21 Şubat 2021 Pazar

Ateş çemberinden çıkmışsın, çıkmayı geçtim tulum çıkarmışsın


7 maçtır üst üste kazanan bir takım. Hadi Denizlispor maçını bir tarafa bırakalım, son 6 galibiyetin oynandığı haftalar bildiğiniz ateş çemberi. Kendi takımının kötü oyununu, Galatasaray üzerinden okumaya çalışanlar elbette var. Daha önce de söyledim, Alanya'ya karşı böyle oynamakla, her maçı böyle oynamak arasında farklar var. Son 6 maçın 4'ü deplasmandı ve Yeni Malatyaspor zemini, Gaziantep FK; Fenerbahçe ve Alanyaspor maçlarından bahsediyorum. Oyunu değil, sonucu konuşursun. Ayrıca oyunda da büyük problemler yok, doğru hareket ettin.

Yeni Malatyaspor'un o zemininde iyi oyun beklemeyeceksiniz sanırım. Sakatlık vermeden çıkmanın dahi başarı olabileceği bir gündü ama Feghouli'yi kaybettin. Sonrasında Gaziantep FK deplasmanına çıktın, ilk yarı ortadaydı, 2. yarıda iyi oynayarak sonuca gittin ve Onyekuru'yla kilidi açtın. 5-0 mı kazanacaktın bu deplasmanları? Bu şartlarda ancak böyle oynarsın ve sonuca gidersin. Birinde zemin felaket, diğerinde güçlü bir rakip. Oyununda da emin olun ki hiçbir sorun yoktu.

Sonra kendi sahamızda Başakşehir FK maçı geldi. Aykut Kocaman'ın ilk maçı, yeni teknik direktörün heyecanı mutlaka olur. İlk yarıyı gerçekten de kötü oynadık ama golü bulduktan sonra iş tek kaleye dönmedi mi? Onyekuru da kilidi açmak için transfer edilmedi mi? Fenerbahçe deplasmanı geldi sonra. İlk yarıda türlü hakem oyunları ve verilmeyen penaltılar, kırmızı kart. 2. yarıda da yeni forvetinle sonuca gittin, rakibine pozisyon vermedin. Sen kendini mi küçük görüyorsun, seni kendi sahanda yenmek bizim adımıza gayet iyi iş. Seyircisiz olduğu iddia edilip, taraftarının önünde kazandık bir de.

Kasımpaşa maçındaki hava şartları da malum. Yine, sakatlık vermemenin kazanç olacağı bir gün. İlk yarıyı o şartlarda iyi oynayarak kazandık bir de. Son dakikalarda golün gelmesi ne değiştirir. Son olarak da Alanyaspor deplasmanı. Sana ters gelen, ligin en iyi takımlarından biri. İlk yarıda iyi oynadın, 2. yarıda ise kayıptın. 2. yarı keşke öyle olmasaydı ama bazen bu tarz maçlar da oynarsın. Önemli olan sonuca gitmen ve böyle bir deplasmanda 3 puanı aldın. Yine türlü hakem oyunlarına rağmen.

Ateş çemberinden çıkmışsın, çıkmayı geçtim tulum çıkarmışsın. Ama kendi takımının kötü oyununu, Galatasaray üzerinden yorumlamaya çalışıyorlar. Ayrıca Galatasaray bu sezon birçok maçı da müthiş oynadı, sen sezon başından bu yana ne yapıyorsun? Taraftarın da beğenmiyor futbolunu ve eleştiriyor. Galatasaray taraftarı ise şartları okuyor, şu fikstürde tulum çıkarmanın başarı olduğunun farkında. Sezon içinde çok iyi maçlar oynandığı için de, gelecekte daha iyi oyunu hayal ediyorlar, geleceğine inanıyorlar. Fatih Terim var takımın başında, daha büyük teminat mı var?

12 yorum:

  1. Fenerbahçe hissedarı olan TFF başkanı, bu zor fikstürde bizi yarıştan koparmak istedi ama yaptığı hiçbir hesap tutmadı. Fenerbahçe ve Alanya maçlarını hakeme rağmen 6 puan ile geçtik, Kasımpaşa maçında da Galatasaray nasılsa kötü zeminde puan kaybeder diye maçı Cumartesi'ye almadılar. Bütün bunlara rağmen bu süreci kayıpsız geçmemizi sağlayan şey saha içerisinde güçlü olmamızdı. Zaten bu oyunları bozmak için tek yol saha içerisinde güçlü olup iyi futbol oynamak. Saha dışında bunları yapanları şikayet edebilecek bir yer yok. "Kimi kimi şikayet ediyoruz" dedirtiyor insana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ortamda da üst üste kazanınca, izin versinler sonuçları konuşalım.

      Sil
  2. Ben Türkiye'deki durumu şöyle görüyorum bir kesim futbolu biliyor okuyor anlıyor şartları iyi değerlendiriyor öte taraf ise kendi başarısızlığını başka takımlar üzerinde örtmeye çalışıyor. Galatasaray taraftarı neyin ne olduğunu bildiği için yerinde hareket ediyor bence. özellikle bu maçlarda b fikstürde özellikle bu hava muhalefetinde bu oyunve bu puanlar muhteşem. bizim Teminatımız Fatih Hoca o varsa sıkıntı yok. Yerinde kadroyla çıktığını görüyoruz. maça göre oyun kuruyor. Yeter ki hocanın istediği oyuncular alınsın. bu yeni transferler ile takımda canlılık kazanıldı. Hoca elindeki her imkanı en güzel şekilde kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. İmkan sağlanırsa, en iyisini veriyor işte.

      Sil
  3. katılıyorum Burak. onun dışında bu maç özelinde ilk yarı gayet iyi oynadık. herkes 78%-22% topla oynama yüzdesi, alanya'nın 24 şutunu falan konuşuyor ama bunlar maç 0-1'ken oluşmuş istatistikler. maç 0-0'ken nasıldı, ona bakmak lazım. bizim 2-3 net pozisyonumuz vardı, alanya'nın da salih ile olan tek pozisyonu vardı. oyunun hakimi de bizdik. 0-1'den sonra tabi ki alanya bastıracaktı. genel olarak bakınca da alanya-fener-antep bu ligin ilk 5-6 sırasına oynayan takımlar. bunların hepsini deplasmanda yenmişiz. daha ne olacaktı ki? önümüzdeki 5 maçta taylanlı, feghoulili orta saha ile hem iyi oyun hem de 15 puan bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarı iyiydik. Şu maçların da çoğu yarısında iyiyizdir de. Kötü oyun algısını anlamam. Alanya deplasmanı herkes bu durumlara düşüyor zaten.

      Sil
  4. Biraz şansımızın yardımıyla tulum çıkardık ama beşiktaş fenerde genelde şanslı maçlar çıkarıyor. Pandemi deplasman olayını kaldırdı büyüklere yaradı seneye yine deplasmanlar normale döner

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans değil, gayet iyiyiz. Muslera bu işler için sahada, ya da transferler bu yüzden geldi. Hakem kararları, federasyon tutumu, verdiğimiz savaşlar. Her şeyi işin içine dahil et.

      Sil
  5. artık antalya ve kayseri maçlarına üzülmem. malatya kasımpaşa alanya maçlarından 9 puan ufak çaplı bir futbol mucizesi oldu çünkü.

    şimdi hedef nispeten zayıf takımları 3-4 farkla geçmek olmalı. tabii onyekuru biraz yardımcı olursa..

    YanıtlaSil
  6. Önümüzdeki iki maç nispeten kolay görünüyor ama umarım buralarda konsantrasyon sorunu yaşamayız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir