cumartesi

Alanyaspor 0-1 Galatasaray, tam bir ateş çemberiydi


Felaket geçen 2. yarı. 45 değil de, 350 dakika gibi geçti. Dakika başı pozisyon verdik, özellikle de sağ kanatları oyunu sürükledi. Tayfur Bingöl / Efecan Karaca kanadında oluşturdukları etki büyük. Ters gelen bir takım zaten, güçlü hücum planları ve organizasyonları var. Her ortaya vurmaları da cabası, ceza sahası içinde de büyük bir baskı oluşturdular. Tabii bunda 2 faktör var. İlki maçın hakeminin, ilk yarıdaki yaptığı katliam. Verilmeyen penaltı ve kırmızı kartla zaten bir şeyleri kırıyorsun. Diğeri de kaçırdığımız goller, ilk yarıda bitebilirdi bu iş.

Alanyaspor, Galatasaray'a ters geliyor. Bu hız karşısında pek tutunamıyorduk. Bu sefer Galatasaray, Alanyaspor gibi oynadı. Alanyaspor da bu sezon kaybettiği tüm maçlarda topa daha çok sahip olmuş. Maça iyi başladık. Topu rakibe bırakıp, kaptığımız toplarla hızlı çıktık ve etkili olduk. Mostafa Mohamed'in başlattığı ön alan baskısında rakibi oldukça yıprattık. 1-0 olana kadar kaçan net goller var. Emre Kılınç / Gedson Fernandes tercihleri de orta sahadan, dikine hızlı çıkmayla alakalı. Bugün pas değil, direkt bir oyun vardı.

1-0'ın ardından yine baskı yedik. Hakemin de katli sonrası, sinirler de gerildi ve geri çekildik. Luyindama'yla başlamak artı oldu, Babacar'la başka türlü mücadele edemezdik. Hızı toparlanmış, fiziğiyle de bizi ayakta tuttu. 40'a kadar da yediğimiz baskıyla geçti. Sonrasında yine hareketlenip, hızlı çıktık ve pozisyonlar bulmaya başladık. Onyekuru'yu iyi bulmadım, çok kaçırdı. Mostafa Mohamed de top alamamaya başladıkça, daha çok geriye gelmeye başladı ve ön alanda top tutmakta zorlandık.

2. yarıda ise hücumda hiç varlığımız yok. Tüm yarı neredeyse bizim sahada oynandı ve ne hücumda top tutabildik, ne de hızlı çıkabildik. İş sadece rakibi kovalamaya kaldı. Beklerimizin arkasına atılan her top sorun. Hadi Yedlin biraz olsun çabaladı, Arda Turan da çok destekçiydi ama sol tarafımız ezildi geçildi. Salih Uçan da merkezde önünü iyi açıyor ve şut / orta tehdidi büyük. Her kenar ortasına vurdular, özellikle de duran toplarda. O anlar da Muslera sahne aldı işte, farkı burada. Tam zamanında geri döndü diyelim.

Oyuncu değişiklikleri geç geldi. Oyuna giren her isim doğru olsa da, hamleler geç yapıldı. Kerem Aktürkoğlu'nu daha önce bekliyordum, topu öne taşıma noktasında önemliydi. Babel, Donk, Linnes, hepsi geç girdi. Gerçi oyuna girmeleri de bir şey değiştirmedi, son dakikaya kadar o baskıyı yedik. Şu maçı kazanmış olmak değerli. Ters rakip, zor deplasman ve kırılma olabilecek bir maçtı. Oyuna değil de, skorlara bakıyorum. İçinden çıktığımız fikstür tam bir ateş çemberiydi, tulum çıkardık. Şimdi şampiyonluk için iddialı kelimeler kullanabiliriz.

31 yorum:

  1. ben yedlin'ı çok çok kötü buldum. defansı hiç iyi değil. davidson'u bir kez olsun durduramadı. ya taç atışı kullanılırken bile engel olamadı adama. top ayağındayken de gol harici hep olumsuz kullandı topları. bence linnes her anlamda daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Yedlin'in futbol anlayisi bizim ligimize uygun degil özellikle büyük maclarda basimiza cok is acar gibi duruyor, belki konusmak icin biraz erken ama süre aldigi butun maclari izledim ve yaptigi kritik defansif hatalarin sayisini hatirlamiyorum o denli cok.

      Sil
    2. Yedlin'i ben genel anlamda iyi buldum. Savunması çok iyi değil zaten, hep öyleydi. Hücumu kıymetli, atılan goldeki 45 metrelik pası çok iyi iş. Linnes'den her anlamda iyi bu anlamda. Kıyaslamam bile.

      Sil
    3. Istatistiklerde de hakkini yemeyelim, Yedlin'in hizi degerli hocam, kötü oyuncu demiyorum ben mesela Omar'i tercih ederdim sakat olmasa.

      Alanyaspor - Galatasaray maçında en fazla top kapan oyuncu DeAndre Yedlin oldu.

      Topla buluşma: 44
      Kazandığı ikili mücadele: 11
      Kaptığı top: 6
      Sahipsiz top kazanma: 4

      (Optacan)

      Sil
    4. Yaptığı asisti şu ligde yapabilecek 4-5 oyuncu falan vardır, çoğu da orta sahadır. Davidson, Nwakaeme ile birlikte ligin en iyi kanat oyuncusu. 4 adam arasından topu rahatlıkla çıkartabiliyor, Yedlin bir zahmet bir-iki hata yapsın.

      Sil
    5. Ben de Omar'ı tercih ederim ama şu an Omar yok. Haliyle de Yedlin oynayacak. Yedlin'i de Linnes'e tercih ederim :)

      Sil
  2. Rakip takım taraftarlarının hakem üzerinde yaptığı algı işe yaradı ve 1 penaltı 1 kırmızı verilmedi. Ona rağmen kazanmasını bildik. Galatasaray taraftarı artık tek yürek olmalı ve bu algılara izin vermemeli.

    YanıtlaSil
  3. Emre Kılınç müthiş bir mezzalaya dönüştü, izlerken acayip keyif veriyor. Salih'i kaçırmamak lazım. Müthiş bir oyun aklı. Sonunda beklenen potansiyelini sergiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum ne yapip edip Salih ile sozlesme imzalamaliyiz boyle bir ikinci yerli oyuncu piyasada yok cok sogukkanli en verimli zamanlari ve en az Irfan transferi kadar önemli hem de bedava.

      Sil
    2. Sol iç orta sahada bu ikili harika rotasyon olacaktır. Salih Uçan çok değerli.

      Sil
  4. Luyindama Babacar'i sahadan sildi resmen, Marcao'nun kafayla calim attigi bir pozisyon vardi show yapti bu mac ama ömer Bayram hamlesi yanlisti Efecan mahvetti o kanadi kesinlikle Linnes ile baslamaliydik, Etebo yine iyi oynadi, hakeme ragmen kazandik hoca Ömer ve Arda haric guzel kadro cikardi ama degisikliklerde yine cok gec kaldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama böyle maçlarda artı. Topa sahip olmayı düşünmediğin anda ona dönüyorsun ve rakibin hızına, fizikli forvetine karşı artı oluyor.

      Sil
  5. (Emre)
    Belki Belhanda girebilirdi ikinci yarida oyuna topu rakip sahada tutabilmek icin.
    Neyseki kazandik. Hocanin ilk 11 tercihini dogru buluyorum. Yedlin'e zaman taninmali. Kalitesini takip edenler bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da orta sahadaki hareketlilik, dikine çıkabilme gibi noktalar kaybolabilirdi.

      Sil
  6. Bazı maçlarda beğenmesek de Belhanda sahada olmadığında topu ayağımızda hiç tutamıyoruz sanırım. Mohamed de devre dışı kalınca topu tutup hücuma taşıyabilmek adına hiçbir alternatifimiz kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda iyi iş çıkarıyor. Top tutar, seni de çıkarır. Hareketli.

      Sil
  7. yedlin'in arkası maden. çok açık veriyor.
    donk'u severim ama bu takımın stoperi luyindama'dır.
    kupa sevdasına taylan'ı sakatladık. yazık.
    gedson bu maçta hayal kırıklığı yarattı açıkçası.
    35 dakika ezildik. kontraya hiç çıkamadık. yakışmadı.

    onyekuru da oldukça kötüydü. 2 maçta 3 gol atınca bitiriciliği gelişti sanmıştım. her maç 2-3 gol kaçırıyor ve maçı koparamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin hücumcu bek, hep böyleydi. Transfer ediyorken de bunu görmek lazımdı. Taylan'ın sakatlık nedeni de kupa sevdası değil. Daha genel bir yorgunluk. O maçta oynadı da sakatlandı değil.

      Sil
  8. diagne'nin sözleşmesi ile ilgili bi bilgin var mı? wba düşerse 4 , kalırsa 6'ya alabilir gibi bişey gördüm bi yerde. umarım öyle değildir. çünkü bu performansını devam ettirirse daha çok para veren çıkar mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da, önemli değil o opsiyonlar. Mutlaka talibi çıkar, dediğin gibi daha fazlası da verilir.

      Sil
    2. nasıl yani opsiyon önemli değil; wba opsiyonu kullanırsa daha yüksek teklifin gelmesi bişey değiştirmez ?

      Sil
    3. Yanlış anladin. Opsiyon önemli değil derken, bazısı neden opsiyon yok diye isyan halinde. Opsiyon olmayınca satilamaz zannediyorlar. O açıdan yazdım.

      Sil
  9. (M.T.A) Alanya'yı GOL yemeden yendiğimiz için mutluyum.Lakin ikinci 45 dakikadaki yediğimiz baskı için,topu tutmadaki basiretimizin bağlanması içimde bir hüzün oldu.Sanki ikinci 45 dakika bizden çok güçlü bir Şampiyonlar ligi takımına karşı skoru korumak için sahaya çıktık izlenimi oluştu bende.Beklerimiz her ikiside defans anlamında 90 dakika kötüydü.Sağda Arda'nın defansa yardımı ile solda Onyekuru'nun yardım edememesi
    arasındaki fark çok belirleyici oldu.Ayrıca rakibin sağ bekiyle Efecan uyumu ve zaman zaman Salih ile sol kanadı üçlemeleri hatta dörtlemeli sonucu açtıkları her orta,araya-arkaya attıkları her pas tehdit oluşturdu.Sağda da Yedlin'in sağ bekte içe kaymasıyla Arda'nın da belli bir dakikadan sonra pilinin bitmesiyle rakip takım etkili oyununu 2 kanada da yayması oyunun tek kaleye evrilmesine sebep oldu.Giren oyuncularında oyunda bir değişime etki etmemesi de böyle bir oyunun devam etmesini sağladı.Hocamız transferler sonrası artık iki farklı taktikle oynabiliriz dedi.Birincisi topun bizde kaldığı ikincisi rakibe topu bırakıp oynayacağımız oyun demişti.Lütfen bu maçtan sonra bu sene ikinci stratejiyi uygulamayalım.Çünkü ikinci oyun bizim ruhumuza aykırı.İkinci oyunu oynayacak beklerimiz bugün yoktu.Yedlin sağ bekten öte iyi bir sağ ön oyuncusu olabilir.Ama böyle rakiplere karşı kötü bir oyun oynamış izlenimi bıraksa da attığı top 40 metrelik bir gol pasıydı.Ömer'in karşısında ise ona karşı haftaiçi taktik idmanlarında çalışılmış organizasyonlar ile gelmiş bir dörtlü vardı.Neticede oyun mutlu etmese de 1-0 olsun bizim olsun.Muslera her zamanki gibi MÜKEMMELDİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem top tutma sorunluydu, hem de hızlı çıkamadık. Her topu uzun vur, Mohamed de yoruldu doğal olarak.

      Sil
  10. Hakem maçı mahvetti. İlkyarıda. Verilmeyen penaltımız, kırmızı kart, Eliyle topa müdahale etmesine rağmen kart yok elle oynama yok verildi. Bu maçta buna rağmen galip geldiysek ne mutlu bize. Takım öyle alan daraltma yatı ki ilk yarıda özellikle Artık kim ne yaparsa yapsın Allah'ın izniyle Şampiyonluk meşalesi daha da alevlendi. bundan sonrası artık sabır işi havalar düzeldikçe sakatlar döndükçe daha da iyi olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda da bitebilirdi iş, 2. yarıdaki o görüntüye kalmazdık. Doğru diyorsun.

      Sil
  11. herkes musleranın kurtardıklarından bahsediyor ama bence bu maçta kurtardıkları kadar önemli olan alanyanın ön alan baskısında attığı uzun paslarla o baskının kırılmasındaki rolüydü. hatta bence maçın en önemli stratejik noktalarından biriydi. kupa maçında hem donk'a, hem marcao'ya baskı gelince kısa paslarla çıkamadık. bu maçta marcao'ya yine baskı vardı. ama o baskıyı muslera'ya kadar uzatmak demek alanya takım boyunu 50-60 metrelere çıkarmak demek. bunu yapamazlardı, yapmadılar da zaten. işte o noktada muslera bir libero gibi müthiş paslar attı, ön alana baskıya gelen alanyalıları oyundan düşürdü hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyununda var. Bunu ısrarla yazıyorum da. Kısa pas yapıyor, uzun attığında isabetli. Farkı da bu zaten, sadece kurtarış değil olay.

      Sil
  12. Ömer Bayram'ı nasıl buldun ? Bence en iyilerdendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi buldum. En azından kapasitesi dahilinde hareket ediyor, bu da iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir