3 Şubat 2021 Çarşamba

Babel'in 45 dakikası ile, Mostafa Mohamed'in 45 dakikası arasında farklar var


İlk maçtan yorum yapmak zor. Ancak izlenim elde edebiliriz, bunun üstüne bir şeyler yazalım. Mostafa Mohamed'i 45 dakika da olsa izledik. Takımla tek idmanı var, akabinde oynadığı bir 45 dakika. Uyum sağlaması adına zaman gerekecek. Hatta belki de bu sezonu alışma dönemi gibi görüp, asıl beklentiyi gelecek sezon üzerine oluşturacağız. Hocanın inandığı bir isim olduğu, ayağının tozuyla direkt olarak düşünmesinden belli. Marcao ve Luyindama gibi isimlerde de böyle olmuştu. 

Akıllarda 2 soru işareti vardı. Hareketliliği ve ön alandaki presi ne denli yapacağız? Zamalek ve Galaatsaray çok farklı. Zamalek'te senin üstüne bir oyun kurulabilir, Galatasaray'da ise iş değişir, Fatih Hoca başka şeyler de ister. Hele ki genç futbolcuysanız. Mostafa Mohamed'den de ön alan presi, hareketliliği ve pas oyununa katılmasını mutlaka isteyecek. Bu özellikleri gösterebildiğince çok büyük bir forvet olacak.

Ben o hareketliliği gördüm. Pas oyununa da katılıyor, kaç kez orta sahaya kadar geldi. Ön alanda da mümkün olduğunca pres yapmaya çalıştı. Babel'in 45 dakikası ile, Mostafa Mohamed'in 45 dakikası arasında farklar var. En azından doğru forvet tarzı noktasında. İstenilen oyuna kısa zamanda uyum göstereceğini düşünüyorum. Özellikle de Onyekuru'yla beklenen diyalogu kurduğunda, yeni bir 2'li kazanmış olacağız.

Ceza sahası içinde mümkün olduğu kadar beslenmesi lazım. Özellikle de kenar ortalarıyla. 2. yarıda atılan bir kornerde, Crivelli gibi bir ismin üstüne çıkıp kafayı vurdu. Çok iyi bir kafa vuruş gücü var ve iyi ortayı asla affetmez. Penaltıyla da olsa golle başlaması değerli, mutlaka öz güven sağlayacak. Fatih Hoca da bunu düşünerek penaltıyı ona bıraktı. Artık bundan sonrasında ilk 11'de kendisini izleriz, fizik olarak hazır. Uyum da oynadıkça aşılacak bir nokta.

19 yorum:

  1. Muslera
    Yedlin Donk Marcao Sarrachi
    Taylan
    Oğulcan Belhanda Kılınç Onyekuru
    Mohamed

    Haftaya ideal 11. Sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kafamda ki 11 olarak bu kadro var 👏🏻

      Sil
    2. Erken biraz sanki, maçtan 1 gün önce yazayım :) Ama ben de bu kadroya yakınım.

      Sil
  2. Maç sonunda başarıya ve kupaya açım dedi bundan dolayı bile eminim presi de pas oyununa da katılmak isteyecek :) Bir de ne kadar sürekli sakat olsa da falcao varken bir numaralı forvet olması onu gazlayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Gelecek sezon aynı maliyetlerle;

    Akbaba-Ömer vs Salih-Aytaç ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salih ve aytaç çok istiyorum ama ümidim yok. bosman olsa şimdi imza atarlar. bu saçma ülkede bosman yok. sen anlaşsan bile 3 ay sonra fikri değişiyor.

      Sil
    2. Orası öyle maalesef de, iş futbolcuda bitiyor.

      Sil
  4. Ya arkadaş nedir bu orta sahaya gelip top almaya çalışan forvet sevdası anlayamadım gitti. Adam forvetse ileride topla buluşturmak lazım ki gol atabilsin. Ileride hareketli olsun vuruşu düzgün olsun gole yakın bir adam olsun. Yok pas istasyonu olsun Yok top saklasın yok pres yapsın... eger öyle oyuncu arıyorsa fatih terim 4 6 0 oynasın o zaman. Gomis ten beri leblebi gibi gol atan adama hasret kaldık. Golcü gol atmalı kardeşim. Ara pasla kenar ortayla ceza sahasına pasla adamı besleyecek kurguyu oluşturacak kişi hoca. Bunları yapamadığı için forvet onu da yapsın bunu da yapsın iki çay kapsin gelsin falan istiyor sürekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, futbol bu klişeden çok uzaklaştı. Modern oyun başka şeyler istiyor. 10 numaran koşacak, pres yapacak, savunmasına yardımcı olacak. Kanatlar geri gelecek, bekler olabildiğince hücum düşünecek, stoperlerin pas yapacak, kalecin dahi. Forvetin de pas oyununa katılacak, pres yapacak, duvar olacak. Fatih Hoca bu yüzden 96da da en iyisi, bugün de. Eskiler bu yüzden bugün yok, Fatih Hoca pek burada. Bunu Galatasaraylıların anlayamaması beni üzüyor.

      Sil
  5. Koray Günter yorumlar mısın abi

    YanıtlaSil
  6. Kanatlardan havadan ortalarla içeriyi pek zorlamiyorduk. İçerde Diagne varken bile içeriye garanti ve yerden girmeye çalıştık. Mostafa buna da uyum sağlayabilir gibi. Daha hareketli çünkü

    YanıtlaSil
  7. benim dikkatimi kornerler çekti. mohammed yokken sümük gibi kornerler kullanırdık. benim de aklım almazdı, işi futbol olan adamlar nasıl korner atamazlar diye. ikinci yarı belhanda müthiş iki korner kesti. birine mohammed vurdu, diğerine de donk. acaba önceleri kafa vuran adam yok diye mi garip garip korner kullanıyorduk diye düşünmeye başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, doğru diyorsun. Ön direkte kesilen kornerler vardı. Şimdi penaltı noktasına doğru havalanıyor top ve Mohamed de iyi yükseldi, Donk da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir