4 Şubat 2021 Perşembe

Fatih Hoca, 45. dakikalardaki dokunuşları


Row-Z Report (@RowzReport) 'un haritaları üzerinden de Başakşehir FK karşısındaki oyunumuzu konuşalım. Aykut Kocaman'ın klasiği olan, olabildiğince kapanalım ve kontrollü olalım düşüncesini görüyorsunuz. Enteresan da bir yerleşimleri var. Aslında maçın başında, kapanalım, Crivelli'ye uzun oynayalım ya da kaptığımız toplarda Gulbrassen'i savunma arkasına kaçıralım düşünceleri tutmuş görünse de, bu oyunun geçerliliği ve devamlılığı yok. Olmadı da zaten.

Galatasaray da ilk yarıyı kötü geçirdi. Geçmiş haftalara göre bu ilk yarının farkı şu, artık Muslera ve Onyekuru var. Muslera tutuyor, geçit vermiyor. Onyekuru da gole oldukça yakın. Yeni özellikler de kazanmış ve yıldız bir kanat klaslığında hareket ediyor. Kapanan rakip karşısında da, Donk'un ortası ve Onyekuru'nun müthiş gol koşusuyla gol geldi. Bu bir kilit açma yöntemi işte, eskiden bu tarzda opsiyonun yoktu. Skoru alınca iyiyiz de, skoru almak noktasında sorun yaşayabiliyorduk.

Sıkıntı biraz da orta saha tarafındaydı. Arda Turan'ı merkeze çekip, Onyekuru'yu sola aldık. Gaziantep FK maçının 2. yarısındaki düşünce diyelim. Arda Turan kötüydü tabii. Etebo da onun savunma tarafını dengelesin derken, seni hücumda 1 kişi eksik oynattı. Emre Kılınç'ın da klasikleşen, sağ kanattaki etkisiz oyunu hücumdan çok şey götürdü. Onyekuru ile hücumda nefes aldık diyeyim, 2. bir opsiyon yoktu.

Fatih Hoca, 45'de hamle yapmaya başladı, bu güzel. Çünkü elindeki opsiyonlar artıyor. 45'deki dokunuşu da bence iyiydi. Mostafa Mohamed ile ön alanı biraz daha hızlandırdı ve mücadele kazandırdı. Emre Kılınç'ı merkeze çekti, Belhanda'yı da oyuna aldı derken, 1-0 sonrası dinamizm daha da arttı ve üst üste pozisyonlar bulup, üstünlüğü ele aldık. Babel yerine, sağ kanatta Kerem Aktürkoğlu tercihi daha erken gelse farka da koşardık. Babel'i oyun aklı olsun, kenar oyun kurucu rolüyle sağa attı ama orada olmuyor.

Arda Turan kötü oynasa da, Saracchi / Onyekuru uyumu değerliydi. Bu ikili, özellikle Onyekuru tarafında birbirini bozuyordu. Geçen sezonki eleştirilerim bu yüzdendi, uyumlu değillerdi. Onyekuru da hiç savunma yardımı yapmıyordu. Bugün ise yeniden yapmaya başladı ve orta sahaya kadar gelip, topla da hızlı çıkıyor, takımını oraya taşıyor. Eskiden topsuz oyunda coşardı, şimdi topla ilişkisi de artmış. Saracchi de teknik özelliği ve hızıyla ayakta. Şu dengeyi sağda kuramadık mesela, umarım Yedlin bir şeyleri değiştirecek.

8 yorum:

  1. Belhanda yerine Etebo ile başlayınca ister istemez kurgu değişiyor ve pozisyon üretmekte zorlanıyoruz. Bir de ikinci yarının başında baskı yeme sorununu bu maçta da yaşadık. Hocanın bunu da çözmesi lazım bir şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda orada olunca, savunmayı dengeleyeyim demiş hoca. Mantıksız değil de, Etebo yetmiyor.

      Sil
  2. Onyekuru geriden aldığında onla gelecek takım arkadaşları olduğunu görmesi de çok büyük etken geçen sene bu olmuyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım çok daha hareketli ve dinamik bu sezon.

      Sil
  3. ben artık zeki, teknik ama kağnı gibi adamlardan bıktım. hız istiyorum tempo istiyorum. pas hatası yapsınlar. topla auta çıksınlar önemli değil.

    umarım hoca bu takıma şöyle bi 11 oturtur önümüzdeki dönemde:
    onye mohammed oğulcan
    kılınç taylan gedson
    ve yedlin gibi bir sol bek..
    sadece tandem nispeten ağır olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi zaten öyle bir sol bek değil mi :) Tandem de ağır olamaz, geri dönüşleri ne yapacaksın.

      Sil
    2. saracchi sakatlıklar yüzünden güvenimi yitirdi. yoksa öyle.
      tandem için nispeten diyorum. sonuçta marcao ile onyekuru aynı değil o anlamda dedim.

      Sil
    3. Benim de yitirdi ama şu an iyi durumda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir