22 Şubat 2021 Pazartesi

Böyle bir maçı, bir daha oynamayız


Row-Z Report (@RowzReport) 'un haritaları üzerinden, Alanyaspor maçını konuşmaya devam edelim. Bir daha, böyle bir maç oynar mıyız emin değilim. İlk yarısını iyi oynadığımız, 2, yarısında ise baskıyı aşamadığımız bir maç oynadık. Topu rakibe bırakma düşüncesiyle, ilk yarının belli bölümlerinde çok iyi iş çıkardık. 1-0 olana kadar kaçan goller, yine 40. dakikadan sonra da kaçırdığımız net goller var. Hakemin yaşatmış olduğu "katli" de es geçmiyorum. Bu iş ilk yarıda bitebilirdi ve 2. yarıda olanları belki de hiç konuşmayacaktık.

Yüzde 28.2'lik topa sahip olma yüzdemiz var ve 184 de isabetli pasımız. Galatasaray adına, tarihin en düşük oranlarından biri diyelim. İlk yarıda bu bir felsefeydi, 2, yarıda ise yapacak başka bir şey kalmadı. Pas haritasına bakınca da, genelde Galatasaray karşısındaki rakiplerin haritası misali bir görüntümü var. Muslera'dan top Marcao'ya geliyor, o Etebo'yu görüyor. O da topu genelde rakibe bırakan isimdi.

Etebo'nun 2 pas açısı var. Emre Kılınç'a oynamak ya da Luyindama'ya geriye dönmek. Luyindama da Yedlin'i buluyor, Yedlin de Arda Turan'ı görüyor. Sonrası yine kayıp. Mostafa Mohamed, ilk yarının 20 dakikasını müthiş oynasa da, sonrasında çok yalnız kaldı. 2. yarıda özellikle sürekli uzun top atıldı. Hava hakimiyetin ne kadar iyi olsa da, karşılaştığın rakip Caulker. Yerden çok rahat geçebileceğin, havadan ise aman vermeyecek bir stoper.

Onyekuru da aynı şekilde. Hem yalnız kaldı, hem de aldığı topları iyi değerlendiremedi. Geriye yardımı da çok yoktu. Bulduğunu da atamadıktan sonra, bu görüntüde bir anlamın kalmıyor. Onyekuru ile alakalı kuşkularım bu yüzdendi. Eksikleri var tabii, uzun zamandır maç ritmini kaybetmişti ve bir anda yüklendik. İnişler çıkışlar olacaktır. Şöyle de bir özelliği var, en kötü anında bile golle baş başa kalabiliyor. Alanya maçının ilk yarısında 2 gol atabilirdi. Fenerbahçe deplasmanı da böyleydi.

Gedson Fernandes, hiç pas aksiyonunda yok, o enteresan. Pas oyununda neler yapabileceğini hala göremedik. Topla dripling özelliği, hareketliliği, mücadelesi iyi de, pas ve teknik tarafını görebilmek adına doğru bir maç olmadı. Ömer Bayram önde bu arada, Yedlin geride kalmış. Davidson etkisi biraz etken diyeceğim de, 2. yarıda Tayfur Bingöl / Efecan Karaca kanadı da Ömer Bayram'ın kanadını iyi işledi. Tabii topla çıkamıyorken, iş biraz daha Ömer Bayram'ın hücum meziyetine baktı. O da biraz daha öne çıkmak durumundaydı.


Gol beklentimiz bütünüyle ilk yarıda oluşmuştu. Attığımız golle de bunu karşıladık. 2. yarıda ise isabetli şutumuz dahi yok. Hatta şutumuz var mı, aklımda hiç kalmadı. Alanyaspor ise tabir-i caizse bizim kaleyi bombaladı. Uzaktan attıkları şutlar etkili olmasa da, kenar ortalarında başarılıydılar. Duran topların neredeyse hepsinde tehlike oluşturdular, kenar ortaları iyiydi. O karambolde de girdikleri pozisyonlar, Muslera'nın devleşmesi var. Nefes dahi aldırmadılar.

8 yorum:

  1. 2.yarı biraz kontra tehlikesi yaşatsaydık bu kadar kötü olmazdı alanya baktı çıkamıyoruz topu tüfeğiyle saldırdı :)

    YanıtlaSil
  2. deplasmanlarda topu çok fazla bırakıyoruz. alanya maçından alakasız herkese böyle. buna gerek yok madem pas takımıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakıyoruz dediğin rakipler güçlüydü, gereklilik bence.

      Sil
  3. Ortada dönen oyunları görünce, hocanın fire vermeksizin ilerlemek isteyişi bu tarz içeriklere bazen gebe bırakabilir bizleri.
    Hatırlayın 1. Maçı 10 kişi ile Alanya yı yeniyorduk şuan olsa iptal edilmeyecek golü o gün saymadılar.
    Bu hafta hele ilk yarı daki körlük hakem ekibi anlamında niyetleri ifşa etti.
    Bizde bekledik bu sefer yoksa kora kor oynayarak belki kartlarla belki ani saçma bir hucumda es geçilen bir faulle eşitlik gelirdi.
    Alanya 2 kafa topu haricinde de posizyona giremedi. Birde sağ bekleri zordan şutladı.
    İlk yarı da benzer hatta fazla posiyonun var.
    Geçtik zor bir virajı çok incinen var futbol geliştikçe daha da çaresiz kalacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskısı vardı yine, öyle bir baskı içine girmemek gerekiyor.

      Sil
  4. Elimizde bu oyunu oynamak icin gerekli malzeme var artık. Ve şampiyonluk sağlam savunmadan geçer. Ligin en az gol yiyen takımıyız. Bu şekilde oynamak günah değil. Gerektiğinde savunmaya çekilip gerektiğinde hücum oynamasını bilmeliyiz. Elimizde ikisi için de yeterli malzeme var çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Artık elimizde 2 tane pkan oluştu. Maçlara göre hareket edebilmek çok değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir