13 Şubat 2021 Cumartesi

Feghouli'nin yokluğunda düşünülmesi gereken isim Kerem Aktürkoğlu olacak


Kupadan elenmiş olsak da, lig farklı olur. Ligdeki gidişat da fazlasıyla iyi. Nasıl çıkacaklar diye düşünülen haftalar kayıpsız atlatıldı. Kasımpaşa karşısındaki düşünce, acaba havanın gidişatı nasıl olacak yönünde. Şiddetli kar yağışı bekleniyor. Maç, pazar günü saat 16'ya alınmış olsa da, o saatte de ne olacağı muamma. Bu da, özellikle oynamaya çalışan takımı direkt etkileyecek bir faktör. Galatasaray, pas yapmayı, hakim oynamayı seviyor. Zeminin kalitesine kadar, önemli faktörler var.

Bazı şeylerin olmayacağını anlamış olmamız lazım. Bunun başında da Babel'den kanat olmayacağı geliyor. Feghouli ve Arda Turan'ın yokluğunda, oyuna biraz daha sakinlik ve akıl katması düşünülerek Babel hamlesi gelse de, kanatta olmuyor. Tempo ve hız problemli, rakip kaleden uzaklaştıkça etki düşüyor. Fenerbahçe karşısında sonradan oyuna girmesine rağmen etkisizdi, Alanyaspor karşısında ise yokları oynadı.

Haliyle de, Feghouli'nin yokluğunda düşünülmesi gereken isim Kerem Aktürkoğlu olacak. Sol kanat gibi düşünsek de, sağ kanatta da iyi performanslar verdi ve rotasyonda ciddi bir yer edindi. En kritik maçlarda, kenardan gelerek ciddi süreler alıyor. Şu ana kadar hamle oyuncusuydu, artık 11'de görme vakti. Hızıyla ve tekniğiyle ön planda olduğu kadar, oyun aklını da iyi buluyorum. Feghouli ve Arda Turan'ın yokluğunda, hücumda aranan akıl tarafında önemli bir silah.

Solda Onyekuru, sağda Kerem Aktürkoğlu derken de, 2 hızlı kanadınız oluyor. Mostafa Mohamed de ön alanda oldukça hareketli ve bu dinamik hücum hattını izlemek için sabırsızlanıyorum. Orta sahadaki tercihleri bilemiyorum tabii. Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç üçlüsüyle devam mı, ya da Gedson Fernandes'i de 11 görmeye başlar mıyız? Henüz hazır olduğunu düşünmediğimden, yine sonradan düşünülür gibi. 

Muslera
Yedlin Donk Marcao Linnes
Taylan Belhanda Kılınç
Kerem Mohamed Onyekuru

Emre Taşdemir'in yine sakatlandığı yazılıyordu, bu da Linnes'i sol bek izlemek demek. Transferin son günlerinde sol bek almak konuşuluyordu, keşke alsaymışız. Elimizdeki 2 sol bekin de sakatlık eşiği çok düşük. Orta saha ve hücum tarafında ise ciddi alternatif sahibiyiz. Oğulcan Çağlayan ve Arda Turan, cezaları yüzünden olmayacak. Yine de eldeki kadro güçlü, şartlar zor olsa da kazanmak gerekiyor. Bakalım hava şartları ne ölçüde izin verecek.

7 yorum:

  1. Gedson ve Kerem ilk 11 olmalı kesinlikle.

    YanıtlaSil
  2. Kerem-Yedlin uyumu bizi maça geri döndürdü biraz da. Onyekuru'da ilk 2 maçta beklentiyi arşa çıkardı, son iki maçta ise biraz durgun. Geri dönüş maçı için ideal rakip bence.

    YanıtlaSil
  3. Ben sol bekte Omer Bayram'i bekliyorum. Onyekuru'nun bosalttigi alani kullanmasina ve oyun sikisinca Muhammed'e orta acmasina ihtiyacimiz olacak. Linnes'i savunmada daha dengeli olusu ve hava sartlarindan etkilenmeyecegini dusunurek bu macta sag beke yazabilir hoca. Yedlin kanadi da yedekleyerek hamle icin kullanilabilir.

    Kupa macinin tek tesellisi uzamamasi oldu. Cok kritik mac insallah skoru aliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, kupada iyiydi. Hücum adına da orta kalitesi yüksek, Mohamed adına artı olabilir.

      Sil
  4. Ömer yedekten girip temposu ile fark yaratabiliyor. Ben Kerem için de hocanın böyle düşüneceğini ve onu ikinci yarıda oyuna alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir