1 Şubat 2021 Pazartesi

Emin Bayram Boluspor'da


Bir yandan düşünüyorum. Elde 4 stoper kaldı ve o stoperlerden biri de Ozornwafor. Mutlaka vardır potansiyeli de, henüz göremedik. Hoca takımda tuttuğuna göre onunla alakalı düşüncesi var gibi. Yine de maç trafiği yoğun ve 4 stoper değil de, 5 stoperle devam etmek tercihim olurdu. Her şeye rağmen, Emin Bayram gibi gençlerin oynaması gerekiyor. Tecrübeyi mümkün olan en erken yaşta kazanmalılar. Emin Bayram da bu yıl 18. yaşına girecek.

Önemli bir potansiyeli olduğunu zaten konuşuyoruz. Yaşına göre çok iyi bir fiziği var ve A takımda da tecrübe haricinde çok sırıtmamıştı. Şans bulduğu maçlar oldu ve iyi izlenimler edindik. Luyindama / Marcao / Donk gibi isimler arasında forma şansı bulmak zor, hele ki bu yaşta. Fatih Hoca onu da yavaş yavaş ısındırıyordu. 16 yaşında A takımla idmanlara çıkarmaya başlamıştı. Bu da kendisine duyduğu güveni gösteriyor.

Fiziği iyi, bir stoper için ayakları da temiz olmaya yakın. Bu daha da geliştirebileceği bir özelliği mesela. Mücadeleci, güçlü, bence hava hakimiyeti de var. İş burada biraz daha tecrübe kazanması. Şu etapta Galatasaray'da forma bulmak zor. Ancak 4. yad a 5. stoper olabiliyorsunuz. Boluspor'da yarım sezon kiralık olarak oynayacak ve düşmeme mücadelesi verecek. Boluspor bu arada Ocak ayını iyi geçiren 1. Lig takımlarından. Mutlaka toparlayacaklardır.

Boluspor'un stoper rotasyonunda Ali Keten, Burak Bekaroğlu, Fethi Özer ve Aykut Demir gibi isimler var. Son maçlarında da Burak Bekaroğlu / Fethi Özer stoper tandemiyle oynamışlar. Emin Bayram'ı boşuna kiralamadılar, şu rotasyonda direkt olarak formayı alacaktır. Çünkü tüm isimlerden çok daha iyi. Tecrübe ve oynama alışkanlığı kazandıkça daha da üzerine koyacak. Belki gelecek sezonu da kiralık geçirecek ve geri döndüğünde çok daha güçlü, önemli bir tecrübeyi de cebine koymuş şekilde gelecek. 

6 yorum:

  1. Stoperde oynayabilen bir orta saha oyuncusu veya ortasahada oynayabilen bir stoper veya hem sol bek hem stoper oynayabilen bir oyuncu atiyor olabiliriz son dakikalarda, zira bu uc bolge icin de saglam bir alternatifimiz olsa iyi olurdu diyebiliriz. Sol bekte Saracchi'yi de Emre'yi de cok begenmekle birlikte ikisinin de sakatlik problemleri var, Omer Bayram ve Linnes oraya gectiginde etkinligimiz dusuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (M.T.A) Dediğin pozisyonların hepsinde(sağ bek,sol bek,stoper,önlibero)oynayabilecek bir oyuncu var:Kaan Ayhan ama gelmedi,gelmeyecek.Emin ise Haziran ayında Galatasaray'a dönmez.Serbest oyuncu olacak.

      Sil
    2. Sözleşmesi devam ediyor, nasıl serbest oyuncu olacak :)

      Sil
    3. Yanlış bakmışım.Haziran 2022 sözleşme bitişiymiş.Umarım kendini geliştirip Ozan Kabak gibi takımımızda başarılı olup Avrupa'ya gider.

      Sil
  2. Bolu'nun maçlarını özellikle takip edecegim artık. Stoper olarak oyun kurma özelliği çok iyi. Müdahaleleri de daha net olursa çok iyi bir stoper olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst üste forma giydikce gelişimi de hızlanmış olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir