21 Şubat 2021 Pazar

Alanya'ya böyle oynamak var, bir de oynadığın her maçı böyle oynamak var


Medyayı, sosyal ya da televizyon üzerinden ayırmıyorum. Öyle yorumlar okuyor ya da izliyoruz ki. Galatasaray'ın Alanyaspor'u "Erol Bulut'un taktiği ile" yendiği azılmış. Alanyaspor'a karşı böyle oynamakla, her maçı böyle oynamak arasındaki farkı herkes biliyor. Alanyaspor ligin en iyi ekiplerinden biri ve Galatasaray'a ters gelen bir rakip. Bu sezon içinde 2 kez kaybettik. Bu maç özelinde bir plan gerekiyordu ve şartlar ne gerektiriyorsa öyle oynadık.

Bunu ilk yarıda iyi uyguladık, 2. yarıda ise kayıptık. Alanyaspor'un çizilmemiş hücumu yok gibi. Çağdaş Atan'ın hakkını vermek lazım, müthiş bir hücum repertuarı oluşturmuş. Daha direkt oyunla etkili olsalar da, topa sahip olma oyununu da iyi oynuyorlar. Her ne kadar bu sezon kaybettikleri her maçta daha fazla topa sahip olsalar da. Genç ve yeni bir teknik direktör. Ligimizi de farklı kılan isimlerin başında.

Pas oyunu yerine, daha direkt oyun tercih edildiğindeki adres Etebo oluyor. Etebo'yu 6 numarada gördüğümüz an, tercihin daha direkt bir oyun olduğunu görüyoruz. Önünde de Emre Kılınç / Gedson Fernandes ikilisi zaten, ister istemez direkt oynuyorsunuz. Mostafa Mohamed'e uzun top atıldıktan sonra, sekeni toplamak adına da değerliler, kaptıkları toplarda hızlı çıkışlarıyla da. Hatta direkt hızlanıp, topla da iyi çıkıp, denge bozuyorlar.

Hareketli bir orta saha hattı. Mücadele ve baskı aranan bu tarz maçlarda iyi iş görüyor. İlk yarıda da oldukça iyilerdi. Topu rakibe bırakıp, hızlı çıkma işini iyi yaptık. Maçın başında pozisyonlar var ve 1-0'ı da Emre Kılınç'ın dikine koşusuyla bulduk. İlk yarının sonlarında da bu pozisyonları görebiliriz. Mostafa Mohamed müthiş bir ilk yarı çıkarsa da, bitirme noktasında Onyekuru'yu iyi bulmadım. Yoksa bu iyi oyunla, ilk yarıdan da iş bitebilirdi.

2. yarıda ise topu rakibe bırakmamız bir şey ifade etmedi. Hücumda baskı yapamayıp, topu orada hiç tutamadık. Kanatlardan da hızlı gelemeyince böyle oynamanın bir anlamı kalmadı. Belki açık vermedik ama büyük baskı yedik. Yedlin ve Ömer Bayram hücumu düşünemedi bile, sürekli rakip kovaladı. Onyekuru'yla çıkabilmek diğer seçenekti, onu da göremedik. Orta saha sürekli baskı halinde. Kerem Aktürkoğlu tarzı hamleler daha erken gelebilirdi, orada da geç kaldık. 2. yarının anahtarı da Muslera'nın oldu.

15 yorum:

  1. Şu maçta eleştirebilir tek şey geç oyuncu değişikliği ve buna bağlı olarak kontrayı zorlayamamamız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı çıkamadık, sorun o bence. Katılıyorum sana. Topu biraz olsun tutabilsek, o koşucuları daha net görürdük. Burada da bir atıcı sıkıntısı var işte. Seri'yi istemediğimi her fırsatta belirtsem de, önde Kılınç ve Gedson gibi isimlerin arkasında Seri olurmuş :)

      Sil
    2. Kılınç ve Gedsonun arkasında Seri cidden güzel olurmuş :) Seriye sorulsa o bile can atardı :)

      Sil
    3. Gedson'un gelme ihtimalini o gün bilemiyorsun işte :)

      Sil
  2. Taktik olarak bu maçta iyiydik. Ama başka bir konu var ki , o bu sene bizim en büyük şansımız. Biz lig de Hatayspor u takip ediyoruz onlarda en az Alanya gibi rakibini eziyor, hırpalıyor. Bu da bizim için çok büyük avantaj bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel detay yakaladın, ben o açıdan hiç bakmadım.

      Sil
    2. fark atıyor adamlar bize kapanıyorlar sonra. bu boyutu da var :)

      Sil
    3. Haftada 1 oynanan maçlarda değil de, 3 günde 1 oynadığın dönemde avantaj bu durum.

      Sil
    4. Sene başında hazırlık maçında berabere kalınca karalar bağlamıştır. Cidden buldozer gibi takım, önüne geleni yıkıyor. Eski iki stoperimiz Ömer ve Gokhan hocaya helal olsun.

      Sil
    5. Başarılılar, gelecekleri var. O geleceğin de burada olmasını çok isterim.

      Sil
  3. Galatasaray'ın şu an tek sıkıntısı etkili kontra atak yapamıyor oluşu. Bu sanırım Fatih Terim'in takıma pas oyununu aşılamasından kaynaklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok, öyle anlarda güvenilir bir atıcı olmamasından kaynaklı.

      Sil
  4. Eksikleri yazmissiniz onlara eklemek istedigim bir madde daha var o da duran top etkisi, Galatasarayli orta yas ve üzeri taraftarlar bilir ki Prekaziden beri gelen bir duran top etkisi vardir bizim genlerimizde ama Sneijder gittiginden beri (Selcuk'un etkisini yitirmesini de ekleyebiliriz) ne düzgün bir frikikcimiz ne de duran top etkisini öne cikarabilecegimiz bir oyuncumuz var maalesef bizi rahatlatacak ekstra bir durum olan bu etkiden yillardan beri söz edemiyoruz, rakiplerimiz yeri geliyor bu sekilde mac aliyor bana göre takimin önemli bir eksigi de bu. Eger senin takiminin en iyi duran top kullanan oyuncusu Ömer Bayram ise buraya da bir bakmak gerekli bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Güvenilir bir duran top kullanicimiz yok maalesef. Salih Uçan'i bu anlamda bekliyorum :)

      Sil
    2. Ben de bekliyorum hocam ve Salih'in bizde daha da gelisecegini dusunuyorum, hayirlisi umarim o da bazi dis etkilere kapilip yanlis bir yere yönelmez zira Fatih Hocanin elinde birkac gömlek ileriye gitmesi işten bile degil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir