1 Şubat 2021 Pazartesi

Ali Akman Eintracht Frankfurt'ta


Ali Akman'la alakalı birçok kez Galatasaray iddiasını konuşmuştuk. Bu transferi istesek de, futbolcu cephesi her fırsatta önceliğin Avrupa olduğunu belirtiyordu. Kendisi adına da doğru karar. Mümkün olan en erken yaşta Avrupa'ya gidişi değerli görüyorum. Avrupa'da değerli Türk futbolcularımız var ve çoğu da genç yaşta gidiyor. Büyüklere uğramadan, kimi de direkt olarak alt liglerden dahi Avrupa yapar oldu.

Ali Akman da o isimlerin belki de en genci oldu. Mustafa Kapı'yı saymıyorum, onun durumu biraz daha farklı. Ali Akman, kendi takımının en önemli kozlarından biri olmuştu ve o genç Bursaspor'u taşıyan isimlerden. Potansiyelinin ucu açık. Attığı gollerdeki klası görüyorsunuz. Net ve klas bir bitirici olması yanında, çok hareketli ve çalışkan da bir forvet. Henüz 18 yaşında ve gelişime de oldukça açık. Bundesliga ve Eintracht Frankfurt bence doğru adres.

Bu anlaşmanın şimdiden açıklanması da güzel. Bursaspor bu transferden yetiştirme bedeli alacak ve futbolcu sezon sonunda yeni takımına katılacak. Şu genç yaşında çok önemli tecrübe kazandı. Yurt dışı tecrübesi farklı olsa da, ayakları o denli titremeyecektir. Kendisini bu serüvene uzun zamandır hazırlıyordu ve her fırsatta tercihinin bu yönde olacağını belirtiyordu. Altını doldurdu ve Türkiye'de kalıp, çok daha fazla kazanmayı düşünmedi bile.

Ülke futbolu için şans. Milli Takımlar adına forvet rotasyonu bir ara bizleri düşündürüyordu. Şimdilerde o pozisyonda da iddialı gençlerimiz var. Ali Akman'ın rotasyona girişi, hatta formayı alması çok uzun sürmez. Bursaspor açısından bakarsak, hayal ettiği rakamları kazanamadı. Yetiştirme bedeli alacak olsa da, böyle bir potansiyelden çok daha fazlasını kazanabilirdi. Futbolcular artık Avrupa'ya odaklı. Bu yüzden de çok yeni sözleşmelere o kadar sıcak bakmayıp, ipleri kendi ellerine alıyorlar.

4 yorum:

  1. Frankfurt güzeldir doğru seçim doğru lig ve kulüp

    YanıtlaSil
  2. Almanya ligi çok doğru bir yer. Bayern kapısı açılıyor. Premier lig çok yakından takip ediyor. Çok doğru bir adım atmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka oraya gitmeden önce gerekli araştırmayı da yapmıştır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir