1 Şubat 2021 Pazartesi

Ffp kaynaklı açıklanmadı denilen +1 yıllık opsiyon umarım doğrudur


Adı geçtiği an "imkansız" demiştim. Tottenham'ın onu kiralama şartları malum. Orada olmadı, Mourinho pek yüzüne bakmadı. Benfica'ya dönüşü de pek olası olmayınca, iş bir anda fırsata dönüştü. Fatih Hoca'nın Rui Costa ve Mourinho bağlantısı derken, bu transferi konuşur olduk. Olabildiğince sessiz ve derinden bir hareketle. Yine de kafamı karıştıran bir konu var. Transfer "yarım sezon kiralama" üzerine açıklandı. Bizim beklentimiz ise 1.5 sezondu.

O konuda da gizli bir anlaşmadan söz ediliyor. Ffp kaynaklı açıklayamadıkları, +1 yıllık sözleşme varmış. Ciddi bir kira bedeli ve satın alma opsiyonuyla birlikte. Bilmiyorum tabii, sezon sonunda ne olacağını göreceğiz. Söylenilen gibi 1.5 yıllık bir iş ise müthiş transfer. Yarım sezon ise, ağızlarda tat bırakıp gitmesi ve onu bir daha alamayacak olmak çok üzücü olur. Çok iddialı bir transfer bu. Beklenti çok yüksek.

Galatasaray orta sahasındaki aranan kan diyelim. Olabildiğince tempolu, oyunun 2 yönünü oynayan, hızlı, topla dikine müthiş çıkan, delici, atlet, şut özelliği de güçlü bir orta saha. İyi özelliklerini say say bitiremem. En tepesi adına şu an kendini kanıtlayamadı ve son 1 yılı iyi gitmedi diyelim. Yeniden toparlanması ve potansiyelini yakalaması bekliyor. Fatih Hoca'nın tedrisatında da bu gelişimi mutlaka sağlayacaktır.

500 bin avro yarım sezonluk kiralama ücreti var ve futbolcu da yarım sezon için 650 bin avro kazanacak. O bahsedilen +1 yıllık anlaşma varsa da, 2.5 milyon avro gibi bir kira bedelinden bahsedilir ve opsiyon da 20 milyon avro'nun üzerinde olur. İhtimal varsa tutarım takımda, Gedson Fernandes'i ne kadar çok izlesek kazanç. Futbolu da keyif verecek, bu tarz tempolu isimleri çok seviyor. Takımın kalitesi direkt olarak artacak.

13 yorum:

  1. Süleyman Rodop da böyle söylüyor. Bilirsin o bilgileri direkt Abdürrahim Albayrak'tan alıyor o yüzden doğrudur bu.

    YanıtlaSil
  2. Melo'nun boşluğunu doldurur mu sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo'nun fizigi Gedsonda yok hocam biraz daha farkli bir tarz ama yetenek olarak Melonun önünde kesinlikle.

      Sil
    2. Melo ile Gedson farklı. Gedson bence de daha üst seviye potansiyel ve yetenek ama Melo da güçlü isimdi. Farklı tarzlar.

      Sil
  3. arkadaşlar ister inanın ister inanmayın.
    fb 11 milyon euro veriyor. gs ise 7 milyon euro.
    arada 4 milyon fark olunca direnememiş irfan. sonuçta başakşehir de paranın peşinde. yoksa gerçekten gs forması giymek istemiş.
    taylan ve oğulcan ile de küsmüşler. sonra barışırlar mı onu bilemeyiz.

    YanıtlaSil
  4. 17 yabancı oldu.Omarın lisansı askıda mı?

    YanıtlaSil
  5. Oyuncu Talisca kadar ofansif değil, ama onun kadar etki bekliyorum fayda anlamında. Çünkü etrafında iyi oyuncular var, hoca da Fatih Terim. İki yönlü merkez orta sahaların hastasıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca net forvet gibi, tarzlar başka. Etki açısından yazmak istedim aslında.

      Sil
  6. Umarım 4 aylık bir transfer olarak kalmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir